Η πρόκριση στον τελικό κυπέλλου του 1996, μέσα στην Πάτρα (vid)

Με το… επικό διπλό follow του Κούβελα, κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η αναφορά στον αγώνα από την “Ιστορία του Ηρακλή στο Μπάσκετ”, του Αλέξανδρου Οικονομίδη και το βίντεο από το κανάλι “Ηρακλής και Σινεμά” του Βασίλη Οικονόμου:

Η τελευταία πρόκριση του Ηρακλή σε τελικό Κυπέλλου στο μπάσκετ έγινε επί εποχής Χαίτογλου και με τον Χ-ΜΑΝ στην ομάδα!

Τη χρονιά 1995-96 ο Ηρακλής πέρασε σε έναν επεισοδιακό αγώνα τον Άρη και έπειτα επικράτησε επί της Λάρισας (ζορίστηκε στο ημίχρονο όπου ήταν μπροστά μόλις με 41-39) και προκρίθηκε στο final 4 της Πάτρας.

Εκεί συνάντησε τη γηπεδούχο ομάδα στον ημιτελικό.

Ο Ηρακλής ήταν πίσω στο σκορ αλλά με ζώνη και 10 καθοριστικούς πόντους του Μπρούγος γύρισε το παιχνίδι απ’ το 67-57 του 32’. Ο Κακιούσης πέτυχε καθοριστικό τρίποντο στο τελευταίο λεπτό και με απίστευτο φόλοου του Κούβελα στη λήξη κέρδισε τον Απόλλωνα με 79-77 και πέρασε στον τελικό.

Πρώτοι σκόρερ ήταν ο ΜακΝτάνιελ και ο νεαρός Γιαννουζάκος.

Στον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό του Μάλκοβιτς ο Ηρακλής ηττήθηκε με 85-74. Κέρδισε όμως με την παρουσία στον τελικό τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό κύπελλο της επόμενης χρονιάς.

Απόλλων Πατρών (Αλεξανδρής): Βούκσεβιτς 9, Τζόνσον 23, Γεωργικόπουλος 1, Χατζόπουλος 5, Τζάκης, Βετούλας 14, Μιλίσεβιτς 20, Μολφέτας 5, Παπαιωάννου.

Ηρακλής (Γιατζόγλου): Κακιούσης 11, ΜακΝτάνιελ 16, Αγγέλου 3, Γιαννουζάκος 14, Κουντουράκης 2, Μωραίτης, Κούβελας 10, Μπρούγος 10, Τάρπλεϊ 13.

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top