Ζιάγκος: “Μεγάλη ευθύνη οι προσδοκίες του κόσμου του Ηρακλή”

Ανακοινώθηκε και επισήμως από την ΚΑΕ ο νέος κόουτς.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΣ 2017 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Βαγγέλη Ζιάγκο. Ο κόουτς αναλαμβάνει την Ομάδα μας για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, με προοπτική ανανέωσης και την περίοδο 2021-2022 και του ευχόμαστε υγεία, τύχη και δύναμη όντας σε μια απ’ τις μεγαλύτερες Ομάδες του Ελληνικού Μπάσκετ.

Ο νέος μας Προπονητής βρέθηκε ήδη στο Ιβανώφειο, όπου είχε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Διονύση Κοντοτάσιο, τον Team Manager Γιώργο Τσιάρα, στελέχη της ομάδας, παρακολούθησε προπονήσεις του Summer Camp της Ακαδημίας του ΗΡΑΚΛΗ, αλλά είχε και συναντήσεις γνωριμίας με ανθρώπους του αθλήματος της Θεσσαλονίκης, όπως και με τον Αρχηγό της Ομάδας Δημήτρη Καλαϊτζίδη, προχωρώντας στον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά και ανταλλάσσοντας απόψεις για όλα τα σχετικά ζητήματα.

Σε δήλωσή του μετά τη συμφωνία με τον ΗΡΑΚΛΗ ο κ.Ζιάγκος τόνισε: “Στις μέρες της “ελεύθερης πτώσης” υπάρχουν οργανισμοί που κινούνται προς τα επάνω. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι ένας απ’ αυτούς. Γνωρίζουμε που βρισκόμαστε και έχουμε πλήρη επίγνωση της ευθύνης που μας αναλογεί προκειμένου να υποστηρίξουμε τις προσδοκίες των φίλων της Ομάδας μας, που τόσα χρόνια υπέμειναν πολλά αλλά στήριξαν και στηρίζουν με παροιμιώδη τρόπο την προσπάθεια, έχοντας απαιτήσεις που συμβαδίζουν με την τεράστια Ιστορία της, σε μια εποχή ειδικών συνθηκών και δυσκολιών. Ευχαριστώ τον κ.Πρόεδρο και τη Διοίκηση της Ομάδας για την εμπιστοσύνη τους. Όλοι μαζί, με σκληρή δουλειά, θα κάνουμε ακόμη πιο δυνατό τον ΗΡΑΚΛΗ”.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΟΥΤΣ

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος είναι γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1976 στα Ιωάννινα και είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών (1999) και κάτοχος Master (MSc) Προπονητικής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιολογία της Άσκησης» του ίδιου τμήματος (2001).

Έπαιξε μπάσκετ στον Άτταλο Ν.Φιλαδέλφειας, ενώ ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία ήδη από το 2ο έτος των σπουδών του στο Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών το 1995, από τα Τμήματα Υποδομής της Α.Ε.Κ., αρχικά στα προαγωνιστικά τμήματα και στις Ακαδημίες, όπου διετέλεσε για δύο χρόνια Τεχνικός Διευθυντής και ακολούθως στα τμήματα Παίδων και Εφήβων. Στο τελευταίο ήταν βοηθός του Νίκου Δημητρίου όταν η ομάδα κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2003, ενώ αργότερα ανέλαβε το τμήμα ως πρώτος προπονητής.

Τη σεζόν 2009-10 έγινε μέλος του τεχνικού τιμ της ανδρικής ομάδας της ΑΕΚ ως συνεργάτης του Κώστα Φλεβαράκη, όπως και μετά με τους Αργύρη Πεδουλάκη, Μηνά Γκέκο και Άγγελο Κορωνιό.

Παράλληλα, εργάστηκε για 10 μήνες ως πρώτος προπονητής του Ικάρου Νέας Σμύρνης μέχρι την παραίτησή του το Δεκέμβριο του 2011.Από τη θέση αυτή βοήθησε το σύλλογο να πετύχει άνοδο στην Α’ Κατηγορία Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Α.Ε.Κ. στις 2 Αυγούστου 2012, όταν η ομάδα συμμετείχε στη Β Εθνική. Την περίοδο 2012-13, ο σύλλογος τερμάτισε στην 3η θέση του τελικού βαθμολογικού πίνακα κερδίζοντας την άνοδο στην Α2 Κατηγορία (μετά το μπαράζ με τον ΗΡΑΚΛΗ στα Τρίκαλα), ενώ την ίδια χρονιά ως προπονητής στην Ένωση Νέας Περάμου, κατέκτησε και το Πρωτάθλημα Β’ ΕΣΚΑΝΑ. Την επόμενη χρονιά, αναδείχθηκε με την Πρωταθλητής με την ΑΕΚ στην Α2 Κατηγορία, επιστρέφοντας στην Α1 Εθνική (Basket League) μετά από απουσία τριών ετών.

Το 2014 αποχώρησε από την ΑΕΚ και τη σεζόν 2015-16 ανέλαβε τον Πανιώνιο με τον οποίο κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας και ανέβηκε στην Α2, ενώ κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, στη συνεργασία του με το ACS Athens, κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα (ISST) με την ομάδα του λυκείου τους (2016).

Την επόμενη χρονιά, συνέχισε στην Αλ Ριάντι του Λιβάνου, με την οποία ως βοηθός κατέκτησε το Πρωτάθλημα Λιβάνου, αλλά και το Τσάμπιονς Καπ Ασίας 2017.

Τη σεζόν 2017-18, ανέλαβε ξανά τον Πανιώνιο στην Α1, όπου από τη θέση του πρώτου προπονητή βοήθησε την ομάδα να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην Α1.

Τη σεζόν 2018-19 συνέχισε ως προπονητής του Ρεθύμνου στη Basket League. Από σήμερα είναι Προπονητής του ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ…

Κόουτς, καλώς ήλθες…

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Σχετικά Άρθρα

Back to Top