- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ανάσα για την ΠΑΕ – Ασπίδα έναντι των επιθετικών πιστωτών

Οι προβλέψεις της τροποποιημένης τροπολογίας θεσμικής προστασίας, που κατατέθηκε, προσφέρουν μια σημαντική ανάσα στον Τομ Παπαδόπουλο και στους συνεργάτες του.

Ήταν – ως επί το πλείστον – αναμενόμενες, καθώς είχαν επισημανθεί από τις αρχές της αγωνιστικής περιόδου:

Η νέα ΠΑΕ καλείται να αποδώσει το 100% των χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο και το 50%  των ποδοσφαιρικών οφειλών, οι οποίες αφορούν σε ποδοσφαιριστές, ατζέντηδες και μέλη τεχνικού επιτελείου (όπως άλλωστε ήδη έχει προβλεφθεί από την ΕΠΟ, μέσω του νέου Κανονισμού Αδειοδότησης, αναφορικά με το σκέλος των ποδοσφαιρικών οφειλών).

Επίσης απενεργοποιείται κάθε πρωτοβουλία των ανυπόμονων και επιθετικών πιστωτών του Παπαθανασάκη, οι οποίοι θα πρέπει να αναμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ειδικής εκκαθάρισης, όπως και τη διαδικασία απόδοσης των χρεών στον φυσικό δημιουργό τους (Παπαθανασάκης).

Κατόπιν θα ακολουθήσει η διαδικασία ελέγχου του κατά πόσον μπορούν να αποπληρωθούν από το Ελληνοκαναδό, έστω και μέσω κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του και εφόσον δεν προκύψει η κάλυψη των οφειλών, τότε δικαιούνται να στραφούν προς τη νέα ΠΑΕ Ηρακλής απαιτώντας το 50% των οφειλομένων.

Πέρα από αυτό το περιθώριο χρόνου, σημαντικό είναι και το γεγονός ότι επανενεργοποιείται ο τραπεζικός λογαριασμός της ΠΑΕ και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να «ρολάρει» οικονομικά ο ποδοσφαιρικός Ημίθεος…