Η ευκαιρία και οι προοπτικές του Γιώργου Φίλλιου

Η λογική Σκουρτόπουλου, η ατομική βελτίωση και το όφελος της ομάδας…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο Γιώργος Φίλλιος, από την ώρα, που ήρθε στον Ηρακλή, αποτελούσε μία σημαντική ελπίδα για το “κυανόλευκο” μπασκετικό μέλλον, καθώς επρόκειτο για έναν ψηλό (1,96) πλέι μέικερ, με ικανότητες και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Πλέον, φαίνεται ότι ο 19χρονος, πλέον, παίκτης βιώνει μια θετική αλληλουχία συγκυριών, που μπορεί να του προσφέρει πιο ενισχυμένο ρόλο στην ομάδα για τη συνέχεια της σεζόν.

Πρωτίστως, ο ίδιος έχει προχωρήσει σημαντικά στον τομέα της ατομικής βελτίωσης, έχοντας δυναμώσει και ενισχυθεί σωματικώς σε μυικό επίπεδο, αλλά και στο αγωνιστικό πεδίο (αμυντικά, οργανωτικά και επιθετικά).

Παράλληλα, ο παίκτης ο οποίος βρίσκεται πριν από τον νεαρό πόιντ γκαρντ στο rotation, ο Ουίλ Χάτσερ, διάγει μία εξαιρετικά κακή περίοδο, δείχνοντας ότι δεν μπορεί να προσφέρει αναλόγως του δικού του παρελθόντος.

Τέλος, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, όπως έχει δηλώσει, διέπεται από τη λογική ότι, εφόσον δεν μπορούν να προσφέρουν κάποιοι ξένοι, τους οποίους δεν έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε, η λύση θα δοθεί από τα νέα παιδιά, κάτι το οποίο ο Έλληνας κόουτς άρχισε να εφαρμόζει με την περίπτωση Φίλλιου στον αγώνα με το Μεσολόγγι.

Ο νεαρός γκαρντ αναμένεται να πάρει και άλλες ευκαιρίες στο υπόλοιπο της σεζόν και εναπόκειται στον ίδιο το κατά πόσον θα τις αξιοποιήσει, ώστε να αρχίσει – σταδιακά – να διαδραματίζει ολοένα και πιο ενεργή συμμετοχή στο αγωνιστικό πλάνο των “κυανολεύκων”…

Σχετικά Άρθρα

Σπρίντζιος: “Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για την πρόκριση στο Final 4!”

Μπάσκετ

Back to Top