Σύγκρουση Καλαϊτζίδη – Τσιπίδη “στον αέρα”

Έντονοι διαξιφισμοί για το θέμα της ευθύνης στην υπόθεση της απόσυρσης της ομάδας βόλεϊ από τη μεγάλη κατηγορία.

Βόλει, Ηρακλής

Όσα ειπώθηκαν στον ραδιοφωνικό διάλογο στο Metropolis 95,5:

«Γαντζώθηκαν από τις καρέκλες»

Για το ποιοι είναι αυτοί που ζητάει να φύγουν:

«Δεν χρειάζεται να μπούμε σε διαδικασία ονομάτων και λεπτομερειών. Το ΤΑΑ του προηγούμενου Ηρακλή είναι γνωστό. Το ΤΑΑ, να πάνε στα σπίτια τους. Όποιοι είναι. Ο κ. Σαχράτζε στη συνέντευξη Τύπου μίλησε στον κόσμο λέγοντας είναι εδώ να στηρίξει τον Ηρακλή. Ξεκίνησε να το κάνει. Τους ζήτησε να απομακρυνθεί όλο το ΤΑΑ, και γαντζώθηκαν στις καρέκλες περισσότερο. Είπε θέλω να ξηλώσω τα πάντα και τα πλακάκια που είναι πιο σάπια από εκείνους. Από Γεωργιανός επιχειρηματίας το έπαιξε… Κινέζος αφού δεν έφυγαν και είπε δεν θα δείτε φράγκο».

Για το αν ο Μάκης Καλαϊτζίδης είχε ενεργό ρόλο στην υπόθεση Σαχράτζε:

«Μέχρι τη συνέντευξη Τύπου ναι. Μετά δεν είχε ρόλο. Δεν έβαλε πλάτη κανένας. Εγώ τον έφερα τον Σαχράτζε στον Ηρακλή. «Έκανες πολύ καλό έργο κ. Καλαιτζίδη στον Ηρακλή 5 χρόνια, πήγαινε να ξεκουραστείς τώρα» και δεν έφυγε. Ο κ. Σαχράτζε είναι επιχειρηματίας με άλλο σκεπτικό. Όποιος πληρώνει αποφασίζει. Λέει «σ’’ ευχαριστώ πολύ, τιμώ ότι έκανες, δώσε μου τα κλειδιά αφού είναι το νέο αφεντικό και πηγαίνετε σπίτια σας να κάνω το όνειρο του Ηρακλή». Ο Καλαιτζίδης του είπε βεβαίως θα σου παραδώσουμε την ομάδα ως την Παρασκευή. Αύριο. Περιμένουμε. Ο Σαχράτζε ήθελε και θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο του Ηρακλή. Ξεκίνησε με το βόλεϊ που είναι το διάσημο άθλημα της ομάδας και δεν έχει αυτή τη στιγμή τη θέρμη και την αγάπη που είχε στην αρχή».

«Αν δεν φύγετε, φεύγω»

Συνεχίζοντας ο Απόστολος Τσιπίδης μετέφερε τα όσα είπε ο Λεβάν Σαχράτζε:

«Ήθελε να τους στείλει στα σπίτια τους και δεν πηγαίνουν στα σπίτια τους. Αν δεν φεύγετε, φεύγω εγώ. Σας χαρίζω ότι έδωσα και… γειά σας. Έχει βάλει χρήματα στον Ηρακλή ο Σαχράτζε. Πλήρωσε τη φετινή ομάδα προκαταβολές, εστιατόρια, αυτοκίνητα των παικτών, πήγε να κάνει την επόμενη κίνηση και είδε ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τα λόγια του για να φύγουν. Ευχαριστούμε, αλλά επειδή μας λες να πάμε σπίτια μας, εμείς δεν θέλουμε να πάμε σπίτια μας, είπε η πλευρά Καλαϊτζίδη. Ο Μάκης ο Καλαϊτζίδης είναι πιο Ηρακλής από οποιονδήποτε. Έχει ματώσει για τον Σύλλογο και έχει πληρώσει τον Σύλλογο. Το ίδιο είμαι κι εγώ. Κι εγώ πονάω τον σύλλογο και τον έχω πληρώσει».

