Ρόβας: “Είμαι Ηρακλής και πονάω όσο οι οπαδοί της ομάδας!”

Για άλλη μια φορά, ο Σερραίος φορ επιχειρεί “επίθεση αγάπης” προς τον Ημίθεο, από τη Σλοβενία, όπου αγωνίζεται.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Όσα είπε για τον Ηρακλή ο Χρήστος Ρόβας στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Metrosport:

-Στην πορεία σου στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχεις περάσει από 8 ομάδες αν και είσαι 26 ετών. Εχει ξεχωρίσει το πέρασμά σου για δύο χρόνια από τον Ηρακλή. Τι κρατάς από εκείνη τη διετία; Τι νιώθεις για τον Γηραιό;

«Ο Ηρακλής για μένα είναι ευαίσθητο κομμάτι, αυτό που κρατάω είναι η αγάπη, η δυναμική, ο κόσμος αγαπάει την ομάδα ό,τι και να γίνει. Νιώθω σαν δεύτερο σπίτι μου τον Ηρακλή, εύχομαι να βρεθεί ξανά στη θέση του στην Σούπερ Λιγκ. Αγαπάω πολύ τον Ηρακλή, όλη η οικογένειά μου είναι Ηρακλής. Πήρα πολλή αγάπη από την ομάδα, μικρά παιδάκια με έβλεπαν στον δρόμο μου και με αγκάλιαζαν».

1875208.jpg

-Είναι η καλύτερη στιγμή σου με τον Ηρακλή όταν βγήκες πρώτος σκόρερ στη Γ Εθνική με 31 γκολ σε 25 ματς (26 με σουτ, 3 κεφαλιά, 2 με πέναλτι, σκόραρε ένα γκολ κάθε 76 λεπτά συμμετοχής του);

«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν είναι. Υπάρχουν τρεις καλύτερες στιγμές. Η πρώτη είναι όταν παίζαμε στα Τρίκαλα Ημαθίας και κάναμε ζέσταμα, ακούγονταν βοές από μακριά και ήρθαν 1000-1500 άτομα, δεν πίστευα στα μάτια μου. Η δεύτερη ήταν η άνοδος, ήταν ένας άθλος, τα καταφέραμε χωρίς προετοιμασία. Η τρίτη όταν παίξαμε κόντρα στον Εθνικό στο Κύπελλο και είχα βάλει το γκολ και έστειλα το ματς στα πέναλτι. Θα άλλαζα τα γκολ που πέτυχα με μια ακόμη άνοδο. Επίσης, θα ήθελα κάποια στιγμή να φορέσω πάλι τη φανέλα του Ηρακλή, να αγαπάνε την ομάδα οι άνθρωποι που είναι, η διοίκηση να είναι ειλικρινής, αξίζουν καλύτερες μέρες σε αυτόν τον κόσμο».

-Είσαι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη Γ Εθνική αλλά και στον Γηραιό ως παίκτη με τα περισσότερα γκολ σε μια χρονιά. Πως νιώθεις γι΄αυτά τα επιτεύγματα;

«Μου προκαλούν ένα ρίγος αυτά που πέτυχα, προφανώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης γιατί υπερτερεί πως είμαι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μια χρονιά με τη φανέλα του Ηρακλή. Κλείνω τα μάτια μου και σκέφτομαι τα 31 γκολ με τη φανέλα του Ηρακλή, θα είμαι εκεί όποτε μου ζητηθεί να βοηθήσω. Ο κόσμος του Ηρακλή είναι κάτι ιδιαίτερο».

1906138.jpg

-Ηταν Φεβρουάριος του 2019 στο ματς με την Κέρκυρα. Κάνεις προθέρμανση αλλά τελικά ο Ρόκα δεν σε βάζει στο γήπεδο. Στη συνέχεια κατεβαίνει ο Ηλίας Θεοδωρίδης στον πάγκο και μαλώνει με τον προπονητή σας. Τελικά τι έγινε εκείνη την ημέρα; Αληθεύει πως μάλωσες και εσύ με τον Ρόκα στα αποδυτήρια επειδή δεν έπαιξες;

