Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το γραμματόσημο με τον Ιβάνωφ (pics)

Επίσημη παρουσίαση του γραμματοσήμου από τους επικεφαλής της κοινοβουλευτικής δράσης ελληνοπολωνικής φιλίας…

Ερασιτέχνης

Η ανάρτηση του Ερασιτέχνη Ηρακλή:

Το γραμματόσημο με τη μορφή του Γεωργίου Ιβάνωφ, του ήρωα του Ηρακλή και μεγαλύτερου σαμποτέρ του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, παρουσιάστηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Δευτέρα 29/3 και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα την Τρίτη 30/3.

Η παρουσίαση έγινε από τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας-Πολωνίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Χριστόφορο Μπουτσικάκη και Daniel Milewski και από τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα κ. Artur Lompart.

Η Πρόεδρος της Ελληνικης Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τους ευχαρίστησε για την τιμητική πρωτοβουλία των Πολωνικών Ταχυδρομείων ενώ ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Πολωνίας – Ελλάδας κ. Ντάνιελ Μιλέφσκι, από την πλευρά του, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Λάβαμε την πρωτοβουλία για το επετειακό γραμματόσημο που εκδόθηκε από τα Πολωνικά Ταχυδρομεία με αφορμή των 200 ετών από την απελευθέρωση. Από τη μία είναι μια πρωτοβουλία με την οποία θέλαμε να τιμήσουμε τους εορτασμούς για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, από την άλλη, βεβαίως, αναδεικνύεται ένας πολύ σημαντικός ήρωας και για τα δύο έθνη, ένας ήρωας πολωνικής καταγωγής, ο οποίος όμως έχει καταγραφεί και στην ελληνική ιστορία. Ο Γεώργιος Ιβάνωφ Σαϊνόβιτς λίγο πριν από την εκτέλεσή του φώναξε: “Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η Πολωνία!” Το επαναλαμβάνω κι εγώ μαζί με τις καλύτερες ευχές μου για τους εορτασμούς του ελληνικού έθνους».

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, δήλωσε: «Πράγματι, ο ήρωας τον οποίο τιμούμε με το γραμματόσημο, που εκτελέσθηκε από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στην Καισαριανή το 1943, είπε “Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η Πολωνία!” λίγο πριν εκτελεσθεί. Το να το πούμε εμείς τώρα είναι πολύ πιο εύκολο, πολύ πιο ανώδυνο, αλλά το λέμε τουλάχιστον με μεγάλο συναίσθημα. Και να χρησιμοποιήσω μια ντεμοντέ έκφραση: “Ζήτωσαν λοιπόν η Ελλάδα και η Πολωνία”».

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "POLSKA 8 zł Ferzy A. SANCEWICZ Iwanow Szajnowiez 2021 PWPW"

 

 

 

Back to Top