Υπέκυψε…

Χωρίς λύσεις ο Ηρακλής, υπέκυψε πολύ πιο άνετα, από ό,τι προδίδει το τελικό 93-81 υπέρ του Ιωνικού.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Τελικά, όπως αποδείχθηκε πάνω στο παρκέ, ο Ηρακλής δεν ήταν έτοιμος, ούτε ψυχολογικά, ούτε αγωνιστικά, ώστε να βάλει δύσκολα στον Ιωνικό, στο Κλειστό του Πλάτωνα και, μάλιστα, θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος από το τελικό εύρος της διαφοράς (93-81) υπέρ των γηπεδούχων, σε σχέση με το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι.

Το μεγάλο όπλο του Ημίθεου, η άμυνα, σμπαραλιάστηκε από τους πολλούς και ταλαντούχους επιθετικούς του Ιωνικού και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βασικά επιθετικά ατού της ομάδας ήταν εκτός τόπου και χρόνου, οδηγηθήκαμε στην άνετη επικράτηση των Νικαιωτών, οι οποίοι δεν χρειάζονταν καν τη βοήθεια, που τους προσέφερε αφειδώς η διαιτησία, για να φτάσουν στην άνετη νίκη.

Για τον Ηρακλή, από εδώ και πέρα (δικαίως βέβαια), ανοίγεται η γνωστή περιπέτεια της κατάκτησης της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο και της εξασφάλισης της ανόδου, μέσω των play offs.

Άστοχος στην εκκίνηση

Νευρικός ο Ηρακλής στο πρώτο δεκάλεπτο, επέτρεψε στον Ιωνικό να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό της έδρας και να διατηρήσει προβάδισμα, το οποίο, όμως, κατάφερε να περιορίσει σε ελέγξιμα επίπεδα. Οι παίκτες του Μέξα εμφανίστηκαν άστοχοι σε πολλές επιθέσεις τους και αυτό έφερε το 22-17 υπέρ των γηπεδούχων.

Το… 14-0, που έκανε τη διαφορά

Ενώ ο Ημίθεος κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά και να ισοφαρίσει στο 37-37, η κακή επιθετική μέρα των βασικών ατού του και οι πολλές άστοχες επιθέσεις, σε συνδυασμό μα την κάκιστη αμυντική συμπεριφορά, έφεραν στο σημείο εκείνο ένα καθοριστικό 14-0 υπέρ του Ιωνικού και την εκτόξευση του σκορ στο 51-37, για να καταλήξουμε στο 51-41 του ημιχρόνου.

Έχασε επαφή…

Ο Ημίθεος εξακολούθησε κακός επιθετικά και κάκιστος αμυντικά, με την ευστοχία μακρινής απόστασης των γηπεδούχων να «ανοίγει» πολύ τη διαφορά, ως συνέπεια αυτής της κατάστασης. Το 76-57 του τρίτου δεκαλέπτου έκανε τους φιλοξενούμενους να χάσουν επαφή με το σκορ.

«Μοιραία» κατάληξη…

Αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ αργά, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Ηρακλή να έχει παραδοθεί προ πολλού στον αντίπαλο. Το τελικό 93-81 «σφράγισε» την αναμέτρηση.

Διαιτητές: Παπαπέτρου-Τζαφλέρης-Παντελίδης (Άκελ)

Δεκάλεπτα: 22-17, 51-41, 76-57, 93-81

Ιωνικός Ν. (Βετούλας): Βασιλόπουλος 18 (4), Δημητριάδης, Καράμπουλας 18 (1), Πετροδημόπουλος 7 (1), Λιακόπουλος 8, Κομποδιέτας 2, Σάφτενααρ 11 (1), Παπαδόπουλος, Μαυροκεφαλίδης 24 (2), Κανονίδης 5 (1).

Ηρακλής (Μέξας): Αγγελακόπουλος, Αθανασούλας, Σοκ 16 (4), Ρουτκάουσκας 11, Πολυτάρχου 21 (3), Λιάπης, Κακαρούδης 23 (3), Καλαϊτζίδης 5 (1), Γιαννακίδης 3 (1), Τζουγκαράκης 2.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Yπόκλιση Μάνταλου στους Ηρακλειδείς: “Οι τύποι είναι απίστευτοι!”

Μπάσκετ

Back to Top