Καλαϊτζίδης: «Γελοιότητες του Τσιπίδη»

Ο Μάκης Καλαϊτζίδης μιλώντας μετά τις τοποθετήσεις του Απόστολου Τσιπίδη τόνισε:

«Εμείς είπαμε τέτοιο πράγμα; Με τις γελοιότητες του Τσιπίδη δεν θα ασχοληθώ. Ο κ. Σαχρτάτζε πριν 15 μέρες πήρε το ΤΑΑ. Εμείς είμαστε διοίκηση του Ερασιτέχνη. Εγκρίναμε την παραχώρηση του ΤΑΑ και περιμέναμε από τον κ. Σαχράτζε να ορίσει 3 άτομα που θα διοικούν το ΤΑΑ. Απαίτησε να είναι πρόεδρος ο κ. Τσιπίδης και ενημέρωσα τον κ. Σαχράτζε ότι δεν μπορεί να είναι. Το πρώτο που ζητάει η ΕΕΑ είναι λευκό ποινικό μητρώο. Του είπα όρισε 3 ανθρώπους ως διοίκηση, περιμένουμε. Θέλεις να τον έχεις στην ομάδα τον κ. Τσιπίδη; ΟΚ. Πρόεδρος όμως δεν μπορεί να είναι. Μήπως θέλει τον Ερασιτέχνη Ηρακλή ο κ. Σαχράτζε; Να έρθει να πάρει τον Ερασιτέχνη, φεύγουμε και από εκεί».

Οι διάλογοι Καλαϊτζίδη-Τσιπίδη-Σαχράτζε

Ο Απόστολος Τσιπίδης απάντησε στα λεγόμενα του Μάκη Καλαϊτζίδη με τους δύο να μπαίνουν σε διάλογο:

«Δεν έλαβε ποτέ ενημέρωση. Εγώ είπα στον κ. Σαχρτάτζε και είναι δίπλα μου, δεν θέλω να είμαι πρόεδρος. Να ορίσεις όποιον θέλεις αλλά όχι αυτούς. Δεν είχε καμία τέτοια ενημέρωση από αυτά που λέει ο κ. Καλαϊτζίδης. Είναι κουβέντα που δεν υλοποιείται».

Καλαϊτζίδης: «Να ασχοληθώ με τις γελοιότητες του Τσιπίδη; Κάθε μέρα μιλάμε στο τηλέφωνο με τον κ. Σαχράτζε. Περιμένουμε πότε θα βάλει τα χρήματα. Τέσσερις μέρες μας κοροϊδεύει για τα χρήματα του πασαδόρου. Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση μαζί με τον Τσιπίδη. Δεν αξίζει τον κόπο. Μου ζήτησε συγγνώμη ο κ. Σαχράτζε. Ζήτησε να βγάλει η Λίγκα ανακοίνωση ότι είναι δεκτός πρόεδρος ο κ. Τσιπίδης; Από την πρώτη μέρα ζήτησα και πρέπει να δώσει 3 ονόματα διοίκησης στο ΤΑΑ, για πρόεδρο, αντιπρόεδρο και Γ. Γραμματέα. Πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο».

Ο Λεβάν Σαχράτζε απάντησε: «Που να τα στείλω; Πρέπει να είμαι στη Θεσσαλονίκη, για να το δηλώσω;»

Ο Μάκης Καλαϊτζίδης απάντησε: «Πάτε να με κοροϊδέψετε; Μιλούσαμε συνέχεια στα τηλέφωνα».

Η τηλεφωνική γραμμή των Απόστολου Τσιπίδη και Λεβάν Σαχράτζε εμφάνιζε πρόβλημα με τον κ. Καλαϊτζίδη να τονίζει: «Περιμένετε να συνεννοηθεί με τον κ. Τσιπίδη για να απαντήσει. Καταλαβαίνει ο κόσμος τι συμβαίνει. Δεν είδαμε καμία απάντησή του στην ανακοίνωσή μας. Μου είπε ότι είναι έτοιμος να πάρει την ομάδα σε όποια κατηγορία είναι. Να έρθει ο κ. Σαχράτζε με τον κ. Τσιπίδη και να αποφασίσει ο κόσμος. Έχουμε πει εδώ και πόσο καιρό ότι θέλουμε να φύγουμε. Κάναμε εκλογές».

Επανερχόμενος ο Απόστολος Τσιπίδης δήλωσε: «Οι άνθρωποι που είναι στην άλλη γραμμή, πρέπει να σεβαστούν ότι έδωσε χρήματα ο κ. Σαχράτζε. Ζήτησε επίσημα σε e mail την απόφαση της συνέλευσης, αλλά εκείνοι δεν έχουν καν ούτε το e mail του. Το «μιλάω» με στέλνω επίσημη απόφαση δεν έχει διαφορά; Δεν μου δίνετε επίσημα το κλειδί του μαγαζιού, οι άνθρωποι δεν είναι καθόλου σοβαροί. Δεν μ’ ενδιαφέρει προσωπικά να είμαι πρόεδρος στον Ηρακλή. Να έχει όποιον θέλει ο κ. Σαχράτζε».

