- Bluearena - https://bluearena.gr -

ΕΟΚ: Χαρίλαος Τρικούπης και Διαγόρας Δρυοπιδέων προβιβάζονται στη Basket League

Το ΔΣ της περασμένης Πέμπτης, στον ΕΣΑΚΕ, είχε αρκετές συζητήσεις και πολλές ειδήσεις. Μία εξ αυτών σχετίζεται με το πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Πέραν του Χαρίλαου Τρικούπη, που πήρε εισιτήριο ανόδου ως πρώτος από την Α2, η ΕΟΚ έδωσε ένα ακόμα εισιτήριο για την Basket League.

Αυτό πήγε στον δεύτερο της βαθμολογίας, τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Η ομάδα του Αιγάλεω, μέχρι την παύση του πρωταθλήματος βρισκόταν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Παράλληλα, δεν υπάρχει το ενδεχόμενο αντικατάστασης ομάδων στο νέο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πως με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα οι ομάδες της νέας σεζόν είναι 16, αφού και ο Διαγόρας πήρε το εισιτήριο ανόδου, όμως σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, τότε δεν θα αντικατασταθεί, αλλά το πρωτάθλημα θα πορευτεί με 15 ή λιγότερες ομάδες.

Τούτο σημαίνει πως ο Ολυμπιακός και… τυπικά πλέον θα παραμείνει στην Α2 τη νέα σεζόν, βάζοντας με αυτή την εξέλιξη οριστικό τέλος στα σενάρια για πιθανή επιστροφή των Πειραιωτών στην Basket League.

Πηγή: sdna.gr