Το πλάνο Καλύβα, μέχρι να έρθει το κλασικό “πεντάρι”

Ο ρόλος του Ενετσιόνια, οι νέες συνθήκες για Μουρ και το “ανακάτεμα της τράπουλας” στους ψηλούς…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η παντελής  αδυναμία του Εντ Ντάνιελ να προσφέρει στην ομάδα το παραμικρό με την αγωνιστική παρουσία του, ανάγκασε τον Στέργιο Καλύβα να δώσει το “ΟΚ” για την αποδέσμευσή του, μολονότι ο ξένος παίκτης, που εντόπισε στη μεταγραφική αγορά προορίζεται – σε αγωνιστικό επίπεδο – για αντικαταστάτης του Μάικ Μουρ…

Αντιθέτως, όταν – με το καλό – αφιχθεί στην ομάδα το κλασικό “πεντάρι”, που ο Ηρακλής αναζητεί από τη ξένη αγορά, ώστε να αναπληρωθεί η λειτορυγική θέση του Ντάνιελ, εκείνος που θα αποχωρήσει θα είναι ο Μουρ.

Ο Στέργιος Καλύβας, προκειμένου να δημιουργήσει ένα αγωνιστικό πλάνα στις θέσεις “4” και “5” υπό τα νέα δεδομένα, φαίνεται ότι έχει επιλέξει τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης, μέχρι τη χρονική στιγμή, κατά την οποία θα ενσωματωθεί στην ομάδα ο νέος ξένος σέντερ.

Συγκεκριμένα, ο Όμπι Ενετσιόνια προορίζεται για τη θέση του Μουρ στη βασική πεντάδα, στο “4”, με τον Βασίλη Καββαδά (φυσικά) να παραμένει βασικός στο “5”. Ο Μάικ Μουρ – για το διάστημα που θα παραμείνει στο ρόστερ – θα αξιοποιηθεί ως back up του Αμερικανονιγηριανού στη θέση του πάουερ φόργουορντ, ενώ – ελλείψει του Ντάνιελ – ο Μιχάλης Τσαϊρέλης θα έχει ως αποκλειστική αποστολή το να προσφέρει ανάσες στον Καββαδά, ως αναπληρωματικός σέντερ, απαλλασσόμενος προσωρινά από τα καθήκοντά του στη θέση “4”.

Βεβαίως, όταν οι μεταγραφικές επιλογές ολοκληρωθούν και ενταχθεί στο δυναμικό και ο νέος ψηλός, τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν, όσον αφορά στις επιλογές κοντά στο καλάθι, με τον Ενετσιόνια να έχει στήριξη από τον Τσαϊρέλη στο “4” και ο Καββαδάς από τον νεομεταγραφέντα σέντερ στο “5”…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top