- Bluearena - https://bluearena.gr -

Δόβελος: “Άνοδος σε επαγγελματική κατηγορία, για να έρθει επενδυτής”

Οι δηλώσεις του Γιάννη Δόβελου στο Metropolis 95,5:

«Τα παρασκηνιακά δεν τα γνωρίζω. Το ότι διαφώνησαν για το αν θα είναι πρόεδρος ο κύριος Ζαντόπουλος ή όχι δεν το γνωρίζω. Το ζήτημα είναι πρακτικό, αν ανέβει η ομάδα πρέπει να συσταθεί μια ΠΑΕ και βάσει νόμου το 10% της ΠΑΕ θα το έχει ο Ερασιτέχνης και το υπόλοιπο 90% αυτός που θα βάλει τα χρήματα. Αυτός λοιπόν θα αποφασίσει την σύνθεση του ΔΣ.

Όποιος και αν είναι ο πρόεδρος, τα χρήματα από το στοίχημα θα μπουν στην ομάδα, όχι στον πρόεδρο. Η ουσία είναι ότι πρέπει να συσταθεί ΠΑΕ και εκτός από την επιχορήγηση θα πρέπει να μπει και κεφάλαιο. Αυτός που θα το βάλει θα καθορίσει ποιος θα είναι πρόεδρος. Μήπως η ουσία είναι αλλού; Μήπως δεν θα συναινέσει ο Ηρακλής Αμπελοκήπων να συσταθεί ΠΑΕ αν δεν έχει τον πρώτο λόγο;

Τι να επενδύσει κανείς, εφόσον δεν υπάρχει ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ο Ηρακλής Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, αν πάμε στην Τρίγλια ή κάπου αλλού δεν το ξέρω. Για να επενδύσει κάποιος, θα πρέπει να υπάρχει ποδοσφαιρική ομάδα. Είτε θα δημιουργηθεί από την Γ’ ερασιτεχνική που είναι ένα δύσκολο πρότζεκτ, ή θα βρεθεί άλλο ΑΦΜ. Σίγουρα όμως, η ομάδα πρέπει να παίξει σε επαγγελματική κατηγορία».