- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ο Τζος Χέιγκινς των ρεκόρ…

Όπως αναλύει για τον 27χρονος Αμερικανό πόιντ γκαρντ η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

Ο Τζος Χάγκινς ηγήθηκε του Ηρακλή και τελείωσε το παιχνίδι με 32 πόντους. Ήταν η έκτη «30άρα» της φετινής Stoiximan Basket League ενώ ο Αμερικανός ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της σεζόν αφού 32 είχε και ο Τόντρικ Γκότσερ στο εκτός έδρας παιχνίδι του Μεσολογγίου Baxi με τον ΠΑΟΚ. Το ρεκόρ της σεζόν παραμένει η επίδοση των 34 πόντων που είχε ο Κένι Γκόινς με τον Κολοσσό H Hotels στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη.

Οι 32 πόντοι δεν είναι μόνο η κορυφαία φετινή επίδοση για τον Ηρακλή στη σεζόν -26 είχε ο Χάνλαν με το Μεσολόγγι Baxi πριν μία εβδομάδα- αλλά είναι και η κορυφαία της τελευταίας διετίας για τον Ηρακλή της τελευταίας διετίας ενώ θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2010-11 για να βρούμε μεγαλύτερη στη Stoiximan Basket League. Τότε ο Τζερόμ Κόλεμαν είχε σημειώσει 34 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels.

Ο Χάγκινς είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά από εκείνο με το Μεσολόγγι Baxi, πέντε εύστοχα τρίποντα (5/7) ενώ κανείς συμπαίκτης του δεν ξεπέρασε τα τέσσερα όσα ειχαν από μία φορά Σαγκς και Χάνλαν. Ο Χάγκινς είναι ο πρώτος παίκτης του Ηρακλή με επίδοση πέντε τριπόντων σε περισσότερα από ένα ματς από τη σεζόν 2010-11, όταν ο Τζερόμ Κόλεμαν είχε από έξι στα εκτός έδρας παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Κολοσσό H Hotels.

Κατά τα άλλα…

*Ο Ουίλ Χάτσερ με τους οχτώ πόντους που είχε, ξεπέρασε τους 1.200 σε 108 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League. Παράλληλα ο Αμερικανός με τη μοναδική εύστοχη βολή του (1/2) έφτασε τις 300 στην κατηγορία. Μετράει πλέον 300/373 (80,42%).

*12 επιθετικά ριμπάουντ χρειαζόταν ο Ηρακλής για να φτάσει σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα και 12 μάζεψε. Με αυτά έφτασε τα 5.000 σε 491 αγώνες στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έγινε η 8η ομάδα που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό στη Stoiximan Basket League (από το 1992-93) μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Περιστέρι.