Ταρνατώρος: «Όλη η ιστορία ήταν να έμπαιναν τα λεφτά»

Στην εκπομπή τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Volley League, Παντελής Ταρνατώρος, ο οποίος ρωτήθηκε αν υπήρξε απαίτηση από πλευράς Σαχράτζε να βγει ανακοίνωση της Λίγκας που να δηλώνει αποδοχή στον Απόστολο Τσιπίδη: «Τυπικά στη Λίγκα δεν έχει έρθει σχετικό χαρτί. Είχε ακουστεί μέσω δημοσιευμάτων. Δεν έχει έρθει κανένα χαρτί όμως».

Ο Μάκης Καλαϊτζίδης ρώτησε τον Παντελή Ταρνατώρο: «Παντελή σε πήρε τηλέφωνο ή όχι την τελευταία μέρα πριν τη νέα κλήρωση και ζήτησε να βγάλετε δήλωση ότι ο κ. Τσιπίδης είναι αποδεκτός; Να βγάλετε ανακοίνωση στήριξης;».

Ο Πρόεδρος της Λίγκας απάντησε: «Αυτό ισχύει. Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Σαχράτζε και εξέφρασε προβληματισμούς για το ότι δεν είναι στην ομάδα ο κ. Τσιπίδης. Εμείς ως Λίγκα δεν εμπλεκόμαστε στα διοικητικά των ομάδων, είναι θέματα των ομάδων και του εξήγησα: Ανεξάρτητα από τι θα γίνει με τον κ. Τσιπίδη, το ζητούμενο είναι αν θα πληρώσετε τα χρήματα να παίξει ο Ηρακλής. Και μου είπε ότι «εγώ δεν μπορώ να βγάλω τα χρήματα γιατί απομάκρυναν τον άνθρωπό μου». Του είπα δεν είναι θέμα δικό μας, πρέπει να κάνουμε τη νέα κλήρωση. Είπα επίσης στον κ. Σαχράτζε: «Όλη η ιστορία είναι να μπουν τα χρήματα. Σας έχει δώσει διαβεβαίωση ο κ. Καλαιτζίδης ότι θα βγάλει ανακοίνωση και θα είναι πρόεδρος; Μου παραδέχθηκε ναι, το ξέρω» και του είπα: «Εφόσον έχεις διαβεβαίωση από τον κ. Καλαιτζίδη γιατί δεν βάζεις τα χρήματα; Έχει λόγο ο κ. Καλαϊτζίδης. Βάλε τα χρήματα και το θέμα του κ. Τσιπίδη θα τακτοποιηθεί» του είπα».

Φινάλε με κόντρα Τσιπίδη-Καλαϊτζίδη

Μετά τη λήξη της συνομιλίας με τον Παντελή Ταρνατώρο, ο Απόστολος Τσιπίδης επανήλθε σε διάλογο-διαφωνία με τον Μάκη Καλαϊτζίδη.

Τσιπίδης: «Για να βάλει τα χρήματα ο Σαχράτζε θέλει στο e mail του απόφαση ότι μπορεί να ορίσει Δ.Σ.».

Καλαϊτζίδης: «Εμείς του είπαμε όπως και ο κ. Ταρνατώρος: Φέρε τα λεφτά στο γραφείο του νομικού, Γ. Διωνά, που περίμεναν όλοι οι παίκτες που τους έστησες. Όταν πληρώσεις τον πρώτο παίκτη θα βγάλω ότι ανακοίνωση θέλεις. Όλα αυτά υπάρχουν σε SMS σε όλα τα τηλέφωνά μας».

Τσιπίδης: «Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί είναι ένας ξένος επενδυτής είναι να στηριχθεί στον λόγο ενός ανθρώπου που είναι αφερέγγυος. Ο μόνος τρόπος είναι να γίνει γραπτώς».

Καλαϊτζίδης: «Αυτός ο αφερέγγυος 5 χρόνια κράτησε μια ομάδα ζωντανή που πήρε με 800.00 χρέη και την πήγε σε 2 τελικούς κυπέλλου και στην Ευρώπη. Ρωτήστε για τον κ. Τσιπίδη που τον ψάχνει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η Ομοσπονδία… Δυστυχώς για εμάς έκανε το προξενιό ο κ. Τσιπίδης με τον κ. Σαχράτζε. Δεν θα μας ζητάει και τα ρέστα όμως. Κάθε μέρα μιλούσαμε στο τηλέφωνο».

Τσιπίδης: «Αν στο e mail του κ. Σαχράτζε έρθει αυτό γραπτό, θα υπάρξει συνέχεια».

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Οι εποχές της δυσφήμισης χωρίς αποδείξεις, πέρασαν ανεπιστρεπτί!”

Βόλει

Back to Top