- Bluearena - https://bluearena.gr -

Δρακόπουλος: «Αναγνωριστική χρονιά, με τη βοήθεια του κόσμου»

Τη βασική ραχοκοκαλιά του πλάνου που θα ακολουθήσει ο Ηρακλής κατά την επιστροφή και τη συμμετοχή του στην Α1 Κατηγορία, ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Θόδωρος Δρακόπουλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Σ’ ότι αφορά τα αγωνιστικά, το πλάνο του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ, αφορά κυρίως την απόκτηση Ελλήνων παικτών που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω σε συνδυασμό με την προσθήκη δύο – τριών ξένων που θα κάνουν τη διαφορά, την βελτίωση των εγκαταστάσεων του Ιβανωφείου, αλλά και την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής που σε βάθος χρόνου θα στελεχώσουν την ομάδα με παίκτες που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της Α1.

Στον τομέα των οικονομικών, από τον στενό συνεργάτη του Θ. Δρακόπουλου, Κασσιμάτη ανακοινώθηκε η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου μέσω της οποίας ο κάθε Ηρακληδέας θα μπορεί να αποκτήσει μετοχές και να γίνει συμ-Μέτοχος στην διοικητική προσπάθεια καθώς διευκρινίστηκε πως ο μεγαλομέτοχος δεν μπορεί να «σηκώσει μόνος του το βάρος του εγχειρήματος».

Συγκεκριμένα, ο Θ. Δρακόπουλος δήλωσε:

Καλησπέρα, θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους σε αυτή την πολύ σημαντική βραδιά. Αισθάνομαι πολύ συγκινημένος και θεωρώ μεγάλη μου τιμή την εκδήλωση αυτή, γιατί βλέπω ανθρώπους που ήταν ινδάλματα μου και αυτό με συγκινεί ιδιαιτέρως. Φέτος η ομάδα μας κατόρθωσε να ανέβει στην κατηγορία που αξίζει και πρέπει να βρίσκεται. Μετά από μια προσπάθεια τριών ετών, τα καταφέραμε φέτος. Τις δύο προηγούμενες φορές αποτύχαμε από συγκυρίες, αλλά φέτος τα καταφέραμε και το μέλλον είναι μπροστά μας.

Δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια περίεργη φάση στο ελληνικό μπάσκετ, που αντί να πάει μπροστά το άθλημα, κάποιοι το πάνε πίσω. Ελπίζω με τη συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις, να μπορέσω να συζητήσω για να επέλθει μια ισορροπία για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και το καλό όλων μας. Η ομάδα έχει σχηματίσει ΚΑΕ εδώ και δύο χρόνια γιατί εκμεταλλευτήκαμε έναν ευεργετικό νόμο. Οπότε δεν χρωστάμε σε κανέναν. Σαν ΚΑΕ είμαστε φοροτεχνικά η καλύτερη ΚΑΕ στην Ελλάδα.

Φυσικά πρέπει να γίνει πολύ δουλειά για να φτάσουμε σε ακόμα καλύτερο επίπεδο. Πρέπει να φτιάξουμε το τμήμα μάρκετινγκ που αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται, να οργανωθεί σε επαγγελματικά πρότυπα και να έρθουν χορηγοί ώστε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω.

Η χρονιά φέτος, θα είναι αναγνωριστική. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή ομάδα, φόβητρο μέσα στο Ιβανώφειο, όπου έχουμε καλή παράδοση. Βέβαια έχουμε ένα όπλο που μπορεί να αποδειχθεί και καταστροφικό αν οι φίλαθλοι δεν δείξουν καλή συμπεριφορά. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει καλή προσπάθεια και η συμπεριφορά του κόσμου είναι υποδειγματική. Αυτό πρέπει να το προσπαθήσουμε όλοι μας, διότι τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούσε μια φήμη στην Αθήνα, ότι δεν έχουμε και την καλύτερη συμπεριφορά με το οποίο δε συμφωνώ. Ο οπαδός του Ηρακλή είναι ο καλύτερος που υπάρχει στην Ελλάδα.

Επίσης, είναι σημαντικό να βρίσκεις σε υψηλές κυβερνητικές θέσεις ανθρώπους που είναι Ηρακλειδείς. Δεν μπορούσα να το φανταστώ αυτό. Δείχνει όμως και την ποιότητα του κόσμου. Όταν πήγαμε στο υπουργείο Βιομηχανίας, ο κύριος που μας υποδέχθηκε ήταν εξαιρετικός και μας ρώτησε αν είμαστε από το ποδόσφαιρο ή από το μπάσκετ. Όταν είπαμε από το μπάσκετ, μας ρώτησε: «Ξέρετε πόσες ΚΑΕ έχετε». Του απαντώ τρεις. «Μπράβο» μου λέει «έχετε πέντε». Και συνέχισε: «Ξέρετε γιατί σας φώναξα στο γραφείο μου;» Λέω όχι γιατί. «Γιατί έχω ακούσει καλά λόγια για εσάς. Και αυτό είναι σημαντικό, γιατί αρκετοί έχουν μείνει έξω από αυτό το υπουργείο». Και ξέρετε, αυτό ήταν πολύ τιμητικό.

