Στο τέλος, “παραδόθηκε”…

Χωρίς… “ίχνος” από κλασικό “πεντάρι” ο Ηρακλής, έχασε την υπέρ του διαφορά και “λύγισε” στο τελευταίο δεκάλεπτο, χάνοντας με 80-76 από τη Λάρισα…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο Ηρακλής “κατέβηκε” στο Κλειστό της Νεάπολης με δεδομένες τρεις απουσίες στην ίδια ακριβώς θέση, καθώς οι νοσούντες Καββαδάς και Σαρικόπουλος και ο τραυματίας Γεωργαλάς άφηναν την ομάδα, όχι μόνο με τρεις λιγότερες επιλογές, αλλά και χωρίς κλασικό “πεντάρι”.

Ωστόσο, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, τοποθετώντας τα “τεσσάρια” του σε ρόλο σέντερ και τα “τριάρια” του σε ρόλο “4”, χρησιμοποιώντας χαμηλά σχήματα και στηριζόμενος εξ ολοκλήρου στο περιφερειακό σκοράρισμα, κατάφερε να δει την ομάδα του να ελέγχει το παιχνίδι για κάτι λιγότερο από τρία δεκάλεπτα.

Μάλιστα, στο ημίχρονο ο Ημίθεος προηγήθηκε με 33-43, ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι είχε αρχίσει να καταρρέει σε επίθεση και άμυνα, αλλά κράτησε την πρωτοπορία στο σκορ με 54-60.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το “black out” των φιλοξενούμενων ήταν προφανές, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν καθοριστικές λύσεις από Ρας και Παπαδάκη και κρίσιμα σημεία και με ένα επί μέρους 26-16 να ανατρέπουν πλήρως την κατάσταση και να φτάνουν στο τελικό 80-76 υπέρ τους.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 33-43, 54-60, 80-76.

Λάρισα (Νίκος Παπανικολόπουλος): Huggins 4, Washington 12, Rush 23 (6), Κώττας, Καμάρας, Τσιούλκας, Washpun 15 (1), Καμπερίδης 6 (1), Μούρτος 5, Σπυρόπουλος, Παπαδάκης 12 (2).

Ηρακλής (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Enechionyia 2, Suggs 6, Ebanks 18 (1), Σχίζας, Φίλιος 2, Βεργίνης 5 (1), Πετανίδης, Hanlan 18 (1), Γκιουζέλης 2, Hatcher 13 (2), Hagins 10 (2).

Σχετικά Άρθρα

Με τον Κρίστιαν Κοβάσεβιτς στο Ιβανώφειο ο Μπομπ Μάνσφιλντ

Μπάσκετ

Σαρικόπουλος: “Κρατάμε τη νίκη και την απίστευτη παρουσία του κόσμου!”

Μπάσκετ

Back to Top