Μαλάτος: «Η μεγάλη ευκαιρία της ΕΠΟ να αποδείξει ότι άλλαξε!»

Ο καθηγητής Αθλητικού Δικαίου, τοποθετείται στη BlueArena και είναι απολύτως υπέρ της δικαίωσης του Ηρακλή, τονίζοντας: «Στήθηκε πλεκτάνη το 2011!».

Ο Ανδρέας Μαλάτος είναι – ίσως – ο πλέον αρμόδιος, σε επιστημονικό επίπεδο, για να εκφράσει την άποψή του, σχετικά με το αίτημα αποκατάστασης, το οποίο υποστηρίζει ο Ηρακλής, σχετικά με τον κατάφωρα άδικο υποβιβασμό του 2011.

Η BlueArena επικοινώνησε μαζί του, ζητώντας την επιστημονική εκτίμησή του, ως καθηγητή Αθλητικού Δικαίου, για το σημαντικότατο ζήτημα, εισπράττοντας την απόλυτη και κάθετα θετική αντιμετώπισή του.

Χαρακτηριστικά, επεσήμανε:

«Ηθικά και λογικά δικαιωμένος»

«Δεν χρειάζεται να πολυλογούμε για το συγκεκριμένο ζήτημα. Σε ηθικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο λογικής ο Ηρακλής είναι απολύτως δικαιωμένος.

Εκ των πραγμάτων το δίκαιο είναι με το μέρος της ομάδας και αυτό δεν είναι σε θέση να το αμφισβητήσει κανείς».

«Σημασία έχει η ουσία και η πραγματικότητα»

«Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο, με τον οποίο θα κρίνουν τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αν κρίνουν μέσα από στενή αντιμετώπιση της υπόθεσης, με βάση το στυγνό γράμμα του νόμου, τότε μπορεί να καταλήξουν σε μία αρνητική απόφαση, η οποία κστ’ εμέ  θα είναι λανθασμένη και δεν θα αποδίδει το δίκαιο.

Αυτό, που μετρά, είναι η πραγματικότητα και το δίκαιο και αυτά είναι με το μέρος του Ηρακλή, σε κάθε περίπτωση».

«Στήθηκε πλεκτάνη το 2011!»

«Εξ αρχής όσα υπέστη ο Ηρακλής το 2011 ήταν παράνομα και απαράδεκτα, όσον αφορά στον κατάφωρα άδικο υποβιβασμό του.

Στήθηκε μια ολόκληρη πλεκτάνη εις βάρος του, αλλά – δυστυχώς – έτσι είναι το ποδοσφαιρικό σύστημα στην Ελλάδα.

Κανείς μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχάσει τι συνέβη τότε και δεν θα πρέπει να το λησμονήσουν και όσοι καλούνται να αποφασίσουν για το συγκεκριμένο θέμα…».

«Ας αποδείξει η ΕΠΟ ότι βαδίζει σε δρόμο εξυγίανσης…»

«Τέλος, αν θέλετε, το αίτημα του Ηρακλή ανοίγει ένα λαμπρό πεδίο για την ΕΠΟ, προκειμένου να αποδείξει ότι έχει αλλάξει.

Ότι έχει αφήσει πίσω το σκοτεινό καθεστώς, που οδήγησε στην αδικία εις βάρος του Ηρακλή και είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει στην πράξη το περί Δικαίου αίσθημα.

Ας ελπίσουμε ότι θα αποδείξει ότι βαδίζει  στον δρόμο της εξυγίανσης στην πράξη και όχι στα λόγια, επιδεικνύοντας την προσήκουσα ευαισθησία, έναντι του δίκαιου αιτήματος του Ηρακλή», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Ανδρέας Μαλάτος.

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top