- Bluearena - https://bluearena.gr -

Μαρτίνο: “Υπολογίσιμος αντίπαλος ο Ηρακλής”

H συνέντευξη του Ιταλού κόουτς στην ιστοσελίδα superbaskeτ.gr:

Ο προπονητής της Ρέτζιο Εμίλια, Άντιμο Μαρτίνο μίλησε για τους αγώνες, το format και τους στόχους της ομάδας του στο FIBA Europe Cup αλλά και για τις απόψεις του για τον Ηρακλή, που θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη (27/1) και αξιολόγησε την πορεία της ομάδας του στο πρώτο μισό της σεζόν στο Ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο 42χρονος Ιταλός προπονητής της Ρέτζιο Εμίλιο, Άντιμο Μαρτίνο μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr πριν τους αγώνες του FIBA Europe Cup, οι οποίοι θα γίνουν στην “φούσκα” του Ντε Μπος της Ολλανδίας. Πέρα από τον Ηρακλή, η Ιταλική ομάδα από την Εμίλια-Ρομάνα θα αντιμετωπίσει την Βελγική Μονς και την Ουγγρική Κορμέντ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρέτζιο Εμίλια βρίσκεται στην όγδοη θέση του Ιταλικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 7-9, ενώ προκρίθηκε στο Final 8 του Ιταλικού Κυπέλλου και θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο στα προημιτελικά.

Όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Άντιμο Μαρτίνο στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε τον Ηρακλή την Τετάρτη (27/1). Ποια είναι η άποψη σας για τους κυανόλευκους και πως σχεδιάζετε να τους νικήσετε;
Ο Ηρακλής είναι άξιος σεβασμού. Έκανε κάποιες αλλαγές στο ρόστερ τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά είμαστε σε θέση να τους αντιμετωπίσουμε. Εξ’ άλλου θα είναι το δεύτερο παιχνίδι μας και θα είναι back to back για εμάς, οπότε φυσικά η προετοιμασία θα είναι διαφορετική από ένα κανονικό ματς.
Ποια είναι η άποψη σας για το FIBA Europe Cup? Θα αγωνιστείτε σε τρεις ματς σε τέσσερις μέρες. Πόσο δύσκολο θεωρείτε ότι είναι; 
Το FIBA Europe Cup είναι μια μεγάλη ευκαιρία και για την ομάδα και για τους παίκτες και για όλο το επιτελείο. Θέλαμε να κάνουμε το comeback στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το φορμάτ της “φούσκας” είναι καινούργιο για τον κάθε έναν, οπότε θα πρέπει να την συνηθίσουμε. Το πιο σημαντικό κομμάτι, θα είναι πριν και μετά τα παιχνίδια να διαχειριστούμε σωστά το ψυχολογικό και σωματικό κομμάτι, για να δώσουμε στο γήπεδο τον καλύτερο μας εαυτό.
    Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
3) Ας μιλήσουμε λίγο για το Ιταλικό πρωτάθλημα. Πως αξιολογείτε την παρουσία της Ρέτζιο Εμίλια στο Ιταλικό πρωτάθλημα την φετινή σεζόν μέχρι τώρα και ποιοι είναι οι στόχοι σας από εδώ και πέρα;
Το επίπεδο του Ιταλικού πρωταθλήματος έχει ανέβει από την προηγούμενη σεζόν. Είμαστε χαρούμενοι από τον πρώτο γύρο, προκριθήκαμε στο  Final Eight. Μετά, από ένα καλό ξεκίνημα, είχαμε κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτές τελείωσαν, μετά την τελευταία νίκη μας επί της Τρέντο.
4) Μας αναφέρατε για το Final 8. Θα ήθελα λίγο να μας μιλήσετε για αυτό
Το Final Eight του Ιταλικού Κυπέλλου είναι πάντα ένα σημαντικό γεγονός. Είμαστε περήφανοι που έχουμε την δυνατότητα στο να παίξουμε για το Κύπελλο. Θα αντιμετωπίσουμε τον πιο δύσκολο αντίπαλο. Η Αρμάνι Μιλάνο δεν είναι τώρα απλά μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.  Ο στόχος θα είναι να τους βάλουμε σε μπελάδες, παίζοντας διαφορετικά σε σχέση με το παιχνίδι που είχαμε στο πρωτάθλημα μαζί τους.
     Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
5) Σε τι θεωρείτε ότι θα διαφέρουν τα ματς του FIBA Europe Cup από εκείνα του Ιταλικού πρωταθλήματος;
Έχουμε μεγάλη περιέργεια για αυτά τα παιχνίδια της FIBA. Κάναμε scouting τους αντιπάλους μας, αλλά είναι πάντα δύσκολο να συγκρίνουμε το επίπεδο αυτών των ομάδων με αυτό που αντιμετωπίζουμε στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Θα το ανακαλύψουμε (στους αγώνες).
6) Ποια είναι η άποψη σας για το Ελληνικό πρωτάθλημα; Έχετε ξεχωρίσει κάποιον Έλληνα παίκτη ή κάποια Ελληνική ομάδα;
Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι ιστορικό. Έχει μεγάλη παράδοση. Είχα την τιμή ως βοηθός προπονητή στην Ρόμα να βρεθώ στα ματς και στον Πειραιά και στο ΟΑΚΑ. Ο Έλληνας παίκτης που πάντα θαύμαζα είναι ο Διαμαντίδης.