Χάνλαν: “Δεν ήμουν καλός στο χόκεϊ επί πάγου και έπαιξα μπάσκετ…”

Μία – εκτός Ηρακλή – συνέντευξη του Καναδού γκάρντ των “κυανολεύκων”…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Όσα είπε ο Ολίβιε Χάνλαν στη Cosmote TV:

«Οι περισσότεροι φίλοι μου έπαιζαν χόκεϊ επί πάγου, εγώ όμως δεν ήμουν τόσο καλός. Με το μπάσκετ ένιωθα πιο οικεία, καθώς έπαιζε και ο πατέρας μου, η αδερφή μου, όπως και ο μεγαλύτερος αδερφός μου. Ήταν οικογενειακή η ενασχόλησή μας με το μπάσκετ, γι’ αυτό το αποφάσισα».

«Όταν με επέλεξε η Γιούτα είχαμε κάποιες συνομιλίες με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να με προπονήσει απευθείας ο Σνάιντερ. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη Γιούτα, από τότε που ανέλαβε την ομάδα και αν αναλογιστούμε ότι είναι στην πρώτη θέση της δυτικής περιφέρειας αυτή τη στιγμή μπορούμε να καταλάβουμε τη σπουδαία δουλειά με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του και τον τρόπο που παίζουν».

Για το διάστημα που αγωνίστηκε στη Ζαλγκίρις:

«Ήταν όμορφη εμπειρία, αγωνίστηκα στο υψηλότερο επίπεδο απέναντι στις καλύτερες ομάδες και σπουδαίους παίκτες. Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη και όλοι οι παίκτες θέλουν να βρεθούν εκεί. Ο προπονητής που είχα (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους) πλέον είναι στην Μπαρτσελόνα και κάνει εξαιρετική δουλειά. Θυμάμαι πως πάντα ήταν διάσημος και ως παίκτης αλλά τα τελευταία χρόνια η πρόοδος είναι σημαντική για την ομάδα που προπονεί. Φέτος βλέπουμε πόσο καλά τα πάει με την ομάδα του, ενώ έχει τη δυνατότητα να παλέψει για τον ευρωπαϊκό τίτλο. Νομίζω πως έχει το πακέτο, είναι  «τρελός», ηγέτης και το μπάσκετ είναι τα πάντα για εκείνον».

Για τον Σπανούλη:

«Απίστευτος επαγγελματίας. Το μπάσκετ είναι σημαντικό για εκείνον. Έχω ακούσει ιστορίες για την προετοιμασία και την προπόνησή του. Την ιεροτελεστία, πριν τα παιχνίδια του και τις προπονήσεις και το πόσο σημαντικό είναι για εκείνον κάθε παιχνίδι. Αυτός είναι ο λόγος που κατέχει τόσα ρεκόρ στην Ευρωλίγκα , με την λίστα να είναι ατελείωτη».

Για το ποιον επιλέγει , Σπανούλη ή Καλάθη:

«Μου αρέσουν και οι δύο. Ο Καλάθης είναι στην Μπαρτσελόνα. Θα επιλέξω τον Σπανούλη γιατί διαθέτει τα πάντα στο παιχνίδι και θεωρείται ήδη θρύλος».

Για τον Θανάση Αντετοκούνμπο:

«Είναι ένας παίκτης που παίζει με μεγάλη ενέργεια και κάνει καλή δουλειά στους Μπακς όπως και ο αδερφός του, ο Γιάννης. Είναι ο κορυφαίος παίκτης, αυτή τη στιγμή σε παραγωγικότητα και προσφορά τα τελευταία χρόνια. Είναι ξεχωριστός αρκετά νέος και έχει ακόμη πολλά χρόνια, ακόμη μπροστά του. Δεν θα μου προκαλούσε εντύπωση αν τα επόμενα χρόνια ο Γιάννης έβρισκε τον τρόπο να βάλει στη συλλογή του, αρκετά πρωταθλήματα».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top