- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ο πρωταθλητής με τον Ηρακλή, Άλεξ Άχρεμ, “κρέμασε τα παπούτσια του” (pics)

Ακόμη ένας σπουδαίος αθλητής, αν και όχι του βεληνεκούς του ονόματος των Σέρτζιοκαι Σαβάνι αποφάσισε προ ολίγων ωρών να ρίξει τίτλους τέλους στην καριέρα του.

Ο λόγος για τον γνώριμο στην Ελλάδα, από την θητεία του στον Ηρακλή, Λευκορώσο ακραίο  Άλεξ Άχρεμ, που από το 2011, όντας παίκτης της πολωνικής Ρεζόβια Ρεζόβ , πολιτογραφήθηκε Πολωνός και άλλαξε το όνομα του σε Όλιεγκ.

Ο 37χρονος άσος, που το 2007 έκανε από την στην Τεχοπρίμπορ Μπελαρούς το σημαντικό βήμα για μια διεθνή καριέρα, ήρθε μετά από λίγους μήνες για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη σε ηλικία 24 ετών “ψαρωμένος” και “άγνωστος” σε σχέση με τους άλλους ξένους της ομάδας (Τίσερ, Κονσταντίνοφ, Κονσεισάο, Νίλσον Μπρουκς).

Ahrem 1

Παρόλα αυτά, με εντυπωσιακές εμφανίσεις,  κέρδισε με το ρόπαλο του Γηραιού της σεζόν 2007-2008 τον πρωτάθλημα Ελλάδας και το Σούπερ Καπ. Οι “κυανόλευκοι” όταν διαπίστωσαν τι “λαβράκι έβγαλαν”, ανανέωσαν τη συνεργασία τους με το Λευκορώσο αθλητή, που το 2009, υπό τις οδηγίες του Ιταλού τεχνικού, Φλάβιο Γκουλινέλι,  έφτασε μετά από τον τίτλο της Α1 Ανδρών και μία ανάσα από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λίγκ.

Στο στο φάιναλ φορ όμως της Πράγας, ο Ηρακλής έχασε στον τελικό με 3-1 σετ από την ιταλική Τρεντίνο και αρκέστηκε στον τίτλο του φιναλίστ.

iraklis_2009_prague

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και στα δύο μετέπειτα ξένα πρωταθλήματα που έπαιξε ο Άχρεμ, φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη. Στην Πολωνία με την Ρεζόβ, όπου αγωνίστηκε συνολικά από 2009-2016, ο Όλιεγκ, εκτός από το πολωνικό διαβατήριο και τους δυο γιους που απέκτησε με την γυναίκα του Ναταλία, κατέκτησε ακόμη 3 τίτλους πρωταθλήματος, ένα Σούπερ Καπ Πολωνίας και δύο ασημένια μετάλλια στην Ευρώπη, ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ (2014-2015) και ένα στο CEV Cup (2011-2012).

Στη συνέχεια ο Λευκορώσος υπέκυψε στις τουρκικές “σειρήνες” της λίγκας της γειτονικής χώρας, όπου στα δύο χρόνια συμμετοχής του με Χαλκμπανκ (2016-2017) και Γαλατασαράι (2017-2018), στέφθηκε  πρωταθλητής την Άγκυρα, τη σεζόν 2017.

achrem 3

Επέστρεψε στην Πολωνία το 2018-2019 για λογαριασμό της Aluron Virtu Warta Zawiercie και την επόμενη χρονιά, ο πρώην αρχηγός της Ρεζόβ βρέθηκε ξανά σπίτι του, για να γράψει την Τετάρτη, έπειτα από 20 χρόνια τον επίλογο της σημαντικής του καριέρας, μέσω ενός συγκινητικού μηνύματος στο διαδίκτυο.

Στη ζωή κάθε αθλητή έρχεται μια στιγμή που πρέπει να πει “ευχαριστώ”.  Αυτή η στιγμή ήρθε και για μένα. Σήμερα, μετά από πάνω από 20 χρόνια επαγγελματικής βόλεϊ, σας ευχαριστώ.

achrem 4

Σας ευχαριστώ για όλα τα συναισθήματα, τις προπονήσεις, τους αγώνες, τις νίκες, τις ήττες. Για τις καλές και τις κακές στιγμές. Για τα μετάλλια, τα κύπελλα, αλλά και για όλες τις εμπειρίες που μου πρόσφερε το βόλεϊ όλα αυτά τα χρόνια.

Χάρις στο βόλεϊ μπόρεσα να συναντήσω πολλούς φανταστικούς ανθρώπους και πολλά όμορφα μέρη. Χάρις στο βόλεϊ, βρέθηκα στο Rzeszów, όπου είναι το σπίτι μου, όπου τώρα μένω με την οικογένειά μου. Για αρκετά χρόνια, όταν σκεφτόμουν το τέλος της καριέρας μου, ονειρευόμουν να το κάνω στο σπίτι, στο Asseco Resovia. Σήμερα κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα.

Σήμερα κάθισα στα αποδυτήριο της ομάδας μου για τελευταία φορά. Κλείδωσα τα παπούτσια μου συμβολικά. Είναι το τέλος μιας όμορφης περιπέτειας ως βόλεϊμπολίστας και παρόλο που η καρδιά εξακολουθεί να βρίσκεται στο γήπεδο, ήρθε η ώρα να λάβω αυτήν την απόφαση.

Σήμερα κλείνω ένα κεφάλαιο στη ζωή μου. ήρθε η ώρα ώρα να ανοίξει ένα νέο …” έγραψε ο Άλεξ Άχρεμ που ευχαρίστησε την οικογένειά του, αθλητές, τεχνικούς και φιλάθλους που είχε την ευκαιρία να συναντήσει σε αυτό το όμορφο ταξίδι του.

Πηγή: volleyplanet.gr