- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τμήμα Τζούντο ΓΣ Ηρακλής: “Όχι σε όλες τις ουσίες του θανάτου!”

Η σχετική ανάρτηση αναφέρει:

Προηγούμενες έρευνες δείχνουν ότι οι νέοι που κάνουν συχνή χρήση κάνναβης έχουν χειρότερη πορεία στη ζωή τους σε σχέση με τους συνομηλίκους τους και κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρές ψυχικές παθήσεις, όπως η σχιζοφρένεια. Η μείωση του IQ νωρίς στη ζωή τους μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην απόδοσή τους στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο και αργότερα στις επαγγελματικές προοπτικές τους», δήλωσε η καθηγήτρια                                                    Ψυχιατρικής Επιδημιολογίας Μέρι Κάνον του RCSI. 

Η χρήση κάνναβης σε νεαρή ηλικία συνιστά πηγή μεγάλης ανησυχίας, καθώς ο αναπτυσσόμενος εγκέφαλος μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε βλάβες αυτήν την περίοδο. Τα ευρήματα της νέας μελέτης μάς βοηθούν να κατανοήσουμε αυτό το σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας», πρόσθεσε ο       δρα Έμετ Πάουερ του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Επιστημών Υγείας RCSI και του Νοσοκομείου Beaumont του Δουβλίνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Ψυχολογικής Ιατρικής «Psychological Medicine»

Αναρτώντας τα συμπεράσματα της παραπάνω έρευνας απευθυνόμενος στους Αθλητές και τις Αθλήτριές μου αλλά και στους γονείς των μικρών αθλητών  ζητάω την ετοιμότητα μας στις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας.

 

[1]

 

 

 Κοινοποίηση Δ.Σ. του  Γ.Σ.  “ Ο Ηρακλής “         Θεσσαλονίκη,  10   Απριλίου 2019  

   Κυρία……      Σας απευθύνω την παρούσα και παρακαλώ να έχετε την ευγενή καλοσύνη να λάβετε υπ΄ όψιν σας τα δύο – τρία πράγματα που θα ήθελα να θέσω στην προσοχή σας.

       Είμαι αθλήτρια του τμήματος Judo του Γυμναστικού Συλλόγου  “ Ο Ηρακλής “ από τα εννέα μου χρόνια. 

 Είμαι  σήμερα δεκαεννέα ετών, φοιτώ στο πρώτο έτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Πολυτεχνική σχολή. Ονομάζομαι Νάνου Σταυρούλα. Τον Δεκέμβριο 2018 σε πανελλήνιο πρωτάθλημα έλαβα την δεύτερη θέση στην κατηγορία μου .    

Όσον  με αφορά, και αναφέρομαι στην δεκαετή εμπειρία μου από το Τμήμα                               Judo του“ Ηρακλή “, έχω ασκηθεί σε ένα υγιές – και με την πρακτική και με την ηθική έννοια του όρου  – περιβάλλον, μακριά  από χρήσεις οποιασδήποτε μορφής ουσιών, στις οποίες είναι ο συγκεκριμένος σύλλογος και εμείς, οι αθλητές του, αντίθετοι και έχουμε φροντίσει να μην έχουμε καμία επαφή ούτε καν οπτική με παρόμοια πράγματα.     

Αυτό ακριβώς μας διασφαλίζει ο χώρος στον οποίο αθλούμαστε,  ο οποίος είναι πάντα προστατευμένος και    ουδέποτε περιήλθε στην αντίληψή μας κάτι διαφορετικό από αυτό στο οποίο κατατείνουμε και μας χαρακτηρίζει και στην προσωπική και στην συλλογική μας ζωή ως αθλητές του Judo, δηλαδή στην αρχαιοελληνική αρχή “ νούς υγιής  εν σώματι υγιεί “    

 Υπό το πρίσμα αυτό προσέχουμε εμείς οι ίδιοι τον χώρο της άθλησής μας – το   dojo μας– και νοιώθουμε προσωπικά υπεύθυνοι γι’ αυτόν, πράγμα που σημαίνει ότι οτιδήποτε θα παρέκκλινε από την κανονικότητα θα γινόταν άμεσα αντιληπτό από μας και θα αποτελούσε αντικείμενο διαφορισμού με αυτό, όπερ και ουδέποτε συνέβη. 

Ευτυχώς για μας και για τον χώρο μας ουδέποτε βρεθήκαμε σε τέτοια δυσάρεστη θέση.

[2]