Ο Τζος Χέιγκινς των ρεκόρ…

Η ασύλληπτα επιτυχημένη επιλογή του Θανάση Σκουρτόπουλου για τη θέση “1”, καταγράφει παρουσία ηγετικού σκόρερ, που απουσίαζε από τον Ηρακλή της επιστροφής στην Α1…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Όπως αναλύει για τον 27χρονος Αμερικανό πόιντ γκαρντ η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

Ο Τζος Χάγκινς ηγήθηκε του Ηρακλή και τελείωσε το παιχνίδι με 32 πόντους. Ήταν η έκτη «30άρα» της φετινής Stoiximan Basket League ενώ ο Αμερικανός ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της σεζόν αφού 32 είχε και ο Τόντρικ Γκότσερ στο εκτός έδρας παιχνίδι του Μεσολογγίου Baxi με τον ΠΑΟΚ. Το ρεκόρ της σεζόν παραμένει η επίδοση των 34 πόντων που είχε ο Κένι Γκόινς με τον Κολοσσό H Hotels στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη.

Οι 32 πόντοι δεν είναι μόνο η κορυφαία φετινή επίδοση για τον Ηρακλή στη σεζόν -26 είχε ο Χάνλαν με το Μεσολόγγι Baxi πριν μία εβδομάδα- αλλά είναι και η κορυφαία της τελευταίας διετίας για τον Ηρακλή της τελευταίας διετίας ενώ θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2010-11 για να βρούμε μεγαλύτερη στη Stoiximan Basket League. Τότε ο Τζερόμ Κόλεμαν είχε σημειώσει 34 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels.

Ο Χάγκινς είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά από εκείνο με το Μεσολόγγι Baxi, πέντε εύστοχα τρίποντα (5/7) ενώ κανείς συμπαίκτης του δεν ξεπέρασε τα τέσσερα όσα ειχαν από μία φορά Σαγκς και Χάνλαν. Ο Χάγκινς είναι ο πρώτος παίκτης του Ηρακλή με επίδοση πέντε τριπόντων σε περισσότερα από ένα ματς από τη σεζόν 2010-11, όταν ο Τζερόμ Κόλεμαν είχε από έξι στα εκτός έδρας παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Κολοσσό H Hotels.

Κατά τα άλλα…

*Ο Ουίλ Χάτσερ με τους οχτώ πόντους που είχε, ξεπέρασε τους 1.200 σε 108 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League. Παράλληλα ο Αμερικανός με τη μοναδική εύστοχη βολή του (1/2) έφτασε τις 300 στην κατηγορία. Μετράει πλέον 300/373 (80,42%).

*12 επιθετικά ριμπάουντ χρειαζόταν ο Ηρακλής για να φτάσει σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα και 12 μάζεψε. Με αυτά έφτασε τα 5.000 σε 491 αγώνες στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έγινε η 8η ομάδα που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό στη Stoiximan Basket League (από το 1992-93) μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Περιστέρι.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top