Γ.Σ. “Οι εγκαταστάσεις μας στην υπηρεσία του ιατρικού προσωπικού!”

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ υπενθυμίζει την προ μηνών προσφορά του, τώρα, που η πανδημία πνίγει τη Θεσσαλονίκη – Και πάλι πλειοδοτεί σε κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη ο μέγιστος Σύλλογος!

Ερασιτέχνης

Η ανακοίνωση, που ανήρτησε ο Γυμναστικός Σύλλογος ΗΡΑΚΛΗΣ:

Παραχώρηση των ιδιωτικών εγκαταστάσεων του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ στο ΑΧΕΠΑ.

“Πριν από λίγους μήνες, όταν ακόμα μπαίναμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, ως ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ είχαμε δηλώσει ότι διαθέτουμε όλους τους χώρους του “Κοσμοπούλειου Αθλητικού Κέντρου” στη διάθεση των γιατρών, των νοσηλευτών και των υπαλλήλων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ το οποίο βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τις δικές μας εγκαταστάσεις.

Τώρα που η χώρα έχει μπει στη δίνη του δεύτερου κύματος, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στο επίκεντρο, τούτη η ανακοίνωση δεν έχει καμία χρησιμότητα, πέρα από το να υπενθυμίσει αυτό που για τον δικό μας Σύλλογο και για την κοινωνία της πόλης είναι αυτονόητο. Να θυμίσει δηλαδή ότι όλες οι εγκαταστάσεις μας, χωρίς καμιά επίταξη, χωρίς κανένα ενοίκιο, χωρίς καμία χρηματική απολαβή, με μοναδικό όπλο την κοινωνική αλληλεγγύη, είναι στη διάθεση όλων αυτών που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης. Είτε πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους στο ΑΧΕΠΑ, είτε λέγονται ασθενείς που μάχονται για τη ζωή τους.

Όλοι εμείς, απλοί υπηρέτες και ΜΟΝΟ της ιδέας του μεγάλου ΗΡΑΚΛΗ, δεν διανοηθήκαμε ποτέ να μην προσφέρουμε ότι μπορούμε, δηλαδή τα πάντα, στην διάθεση της κοινωνίας και της πόλης που μεγαλώσαμε, της περιοχής όπου μεγαλούργησε ο Σύλλογος μας και που στάθηκε πρωτοπόρος αλλά και αρωγός στις δύσκολες στιγμές της. Όπως τον Αύγουστο του 1917 όταν μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης, το γήπεδο του ΗΡΑΚΛΗ μετατράπηκε σε καταυλισμό πυροπαθών, όπως στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο Σύλλογός μας προσέφερε και πάλι το γήπεδο του ώστε να μετατραπεί σε προέκταση στρατιωτικού νοσοκομείου.

Δυστυχώς και τώρα “πόλεμο” έχουμε, αλλά με έναν εχθρό αόρατο. Ωστόσο ενωμένοι, όλοι μαζί, θα τον κερδίσουμε, θα θριαμβεύσουμε. Ως ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ζητούμε από όλους τους πολίτες, από όλους τους αθλητές μας, από όλους τους οπαδούς μας να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχουν δοθεί, ώστε να περιοριστεί αυτό το δεύτερο κύμα του κορονοϊού και να μπορούμε στο άμεσο μέλλον να πανηγυρίζουμε τις νίκες της ομάδας μας, σε όλα τα αθλήματα, σε όλα τα τμήματα, σε όλες τις κερκίδες της Ελλάδας. Ας κάνουμε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Να ανασάνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Μείνετε στο σπίτι και προσπαθήστε ταυτόχρονα να είστε και δημιουργικοί. Αυτή η μάχη είναι δύσκολη για όλους. Μα θα την κερδίσουμε. Και αυτή και όλες τις υπόλοιπες που θα προκύψουν στο μέλλον, όταν όλο αυτό το κακό θα τελειώσει. Καλή δύναμη σε όσους “ήρωες” εμπλέκονται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Είμαστε δίπλα σας. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι δίπλα σας και θα είναι για πάντα”

1000 ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΗΣ

Back to Top