- Bluearena - https://bluearena.gr -

Καλαϊτζίδης: “Ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν εκβιάζεται – Ή υπογράφει ο ΠΑΣΑΠ ή αποσυρόμαστε!”

Ξεκάθαρος και απόλυτος ο Μάκης Καλαϊτζίδης στη συνέντευξη, που παραχώρησε στη βολεϊκή ιστοσελίδα volleyplanet.gr, την οποία παραθέτουμε αυτούσια:

«Ο ΠΑΣΑΠ μας κοροϊδεύει»

Ξεκινώντας ο πρόεδρος του «κυανόλευκου» TAA αναφέρθηκε στη λύση των 100 δόσεων: «Από τις 6/3, όταν πήραμε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στα χέρια μας, συμφωνήσαμε με την ΕΟΠΕ να πάμε στην λύση των 100 δόσεων. Ενώ τα συμφωνήσαμε όλα, φτάσαμε τώρα στο τέλος 20 μέρες πριν και ο ΠΑ.Σ.Α.Π. μας κοροϊδεύει! Βγαίνει λοιπόν ανακοίνωση και μετά μέχρι το βράδυ την τραβάμε πίσω! Και δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή ποιος είναι ο λόγος… Δεν θέλουν αυτοί να πάρουν οι παίκτες τα λεφτά τους;»

«Ο Ηρακλής κάθε χρόνο πληρώνει»

Ως προς τα χρωστούμενα αλλά και τα ποσά που έχει μέχρι τώρα πληρώσει ο Ηρακλής, ο κ. Καλαϊτζίδης είπε: «Αυτός ο Ηρακλής 5 χρόνια τώρα πήρε στο  κεφάλι του 820.000 ευρώ σε χρέη που δεν ήταν δικά του, αλλά των προηγούμενων. Εμείς αυτό το σεβαστήκαμε και 5 χρόνια τώρα μοιράσαμε 450.000 ευρώ! Αυτή είναι η πραγματικότητα… Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ο Ηρακλής δεν πλήρωσε ή δεν πληρώνει. Ή  δεν θέλει να πληρώσει και να παίξει τζάμπα! Κάθε χρόνο πληρώνει»!

«Δεν παίζεται πρωτάθλημα με ομάδες ασανσέρ»

Σχολιάζοντας τη σπουδαιότητα των δόσεων και για άλλα σωματεία, πρόσθεσε: «Η ιστορία είναι ότι αυτή τη στιγμή με την απόφαση του Σμαραγδή, που έχει μία απόφαση 108.000 ευρώ, δεν υπήρχε περίπτωση φέτος να παίξουμε, με τίποτα. Και για αυτό εμείς πήγαμε στην ιστορία των 100 δόσεων, που βοηθάει όχι μόνο εμάς , αλλά όλες τις ομάδες. Γιατί αυτή τη στιγμή, για να ξέρετε, στη Λίγκα δεν έχουν μείνει μεγάλα ονόματα. Αν δεν γυρίσει πίσω ο Άρης, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η ΑΕΚ, Η Ορεστιάδα που ήταν «ονόματα» στο πρωτάθλημα,  το βόλεϊ θα έχει μία φθίνουσα πορεία. Δεν μπορεί το πρωτάθλημα να παίζεται με ομάδες που είναι «ασανσέρ», τη μια χρονιά ανεβαίνουν και την άλλη πέφτουν. Προχθές αποχώρησε κι ο Παμβοχαϊκός! Πρωτάθλημα με 8 ομάδες σημαίνει ότι δεν πέφτει κανένας.. Σύμφωνα με την προκήρυξη ο 8ος της Λίγκας θα παίξει 3 ματς με πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον 3ο της Pre League. Δηλαδή αν ο Ηρακλής ήταν 8ος, το εφηβικό να “κατεβάζαμε”, τον 3ο της Pre League, θα τον κέρδιζα. Για ποιο πρωτάθλημα λοιπόν μιλάμε; Αν γίνει κάτι τέτοιο, που το απεύχομαι, θα δείτε φέτος αποτελέσματα «περίεργα».

«Αν δεν υπογράψουμε, θα αποσύρω την ομάδα»

Τα περιθώρια πάντως στενεύουν, αφού σύμφωνα με τον κυανόλευκο παράγοντα: «Επειδή αυτό γίνεται 3η χρονιά τώρα, εμείς από τη μεριά μας πιστεύουμε ότι θα τελειώσει θετικά! Εγώ προσωπικά τους έχω δώσει διορία μέχρι τη Δευτέρα (σ.σ αύριο) να υπογράψουμε το χαρτί. Αν δεν το υπογράψουμε, το απόγευμα θα κάνω μία συνέντευξη τύπου στην οποία θα ανακοινώσω ό,τι αποσύρω την ομάδα».

