Αρχίζουν οι διαδικασίες για τη διοργάνωση της φάσης των “16” και των “8”

Ο Θόδωρος Δρακόπουλος άναψε το “πράσινο φως” και οι “κυανόλευκοι” επικοινωνούν με τον Δήμο και όλους τους φορείς, που μπορούν να συμβάλλουν, ώστε οι καθοριστικοί αγώνες της 23ης και 25ης Μαρτίου, που θα κρίνουν μία θέση για το Final 4 του FEC, να διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Από την Πέμπτη 28/1 η BlueArena είχε αποκαλύψει την επιθυμία της διοίκησης της ΚΑΕ Ηρακλής να προχωρήσει στη διεκδίκηση της ανάληψης της διοργάνωσης των αγώνων της επόμενης φάσης του FIBA Europe Cup στη Θεσσαλονίκη.

Πλέον, ο δρόμος προς αυτήν την προοπτική άνοιξε για τα καλά, μετά και την κατάκτηση της πρώτης θέσης – με αήττητη πορεία – από την ομάδα στον προκριματικό Όμιλο και ήδη η “κυανόλευκη” διοίκηση έχει αρχίσει να οργανώνεται στην προσπάθεια επίτευξης αυτού του στόχου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η φάση των “16”, αλλά και των “8” θα διεξαχθεί υπό καθεστώς “φούσκας” και με σύστημα νοκ άουτ, δηλαδή ο Ημίθεος θα κληρωθεί με έναν αντίπαλο, τον οποίο θα αντιμετωπίσει σε συγκεκριμένη πόλη και γήπεδο και στο ίδιο γήπεδο θα διαγωνιστεί και το άλλο ζευγάρι του ιδίου γκρουπ.

Αυτοί οι αγώνες (φάση “16”) προβλέπεται να διεξαχθούν την Τρίτη 23 Μαρτίου, ενώ την Πέμπτη 25 Μαρτίου προβλέπεται να συγκρουστούν οι νικητές των δύο ζευγαριών (φάση των “8”) και πάλι στην ίδια πόλη και στο ίδιο γήπεδο.

Αυτή της συνολική διοργάνωση, από την οποία θα προκύψει μία ομάδα, η οποία θα προκριθεί στο Final 4, επιθυμεί να φέρει στη Θεσσαλονίκη ο “Γηραιός” και ήδη έχουν αρχίσει από πλευράς των διοικούντων του επαφές με τον Δήμο Θεσσαλονίκη (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ) και όλους τους συναρμόδιους φορείς, όντας έτοιμοι να μεταφέρουν και το αίτημά τους επισήμως στη FIBA, τις αμέσως προσεχείς μέρες…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top