Οριστική διακοπή στη Basket League!

Παμψηφεί απόφαση των ομάδων της Λίγκας – Σκέψεις για το τι θα ισχύσει βαθμολογικά.

Διάφορα, Μπάσκετ

Οριστικό λουκέτο μπήκε στην Basket League! Οι ομάδες της Basket League αποφάσισαν ομόφωνα την οριστική διακοπή της σεζόν και έτσι το πρωτάθλημα κατεβάζει οριστικά ρολά.

Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα ανάμεσα στις ομάδες της Α1 και τον ΕΣΑΚΕ έπεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να διακοπεί οριστικά η σεζόν λόγω της επέλασης του coronavirus. Οι 14 σύλλογοι της Α1 έκριναν ότι με την παρούσα κατάσταση το πρωτάθλημα πρέπει να κατεβάσει οριστικά ρολά και να πέσουν εδώ οι τίτλοι τέλους!

Στην ψηφοφορία που έγινε η πρόταση γα οριστική διακοπή ψηφίστηκε  ομόφωνα με ψήφους 14-0!

Το σίγουρο είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει ποτέ. Τελείωσε εδώ. Βέβαια, το επίσημο “οκ” για το οριστικό “τέλος” θα δοθεί από την Πολιτεία, η οποία βέβαια θα συμφωνήσει με την ετυμηγορία των ομάδων της Α1.

Το θέμα είναι πλέον αν θα βγει πρωταθλητής και τι θα γίνει με τις ομάδες που θα υποβιβαστούν. Όλα αυτά θα αποφασιστούν τις επόμενες μέρες.

Ως πιο πιθανή εκδοχή είναι το να πάρει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός ως πρώτος στη βαθμολογία ως τώρα. Το μοντέλο αυτό ακολουθήθηκε σε πολλά πρωταθλήματα που κατέβασαν οριστικά τα ρολά, όπως αυτό της Λιθουανίας, όπου ο τίτλος πήγε στη Zalgiris.

Οσο για το τι μέλλει γενέσθαι με τον υποβιβασμό. Η πρώτη σκέψη και αυτή που δείχνει ότι θα κυριαρχήσει και θα γίνει πράξη είναι να μην πέσει κανείς. Να μείνει το νέο πρωτάθλημα με τις 14 ομάδες που μετείχαν στο φετινό. Και να γίνει αναδιάρθρωση. Να ανέβουν δηλαδή, δυο ομάδες από την Α2, όπως ήταν η φετινή προκήρυξη.

Βέβαια, εκεί υπάρχει θέμα. Αν το πρωτάθλημα της Α2 συνεχιστεί όλα καλώς. Οι δυο ομάδες που θα ανέβουν θα βουν από τους αγώνες. Αν όμως, διακοπεί η Α2, τότε ποιοι θα ανέβουν; Βέβαια, υπάρχει το ενδεχόμενο να ανέβουν όσοι είναι στις δυο πρώτες θέσεις ως τώρα. Αν όμως, δεν θέλει κάποια απ’ αυτές τις ομάδες να ανέβει;

Κι εκεί θα έχουμε απαντήσεις σύντομα, καθώς η ΕΟΚ θα αποφασίσει για το ποιο θα είναι το μέλλον της Α2 και των άλλων πρωταθλημάτων της φυσικά.

Το άλλο σίγουρο είναι ότι την πιθανή αναδιάρθρωση της Basket League δεν μπορεί να την κάνει μόνος του ο ΕΣΑΚΕ. Εκεί θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από τη Πολιτεία και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Πηγή: basketblog.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top