Σε περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία κατά τον Πρόδρομο Καλαϊτζίδη υπάρχει ξεκάθαρη ευθύνη: «Σε αυτή την περίπτωση ΟΛΗ την ευθύνη την έχει ο ΠΑ.Σ.Α.Π! Έχω μαζί μου, υπέρ μας τους υπόλοιπους 9 προέδρους της Λίγκας, τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, κ. Ταρνατόρο, τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, κ. Καραμπέτσο, που μεσολάβησε για να βρεθεί λύση. Αλλά δεν μπορώ τελικά να καταλάβω ποιον εξυπηρετεί ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π… Αλλά ο Ηρακλής, είναι Ηρακλής! Δεν μπορεί να παίζει με τα ψυχολογικά του Πελεκούδα και του κάθε Πελεκούδα»!

«Αν φύγουμε θα υπάρχουν και άλλες συνέπειες στο άθλημα»

Αναφορικά με τις συνέπειες της τυχόν αποχώρησης του ‘γηραιού’ επεσήμανε: «Τα παιδιά από τους παλιούς παίκτες που είναι να πάρουν λεφτά από τον Ηρακλή ήταν όλοι 27 στον αριθμό και αυτή τη στιγμή έχουν μείνει 9! Δεν έχω εγώ κάποιο πρόβλημα, ούτε πιστεύω πως κάποιο παιδί δεν θέλει να πάρει τα λεφτά του. Αν όμως ο Ηρακλής δεν παίξει στο πρωτάθλημα, ο Σμαραγδής θα χάσει 108.000 ευρώ, ο Προύσαλης θα χάσει 30.000 ευρώ, από τα 65.000 ευρώ που ήταν στην αρχή… Θέλω να πω πως όλα τα παιδιά θα χάσουν τα λεφτά τους! Δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο λόγος που κάποιοι θέλουν να φύγει ο Ηρακλής από το πρωτάθλημα… Άμα θέλουν λοιπόν, θα φύγουμε από το πρωτάθλημα. Αυτό όμως έχει κι άλλες συνέπειες στο άθλημα».

«Έγγραφο ΕΡΤ για -23.000 Ευρώ στο τηλεοπτικό συμβόλαιο»

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΤΑΑ Ηρακλής στη Λίγκα αποκάλυψε και το πρόβλημα που δημιούργησε η παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παναθηναϊκού στο PAO TV (δεν έχει επέλθει λύση ακόμα με όμιλο Αλαφούζου-Nova-ΕΡΤ) αλλά και την αποχώρηση του Παμβοχαϊκού ως προς το τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Πριν από μία εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, έκανε μία διαπραγμάτευση με την ΕΡΤ. Με τον Παναθηναϊκό να δίνει τα δικαιώματά του στη NOVA, για πρώτη φορά φέτος, κάποια ομάδα «σπάει» τη συμφωνία που είχαν οι ομάδες με την ΕΡΤ και αυτονομείται. Έμειναν λοιπόν 9 ομάδες… Το ποσό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι 223.000 ευρώ. Με την αποχώρηση του Παμβοχαϊκού, η ΕΡΤ έστειλε αμέσως έγγραφο που έλεγε ότι λόγω της αποχώρησης «κόβει» 23.000 ευρώ. Αν φύγει κι ο Ηρακλής, δεν θα κοπούν 23.000 ευρώ, αλλά το λιγότερο 50.000 ευρώ. Αυτά τα 223.000 ευρώ, για να ξέρετε, είναι τα λειτουργικά έξοδα της Λίγκας. Εάν τα λεφτά δεν επαρκούν, το ποσό που λείπει θα το πληρώσουν ισομερώς οι ομάδες. Γιατί αλλιώς θα μείνει απλήρωτο το ενοίκιο της Λίγκας, οι υπάλληλοί της και όλα πάνε… αλυσίδα»!

«Αίσια έκβαση για το καλό του βόλεϊ»

«Εμείς ούτε αρνηθήκαμε ποτέ να πληρώσουμε, ούτε είπαμε πως δεν αναγνωρίζουμε κάποιο από τα χρέη μας. Αλλά δεν είμαι από εκείνους που «σηκώνουν» εκβιασμούς και το «μαχαίρι στο λαιμό»! Αυτό το απέδειξα στα 5 χρόνια που είμαι πρόεδρος της ομάδας και μοιράσαμε μέχρι σήμερα 450.000 ευρώ. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ο Ηρακλής, δεν πληρώνει ή ότι είναι αφερέγγυος στις υποχρεώσεις του. Πραγματικά εύχομαι σύντομα όλη αυτή η υπόθεση να έχει μία αίσια έκβαση για όλους και κυρίως για το καλο του βόλεϊ. Γιατί ο Ηρακλής σε 2 χρόνια, θα βρει τον τρόπο του και θα είναι πάλι εδώ! Αυτοί θα χάσουνε… Και κάποιος, θα το κουβαλάει ως «ρετσινιά» σε όλη του τη ζωή ό,τι έγινε αιτία αυτό το σωματείο, που έχει διδάξει βόλεϊ σε όλη την Ελλάδα, που έχει παίξει σε 5 φάιναλ φορ και 3 ευρωπαϊκούς τελικούς να μην παίζει στην Volleyleague. Και όταν λέω κάποιος, αναφέρομαι ξεκάθαρα στον πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Α.Π., τον κύριο Πελεκούδα», καταλήγει ο Πρόδρομος Καλαϊτζίδης σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη!