Η χαμένη πρόκριση στον τελικό, με το… χέρι του Κώττη (vid)

O συγκλονιστικός πρώτος ημιτελικός του 1983 κόντρα στην ΑΕΚ και ο θρίαμβος του 3-0, που “χαντακώθηκε” από το γκολ με το χέρι του παίκτη της “Ένωσης” στην εκπνοή…

Blue Moments

Η εισαγωγή του Βασίλη Οικονόμου, που μεταφέρει μέσω του καναλιού του, “Ηρακλής και Σινεμά” (ως προσφορά από το Ποδοσφαιρικό Μουσείο Ηρακλή Θεσσαλονίκης), το βίντεο του πρώτου ημιτελικού, αναφέρει:

Με τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση εμφανιζόταν πολλές φορές ομάδα και παίχτες τη δεκαετία του ΄80, που στον ημιτελκό κυπέλλου με την ΑΕΚ ένα ομοίωμα κυπέλλου σε μεγάλη κλίμακα δέσποζε στη σέντρα του γηπέδου. Κι όχι άδικα αν δει κανείς τη μπάλα που έπαιζε ο Ηρακλής. Όμως πότε η διαιτησία κι οι εξωγηπεδικοί παράγοντες και πότε οι λεπτομέρειες, έπαιζαν το ρόλο τους για να μην επιβραβευτούν οι ενδεκάδες του ΄80 με έναν τίτλο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ένας Ηρακλής σίφουνας έφτασε το σκορ 3-0 στο 48΄, είχε δυο δοκάρια τρελαίνοντας τους 30.000 Ηρακλειδείς. Κι ενώ η ρεβάνς έμοιαζε να είναι πιο εύκολη, ήρθε στο ΄90 ένα γκολ α λα ¨χέρι του θεού¨ πριν καν γίνει μόδα απ΄τον Ντιέγκο… Ευχαριστούμε τον κύριο Θεόδωρο Παγκούση και το Ποδοσφαιρικό Μουσείο του Ηρακλή για την παραχώρηση του αρχειακού υλικού.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top