- Bluearena - https://bluearena.gr -

Παναγιώτης Βαρβεσιώτης: “Ενωμένοι για την υπερβάση”

 

Πως νιώθεις που είσαι πλέον μέλος της ανδρικης ομάδας του Ηρακλή; Το περίμενες;

Νιώθω υπέροχα, ήταν στόχος και όνειρο ζωής. Είναι θαυμάσιο να παίζεις στην ανδρική ομάδα του Ηρακλή, ειδικά όταν είσαι και φόλα Ηρακλειδέας το ζεις πιο έντονα. Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα. Κάθε χρόνο βελτιωνόμουν όλο και περισσότερο μέχρι που ο Πρόεδρος της ομάδας μου έκανε την πρόταση και έφτασα μέχρι εδώ σήμερα.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και ποιοι οι στόχοι της ομάδας για τη φετινή χρονιά;

Προσωπικός μου στόχος τώρα που ανέβηκα στην ανδρική ομάδα είναι, αρχικά, να συνδράμω στην ομάδα όσο πιο πολύ μπορώ ατομικά. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να βοηθήσω ψυχολογικά τη βασική εξάδα, μέσα από τις προπονήσεις . Είμαι στη διάθεση του προπονητή, ο,τι μου πει να το εκτελέσω. Στόχοι της ομάδας είναι κάθε χρόνο οι ίδιοι. Θέλουμε οπωσδήποτε να πάρουμε έναν τίτλο. Τις τελευταίες χρονιές φτάσαμε πολύ κοντά αλλά οι αγώνες κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και δεν τα καταφέραμε. Φέτος οφείλουμε να κάνουμε την υπερβάση και να σηκώσουμε έναν τίτλο καθώς ο πήχυς είναι ακόμα πιο ψηλά.

Εχει ο Ηρακλής τα φόντα να ζήσει τις ένδοξες μέρες του παρελθοντος;

Ένα ακόμα όνειρο που έχω είναι ο Ηρακλής να ζήσει και πάλι τις ένδοξες στιγμές των τελικών του Τσαμπιονς Λιγκ όπως τότε, Πράγα, Ρώμη, Πυλαία(…) Πραγματικά εύχομαι να το ζήσω κι εγώ ως παίχτης και να δώσω ο,τι έχω και δεν έχω ούτως ώστε να σηκώσω έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα καταφέρουμε να είμαστε ξανά στον θρόνο της Ευρώπης.

Πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κόσμου είτε με την παρουσια του στο γήπεδο είτε με τα διάρκειας;

Έτσι όπως το βλέπω σαν Ηρακλειδέας αλλά και ως παίχτης της ομάδας πλέον, η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο είναι πάρα πολύ σημαντική, καθώς μας ανεβάζει 100% την ψυχολογία. Χρειάζομαστε τον κόσμο στο πλάι μας, ο Ηρακλής και οι φίλαθλοι πρέπει να είναι ενωμένοι. Προσωπικά, ανατριχιάζω όταν ακούω συνθήματα του Ηρακλή και παίζω.Μου δίνει δύναμη, ενέργεια και ώθηση. Όσον αφόρα τα διαρκείας, βλέπω ότι υπάρχει γενικά ανταπόκριση, γεγονός που είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στην οικογένεια του Ηρακλή από πλευράς σου;

Σαν Ηρακλειδέας, θα ήθελα να πω κουράγιο στον λαό του Ηρακλή που περνάει δύσκολες μέρες σε πολλά τμήματα. Πιστεύω ότι αν όλοι οι φίλοι της ομάδας είμαστε ενωμένοι και δυνατοί σαν μια γροθιά, θα κάνουμε την υπέρβαση και θα καταφέρουμε πολλά μαζί. Ο Ηρακλής δεν πεθαίνει ποτέ γιατί είναι ιδέα και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία απ’όλα…

Θυμάμαι, πριν από τελικούς, άκουγα συνθήματα του Ηρακλή στα ακουστικά και κάποιους ύμνους, όπως το “Ηρακλάρα σήκωσέ το” που είναι για το βόλλεϊ και ένιωθα μια ανατριχίλα, έκλαιγα, μου έβγαινε μια ένταση. Μόνο κοιτούσα το κύπελλο και το σήκωνα με την ομάδα μου, τίποτα άλλο. Πραγματικά, θα δώσω τα πάντα γι’αυτην την ομάδα, θα κάνω ο,τι καλύτερο περνάει από το χέρι μου…

Χίλια χρόνια Ηρακλής…!

 

Βοσνάκης Δημήτρης

Παύλος Ραμφόπουλος