Αναδιάρθρωση τέλος για τη Basket League!

Στο συρτάρι το σχετικό σχέδιο και επανέρχονται τα προηγούμενα δεδομένα για την κατηγορία…

Διάφορα, Μπάσκετ

Πλέον, το ρεπορτάζ αναφέρει πως η αναδιάρθρωση δεν θα γίνει ποτέ! Όπως είχε ήδη τονιστεί, το σχέδιο αυτό έπρεπε να περάσει πρώτα από την ΕΟΚ και στη συνέχεια από το υφυπουργείο Αθλητισμού, το οποίο με την σειρά του -και αν φυσικά συμφωνούσε η διοίκησή του- θα είχε την δυνατότητα να συντάξει ειδική τροπολογία, ώστε να περάσει από την Βουλή. Μία διαδικασία που δεν ήταν εξ’αρχής ιδιαίτερα απλή έγινε πλέον… αδύνατη μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Η ήττα της σημερινής κυβέρνησης και η άμεση προκύρηξη εθνικών εκλογών για τις 7 Ιουλίου θα φέρει άμεση διάλυση της τωρινής Βουλής, όπως άλλωστε ορίζεται από το Σύνταγμα. Άρα, κανένας νέος νόμος δεν θα τεθεί προς ψήφιση και δεν θα συνταχθεί καν το αναλυτικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση, που για την ώρα… μένει στα λόγια!

Ουσιαστικά λοιπόν, το Λαύριο ακολουθεί τον Κολοσσό στην Α2, όπως ακριβώς έδειξε και η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ειδικό κομμάτι στην συγκεκριμένη ιστορία αποτελεί ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επέλεξαν να μην κατέβουν στη σειρά με τον Παναθηναϊκό και αυτό έφερε αυτόματα τον υποβιβασμό στην Α2.

Μέχρι σήμερα, οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν διάφορες λύσεις για το αγωνιστικό τους μέλλον, όμως η αρνητική απάντηση της Αδριατικής Λίγκας τους έχει αφήσει μετέωρους. Την ίδια ώρα, οι άνθρωποι του συλλόγου έψαχναν «παράθυρα» για να παραμείνει στην Basket League μέσω μίας συνολικής «πίεσης» των ομάδων και κυρίως για εμπορικούς λόγους, παρά το γεγονός πως ο νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο.

Πλέον, και με δεδομένο πως η αναδιάρθρωση δεν θα συμβεί, τα πράγματα «στενεύουν» όλο και περισσότερο για τους Πειραιώτες, που… ξεμένουν από λύσεις.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το «φορτίο» της υπόθεσης θα πέσει στις πλάτες της νέας κυβέρνησης. Όπως και να έχει όμως, θα χρειαστεί η θέσπιση κάποιου «φωτογραφικού» νόμου για την παραμονή των ομάδων που έχουν υποβιβαστεί στην Α2 και συνολικά η… αποτροπή της προκύρηξης του πρωταθλήματος από τον ΕΣΑΚΕ, γεγονός που μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Η ουσία είναι πως για τώρα, η αναδιάρθρωση… μπαίνει στο συρτάρι και κανένας δεν μπορεί να ξέρει αν θα ξαναβγεί και κάτω από ποιες συνθήκες.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top