Επίσης πιστεύω, ότι με την Ομοσπονδία έχουμε μια καλή σχέση και με τον κ. Βασιλακόπουλο και είμαστε σε καλό δρόμο. Αισθάνομαι πολύ περήφανος γιατί όλοι οι συνεργάτες μου είναι Ηρακλειδείς και αμείβονται με ελάχιστα ποσά και αυτό μας κάνει μια οικογένεια που κοιτάει το καλό του Ηρακλή. Μπορεί να διαφωνούμε αλλά πάντα βρίσκουμε λύσεις. Μένει να μεγαλώσουμε το τμήμα μάρκετινγκ και να φτιάξουμε το Ιβανώφειο στα πρότυπα της Α1. Θα τα έχουμε έτοιμα όλα. Το Ιβανώφειο θα είναι σε καλύτερη κατάσταση».

«Να γεμίσουμε το γήπεδο»

Και ο Θ. Δρακόπουλος, αναφορικά με την παρουσία του κόσμου πρόσθεσε: «Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Να γεμίζουμε το γήπεδο. Όχι για άλλους λόγους αλλά γιατί η ομάδα μας θα είναι ανταγωνιστική και θα αξίζει το χειροκρότημα. Θέλω να πω ότι στη φιλοσοφία μας είναι και η επένδυση σε νέους παίκτες που θα μάθουν το άθλημα στον Ηρακλή.

Δεν ξέρω αν θα είμαστε τόσο τυχεροί να βγάλουμε έναν Χατζηβρέττα έναν Σχορτσιανίτη, έναν Διαμαντίδη έναν Παπαδόπουλο, αλλά αυτό είναι το όνειρό μου. Νομίζω ότι έχουμε κάνει καλές κινήσεις και αυτό θα φανεί τα επόμενα χρόνια. Μπορώ να πω ότι επενδύουμε ένα σεβαστό ποσό σε νέα παιδιά, κάποια από τα οποία καλούνται ήδη στα κλιμάκια της Εθνικής και έρχονται και άλλοι. Πιστεύω, ότι θα είναι το μοντέλο που θα κινηθούμε τα επόμενα χρόνια. Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουμε πολλούς ξένους πέρα από δύο – τρεις που θα κάνουν τη διαφορά.

Δεν βλέπω τον λόγο να γεμίσουμε το ρόστερ με ένα τέτοιο μοντέλο. Πιστεύω ότι πρέπει να επενδύσουμε στη νέα γενιά και στην επόμενη χρονιά θα έχουμε αρκετούς παίκτες που θα έχουν συμμετοχές στην Α1. Είναι σημαντικό παιδιά 16-17 χρονών θα προπονούνται με επαγγελματίες παίκτες. Μόνο κέρδος θα έχουμε από αυτό.

Ο άλλος στόχος είναι να βγάλουμε παίκτες από Θεσσαλονίκη και από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Όταν ήμουν παιδί η Θεσσαλονίκη είχε παράδοση στην ανάδειξη παικτών. Τα τελευταία χρόνια δε συμβαίνει τόσο πολύ αλλά θα κοιτάξουμε να το αλλάξουμε».

Προχωράμε σε αύξηση του ΜΚ

Αναφορικά με το πώς θα πορευτεί οικονομικά η ομάδα ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ συμπλήρωσε: «Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι έχω αποφασίσει να προχωρήσουμε σε αύξηση ΜΚ στην ΚΑΕ και αυτό γιατί θα ήθελα η ΚΑΕ να έχει μια πολυμορφική συμμετοχή και παρουσία. Ήδη η ομάδα έχει ένα κεφάλαιο 580.000 ευρώ και θα κάνουμε μια ακόμη αύξηση. Όμως ο στόχος είναι να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Ηρακλέιδείς έστω και με μια μετοχή. Εμένα μου αρέσει αυτό το μοντέλο της πολυμορφικής συμμετοχής, δεν έχω θέμα να είμαι ισοβίως πρόεδρος. Αν βρεθούν κατάλληλοι  να αναλάβουν αυτό το έργο. Εγώ θα παραμείνω εργάτης του Ηρακλή.

Θα ήθελα σε πέντε χρόνια να δω τον Ηρακλή να είναι μια σύγχρονη επαγγελματική ομάδα που θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα και όχι από έναν άνθρωπο. Ελπίζω τα επόμενα χρόνια να είναι καλύτερα και πιο σταθερά, αλλά νομίζω ότι μια ομάδα δεν θα έπρεπε να εξαρτάται από έναν άνθρωπο. Με 50 εταιρείες που θα διαφημίζονται με 10.000 ευρώ το χρόνο το εγχείρημα θα ήταν πιο υγιές. Εγώ πάλι εδώ θα είμαι και θα βάζω χρήματα, εκτός αν η υγεία μου δεν το επιτρέψει.

Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται ασφαλώς από εμάς, αλλά είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε οποιαδήποτε πρόταση. Τα πάντα θα γνωρίζει ο κόσμος. Τι χρήματα ξοδέψαμε και που. Θα προσπαθούμε να ενημερώνουμε τον κόσμο για το παραμικρό».