Παίζεις σαν ΗΡΑΚΛΗΣ αλλιώς… μπλέκεις

Ο Δημήτρης Λεφάκης σχολιάζει τα αποτελέσματα που “πόνεσαν” περισσότερο αλλά και τα παιχνίδια που έρχονται τα οποία έχουν τον χαρακτήρα “must win” για τον ΗΡΑΚΛΗ

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών το προηγούμενο Σάββατο και δίκαια έχασε από το Περιστέρι. Ωστόσο, ήταν ένα ματς όπου για είκοσι αγωνιστικά λεπτά το είχε στα μέτρα του και μετά ακολούθησε ομαδική… κατάρρευση. Όπως και στην Λήμνο απέναντι στον Ήφαιστο, μόνο που η κατάρρευση εκεί ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ωστόσο, τα παιχνίδια που “πόνεσαν” περισσότερο ήταν αυτό απέναντι στον Προμηθέα (70-72), αλλά και αυτό απέναντι στον Πανιώνιο (96-101). Το πρώτο γιατί η ομάδα έκανε αγωνιστική υπέρβαση απέναντι στην Ευρωπαία ομάδα ή ομάδα εκατομμυρίων της Πάτρας, απέναντι ίσως και στη χειρότερη διαιτησία που έχουμε δει φέτος στο Ιβανώφειο, ενώ το δεύτερο για τους λόγους πως ο Πανιώνιος θεωρούταν από τα πρώτα φαβορί υποβιβασμού τη δεδομένη χρονική περίοδο και όλοι φανταζόμασταν πως ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα είχε εύκολο έργο απέναντι στους “κυανέρυθρους”.

Δύο ματς που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και που λίγο πιο αποφασισμένος να ήσουν θα τα είχες πάρει. Ωστόσο, η ιστορία έγραψε δύο ήττες που “πονάνε”, καθώς τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά τη συγκεκριμένη στιγμή με την ομάδα πιο… άνετη βαθμολογικά.

Η μοίρα τα έφερε έτσι και πλέον η ομάδα καλείται να βγάλει αντίδραση. Τίποτα δεν τελείωσε και αυτό κακά τα ψέματα το ξέρουμε όλοι. Πολλές ομάδες ενισχύθηκαν και ξαφνικά παίρνουν “διπλά” τα οποία ούτε οι ίδιοι δεν τα φανταζόντουσαν. Έτσι θα είναι το πρωτάθλημα από εδώ και πέρα όπως φαίνεται. Μέσα στις… εκπλήξεις.

Η χρονιά προφανώς και δεν έχει τελειώσει. Έχουμε άλλον έναν γεμάτο δεύτερο γύρο και δύο παιχνίδια εκτός έδρας (με Άρη και Ρέθυμνο), όπου ο ΗΡΑΚΛΗΣ μακριά από το Ιβανώφειο έχει κερδίσει μόνο τον Κολοσσό και τη Λάρισα.

Και έτσι παίρνω… πάσα για το σημερινό παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο απέναντι στον τελευταίο Άρη. Η αναμέτρηση έχει χαρακτήρα “must win” και για τις δύο ομάδες και όλα θα εξαρτηθούν από την απόδοση του ΗΡΑΚΛΗ. Αν οι “κυανόλευκοι” βγάλουν πάθος και είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι, η ομάδα θα φύγει με “διπλό” από το “Παλέ”. Αν όχι τότε πρέπει να δεχτούν όλοι πως θα υπάρξουν… μπελάδες στο μέλλον. Το ίδιο ισχύει και για την επερχόμενη αναμέτρηση απέναντι στο Ρέθυμνο, με τους Κρητικούς να έχουν μία από τις πιο δυνατές έδρες του πρωταθλήματος (6 νίκες και 1 ήττα).

Παίζεις σαν ΗΡΑΚΛΗΣ, κερδίζεις και βλέπεις πως θα ανέβεις ακόμη περισσότερο βαθμολογικά, αλλιώς… μπλέκεις με τα πράγματα να ζορίζουν επικίνδυνα.

Σχετικά Άρθρα

Σπρίντζιος: “Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για την πρόκριση στο Final 4!”

Μπάσκετ

Back to Top