«Εκείνο το διάστημα ο Ηρακλής είχε μεγάλο θέμα, οικονομικά και αγωνιστικά. Μέσα από τις προπονήσεις είχα αποδείξει πως έπρεπε να είμαι στο γήπεδο. Στο περιστατικό με τον Θεοδωρίδη δεν ήμουν μπροστά γιατί έκανα ζέσταμα. Οταν μου είπε ο Ρόκα ότι δεν θα με χρησιμοποιήσει κλώτσησα ένα μπουκάλι, δεν αλλάζω άποψη για ό,τι έκανα. Ηξερα ότι εκείνη τη στιγμή ότι η ομάδα με χρειάζεται. Δεν μου έδινε ευκαιρίες ο συγκεκριμένος προπονητής, δεν πήρε η ομάδα τα αποτελέσματα και φάνηκε ότι έκανε λάθος. Εδωσα το χέρι μου στον Γιάννη Παπαδόπουλο και κλώτσησα ένα μπουκάλι. Αυτό έγινε. Χρειαζόταν γκολ η ομάδα και αντί να βάλει επιθετικό, έβαλε ένα εξάρι. Για να φτάσω στο σημείο να έχω αυτή την αντίδραση, κάτι είχε προηγηθεί. Δεν γίνεται να με βάζει ο Βοσνιάδης που έχει τέτοια καριέρα και μετά να μην παίζω. Το μόνο που θυμάμαι από το περιστατικό με τον κ.Θεοδωρίδη είναι ότι είπε στον Ρόκα «ξύπνα κάνε αλλαγές, χάνουμε».

 

«Αλλη ομάδα στη θέση του Ηρακλή θα είχε εξαφανιστεί»

-Στη δεύτερη χρονιά σου στον Ηρακλή, αλλάξατε 5 προπονητές. Θεωρείς πως αυτό ήταν που έφταιγε που δεν ανέβηκε ξανά κατηγορία;

«Όταν αλλάζεις πέντε προπονητές σε μια χρονιά δεν μπορείς να περιμένεις ότι η ομάδα θα μείνει ανεπηρέαστη. Αν συνεχίζαμε με τον Βοσνιάδη θα πετυχαίναμε τον στόχο μας. Τουλάχιστον αν ήθελαν να αλλάξουν προπονητή, ας τον κρατούσαν μέχρι το τέλος».

-Με τον Τομ Παπαδόπουλο είχατε επαφή; Όταν ερχόταν στην Ελλάδα σας μιλούσε;

«Οσο μπορούσε ήταν κοντά στην ομάδα, τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, υπήρχε μια αναστάτωση από την αρχή της χρονιάς, δεν υπήρχε μια ηρεμία. Δεν ήξερες την επόμενη μέρα στην ομάδα, δεν υπάρχει ένα πλάνο. Οι άνθρωποι της διοίκησης έκαναν μια προσπάθεια αλλά φάνηκαν όλα εκ του αποτελέσματος. Την επόμενη χρονιά βρέθηκε στο Γ τοπικό από τη Σούπερ Λιγκ 2, ποιος ο Ηρακλής που έβγαλε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, πέρασαν μύθοι από αυτή την ομάδα και βρέθηκε στο Γ τοπικό. Δεν γίνεται να συμπεριφέρονται στον Ηρακλή με αυτόν τον τρόπο, είναι το πιο ιστορικό σωματείο της Θεσσαλονίκης. Χορτάσαμε από τον καθένα που θέλει να κάνει τα δικά του συμφέροντα. Ήμουν στο γήπεδο στο Γ τοπικό για να δω την ομάδα, ένιωθα πως ήταν ένας εφιάλτης. Ο Ηρακλής είχε 2000 κόσμο στο πρώτο ματς στο Γ ΕΠΣΜ. Άλλη ομάδα αν είχε φτάσει σε αυτό το σημείο, θα είχε εξαφανιστεί. Οι οπαδοί του Ηρακλή αγαπάνε την ομάδα και πονάνε γι΄αυτήν».

1974053.jpg

-Μαθαίνεις τι γίνεται αυτή την περίοδο στον Ηρακλή;

«Παίρνω τηλέφωνα, μιλάω και μαθαίνω τι γίνεται. Είναι καλός άνθρωπος και καλός προπονητής ο Μπαξεβάνος μπορεί να οδηγήσει στην άνοδο την ομάδα».

-Τι έχεις να πεις στον κόσμο του Ηρακλή;

«Οσο πονάει ο κόσμος του Ηρακλή πονάω και εγώ. Είμαι και εγώ Ηρακλής, έχω ζήσει τις στεναχώριες του. Ο Ηρακλής θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του, στον κόσμο έχω να πω να κάνει κουράγιο».

 

Σχετικά Άρθρα

Eπέστρεψε ο Σούλης! “Έχουμε άλλους τέσσερις τελικούς μπροστά μας!” (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top