Απέναντι σε όλους όσοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία

Αν η χθεσινή ημέρα μπορεί να ωφελήσει σε κάτι είναι στο γεγονός ότι για πολλοστή φορά έπεσαν οι μάσκες. Δεν συνέβη κάτι πρωτάκουστο, δεν συνέβη κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν περίμενε.

Απόψεις, Ποδόσφαιρο

Όμως είναι ανεκτίμητης αξίας και χρησιμότητας γεγονός σε τακτά χρονικά διαστήματα να μπορεί ο οργανισμός που λέγεται Ηρακλής να βλέπει ξεκάθαρα ποιοί είναι μαζί του και ποιοί είναι απέναντι του, αρκεί βέβαια να μπορεί να το αντιληφθεί, είτε πρόκειται για πολιτειακούς άρχοντες, είτε πρόκειται για ποδοσφαιρικούς παράγοντες, είτε πρόκειται για δημοσιογράφους και στους τελευταίους θα θέλαμε να σταθούμε.

Πραγματικά δεν επιθυμούμε να κάνουμε μαθήματα δημοσιογραφίας ή δεοντολογίας αλλά κάποια πράγματα δεν μπορούν και δεν πρέπει πλέον να περνάνε στα ψιλά ακόμα και αν αφορούν το δικό μας σινάφι.

Κατά τη χθεσινή ημέρα λοιπόν και μετά την γνωστοποίηση της απόφασης σύμφωνα με την οποία η ΕΠΟ για ακόμα μια φορά αρνείται με μια γελοία δικαιολογία να δικαιώσει τον Ηρακλή, κάποιος ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης επέλεξε να φιλοξενήσει στη συχνότητα του, ώστε να σχολιάσει την απόφαση που μόλις είχε βγει, τον πάλαι ποτέ προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου τον κύριο Αντωνιάδη. Ο κύριος Αντωνιάδης φυσικά και δεν αναφέρθηκε ούτε στο ελάχιστο στην ΕΠΟ και στα σκάνδαλα τα οποία οδήγησαν τον Ηρακλή στη σημερινή του κατάσταση και είναι λογικό να μην το κάνει μιας και ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει στην ομάδα εδώ και πολλές δεκαετίες. Φυσικά και δεν ερωτήθηκε ποτέ από τους συναδέλφους γεγονός που οδήγησε τον κύριο Αντωνιάδη να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τελικά για τους υποβιβασμούς, για τα σκάνδαλα, για τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στις οποίες ακούγονταν ξεκάθαρα οι μεθοδεύσεις που λάμβαναν χώρα ώστε να βγει ο Ηρακλής από τη μέση, ευθύνη έχουν αποκλειστικά και μόνο οι οπαδοί του συλλόγου, ρήση η οποία επιλέχθηκε και σαν υπότιτλος στην ηλεκτρονική αναδημοσίευση της συνέντευξης από την ιστοσελίδα του συγκεκριμένου ραδιοφώνου.

Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω περιστατικό το οποίο δεν είναι το μόνο έχουμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις. Είναι διακριτή τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από συναδέλφους κυρίως, έτσι ώστε να ξαναγραφτεί η ιστορία που περιβάλλει την πτώση του Ηρακλή τόσο το 2011 όσο και το 2017. Ξαφνικά η μνήμη μας, έγινε τόσο κοντή που περιστατικά τα οποία συντάραξαν το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν λαμβάνονται καν υπόψιν στις συζητήσεις και στα ρεπορτάζ. Κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν άκουσε, κανείς δεν πρέπει να κατηγορήσει τις ποδοσφαιρικές αρχές και τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στα τότε γεγονότα ειδικά μάλιστα αυτά που μετακόμισαν από το τότε ισχυρό στρατόπεδο στο σημερινό.

Είναι επίσης διακριτό ότι σε όλες τις αναφορές που γίνονται στα θέματα του Ηρακλή ο φταίχτης είναι πάντα ο ίδιος. Για όλα τα δεινά της ομάδας επιβάλλεται να φταίει ο κόσμος της ομάδας, πότε γιατί δεν στηρίζει όσο πρέπει, πότε γιατί στηρίζει περισσότερο από όσο πρέπει, πότε γιατί παίρνει θέση και πότε γιατί δεν παίρνει θέση. Είναι πολύ βολικό να κατηγορείται ο κόσμος μιας ομάδας γενικά και αόριστα, αρχικά γιατί δεν διαρρηγνύονται οι σχέσεις με κανέναν παράγοντα ο οποίος ίσως βάλει και καμία διαφήμιση στο ραδιόφωνο μας ή στην εφημερίδα μας, δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος και τέλος δημιουργούμε ένα ιδανικό κλίμα εσωστρέφειας το οποίο αποπροσανατολίζει ιδανικά τη πλατιά μάζα του κόσμου.

Ας μη γελιόμαστε τίποτε δεν είναι τυχαίο. Μιλάμε για στεγνή και οργανωμένη προπαγάνδα που στόχο δεν έχει τον κόσμο του Ηρακλή, τους οργανωμένους, τους ανοργάνωτους ή κάποιους άλλους. Στόχο έχει ολόκληρο τον Ηρακλή και το βασικό του όπλο το οποίο είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι τον κρατάει όρθιο, έστω και σκυφτό. Το μεγάλο όπλο του Ηρακλή είναι ότι έχει το δίκιο με το μέρος του και αυτό το δίκιο δεν έχει οπαδικά σύνορα, διαπερνά συλλογικές προτιμήσεις και έχει γίνει κτήμα κάθε φιλάθλου στην Ελλάδα.  Σε αυτό στρέφονται όλα τα βέλη, γιατί τη στιγμή που θα αποδεχτούμε ότι δεν έχουμε το δίκιο με το μέρος μας την ίδια στιγμή θα σωριαστούμε κιόλας.

Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν ακόμα και να γίνουμε κακοί ή αντισυναδελφικοί ώστε να διατηρήσουμε τη μνήμη και τη σημασία του 80-11-17, απέναντι σε όλους όσους προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία και θα το κάνουμε!

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το info@bluearena.gr

Back to Top