Ο Πέτρος Κανακούδης βγήκε νικητής από τεράστια περιπέτεια…

Όλο το ιστορικό και οι άγνωστες πτυχές μια μάχης, που μπορούσε να “τελειώσει” ποδοσφαιρικά τον πολύπειρο αμυντικό των “κυανολεύκων” – Η “ολική επαναφορά” και η προετοιμασία για τον αγώνα με τα Τρίκαλα…

Μπορεί να μην έχει απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας – σε όλες του τις διαστάσεις το συγκεκριμένο θέμα – ωστόσο η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο εξάμηνο ο Πέτρος Κανακούδης πέρασε από μία εξαντλητική και εξαιρετικά επικίνδυνη περιπέτεια και βγήκε δυνατός και αξιόμαχος.

Ας επιχειρήσουμε, όμως, να προσεγγίσουμε την όλη ιστορία, όσο πιο αναλυτικά γίνεται, φωτίζοντας όλες τις ιδιαίτερες πλευρές και λεπτομέρειές της, καθώς από την αρχή της σεζόν ο κόσμος της ομάδας έχει μείνει με την απορία, η οποία εκφράζεται με το – εύλογο, λόγω απουσίας πληροφόρησης – ερώτημα «τι γίνεται με τον Κανακούδη;»…

Πρόβλημα, που θα μπορούσε να τον «τελειώσει»…

Ο Πέτρος Κανακούδης, λοιπόν, ταλαιπωρούνταν από ένα χρόνιο πρόβλημα σε ένα δύσκολο σημείο του σώματος για έναν ποδοσφαιριστή, τον αχίλλειο τένοντα. Συγκεκριμένα, είχε διαγνωσθεί με χρόνια τενοντίτιδα.

Στις 16 Σεπτεμβρίου αγωνίστηκε βασικός σε εκείνον τον αγώνα, που «έσπασε καρδιές», με τον Εθνικό στην Καλλιθέα, για το κύπελλο, όπου ο Ηρακλής εξασφάλισε την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Βεροιώτης αριστερός μπακ αγωνίστηκε για 120 λεπτά, με συνέπεια να επιδεινωθεί η κατάσταση του τένοντά του και να απαιτηθεί να υποβληθεί σε εντατική και σκληρή θεραπεία (με ενέσεις κορτιζόνης), προκειμένου να δώσει «παρών» στην επόμενη μάχη κυπέλλου, αυτήν κόντρα στη Θύελλα Καμαρίου στη Νάξο.

Άρχισε τον αγώνα, αλλά στο 30ο λεπτό αναγκάστηκε να αντικατασταθεί, λόγω αφόρητων πόνων…

Η «βαρύτατη» διάγνωση και η επέμβαση στη Φινλανδία

Οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη τις επόμενες μέρες ο 35χρονος ποδοσφαιριστής έδειξαν ότι η προσπάθειά του να βοηθήσει την ομάδα, τον οδήγησε σε μία εξέλιξη του προβλήματός του, η οποία μπορεί να του στοίχιζε το υπόλοιπο της καριέρας του.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε «μερική ρήξη αχιλλείου τένοντος», τραυματισμός, από τον οποίο αναγκάστηκαν να σταματήσουν τον αθλητισμό αρκετοί επαγγελματίες αθλητές.

Το ιατρικό επιτελείο του Ημίθεου, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Μανώλογλου, κατέβαλε εντατικές θεραπευτικές προσπάθειες, εφαρμόζοντας όλα τα επιβεβλημένα ιατρικά πρωτόκολλα θεραπείας για την περίπτωση, όμως η κατάσταση ήταν πολύ προχωρημένη, το τραύμα ιδιαίτερα βαρύ και η χειρουργική επέμβαση επιβεβλημένη.

Επελέγη η λύση της εγχείρισης από τον πλέον εξειδικευμένο χειρουργό σε επεμβάσεις στον αχίλλειο τένοντα. Πρόκειται για Φινλανδό γιατρό, ο οποίος έχει χειρουργήσει και «σώσει» την καριέρα σπουδαίων ποδοσφαιριστών από όλον τον πλανήτη, από την ίδια μορφή τραυματισμού.

Στις 8 Δεκεμβρίου, στην πόλη Τούρκου της Σκανδιναβικής χώρας, ο Πέτρος Κανακούδης χειρουργείται και έκτοτε αρχίζει μια μακρά περιπέτεια αποκατάστασης…

Επέστρεψε και το «παλεύει», ενόψει Τρικάλων…

Το διάστημα των τεσσάρων μηνών, που ακολούθησε, ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία και την εξέλιξη της αποκατάστασης του πολύπειρου ποδοσφαιριστή. Μετά από τη μακρά αυτήν περίοδο, ο Πέτρος Κανακούδης, εδώ και αρκετές μέρες, πέρασε σε φουλ ρυθμούς προπόνησης με την ομάδα και όλα δείχνουν ότι κέρδισε τη μάχη απέναντι σε έναν τραυματισμό, που… «τελειώνει» καριέρες…

Μάλιστα, στο ποδοσφαιρικό τμήμα φιλοδοξούν να είναι έτοιμος να επιχειρήσει το come back στην αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής στο Καυτανζόγλειο, όταν ο Ηρακλής θα υποδεχθεί τα Τρίκαλα και ο έτερος κλασικός αριστερός μπακ της ομάδας, Βασίλης Βιτλής, θα είναι εκτός μάχης, λόγω καρτών…

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top