To ιστορικό ρεκόρ 19 ετών, που “έσπασε” ο Ίμπανκς…

Η αλματώδης αγωνιστική άνοδος του έμπειρου Αμερικανού φόργουορντ υπογραμμίζεται και από μία ιστορική επίδοση σε επίπεδο ευστοχίας στα δίποντα.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η καταγραφή της συγκεκριμένης επίδοσης του Ντέβιν Ίμπανκς από την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

Ο Ντέιβιντ Ίμπανκς ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε σήμερα για τον Ηρακλή και μέσα από την πολύ καλή εμφάνιση του, έφτασε σε μία επίδοση που ξεπερνάει τα όρια της φετινής σεζόν. Ο Αμερικανός είχε 11/14 δίποντα σημειώνοντας όχι απλά την κορυφαία, φετινή αλλά την κορυφαία επίδοση εύστοχων διπόντων των τελευταίων 19 χρόνων για τον Ηρακλή.

Θα πρέπει να γυρίσουμε στην περίοδο 2001-02 για να βρούμε μία ανάλογη επίδοση από παίκτη της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Τότε είχαν επίσης από 11…

*Ο Νίκος Χατζηβρέττας στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Νήαρ Ηστ (11/15).

*Ο Γιώργος Καράγκουτης στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ (11/18).

Στο μεσοδιάστημα, στο Πρωτάθλημα της περιόδου 2005-06 ο Λαβέλ Φέλτον (εκτός έδρας με τον Μακεδονικό) και ο Μίλαν Παρεζάνοβιτς (εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ) είχαν από 10 εύστοχα δίποντα, επίδοση στην οποία έφτασε τρεις φορές ο Λάζαρος Παπαδόπουλος στο Πρωτάθλημα της περιόδου 2003-04 και ένα χρόνο πριν (2002-03) ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Θα πρέπει να γυρίσουμε στις 9 Δεκεμβρίου 2000 για να βρούμε επίδοση μεγαλύτερη της σημερινής του Ίμπανκς, από παίκτη του Ηρακλή. Ήταν ο Γιώργος Καράγκουτης που είχε 14 (14/17) στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ηράκλειο.

Κατά τα άλλα…

*Αυτή η ήττα ήταν η 600ή του Ηρακλή από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) και σε σύνολο 1.111 αγώνων.

*Με τους 15 πόντους που σημείωσε, ο Ολιβιέρ Χάνλαν έγινε ο 18ος στην ιστορία του Ηρακλή στη Stoiximan Basket League που ξεπέρασε τους 600.

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top