Δύσκολο, ακόμη και για τη νέα σεζόν…

Το project, που προτείνεται στον Νίκο Παπαδόπουλο και το οποίο – δυστυχώς – είναι σοβαρότερο από την προοπτική εμπλοκής του με την παρούσα κατάσταση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή…

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, με ευγένεια και χωρίς να κλείσει πόρτες, αρνήθηκε την πρόταση συνεργασίας, που του κατέθεσαν Τομ Παπαδόπουλος και Ηλίας Θεοδωρίδης, προ μερικών ημερών, επικαλούμενος τις εκπαιδευτικού χαρακτήρα υποχρεώσεις, που έχει στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ασχέτως με το πώς θα λειτουργούσε, αν και εφόσον η κατάσταση ήταν διαφορετική στον Ηρακλή, στην παρούσα φάση, φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες ως προς την προοπτική να αναλάβει έργο στους «κυανόλευκους» και ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν…

Ήδη, ο 48χρονος τεχνικός έχει να διαχειριστεί μία σοβαρή πρόταση, σχετικά με τον επόμενο επαγγελματικό σταθμό του, η οποία φαντάζει πιο αξιόλογη από την ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, που έχει διαμορφωθεί στον ποδοσφαιρικό Ημίθεο.

Στη Νέα Σαλαμίνα, με Παύλο Μυροφορίδη

Συγκεκριμένα, εδώ και μερικές εβδομάδες έχει ανοικτή πρόταση από τον Παύλο Μυροφορίδη να μελετήσει το ενδεχόμενο να μεταβούν αμφότεροι στην Κύπρο και να αναλάβουν το νέο project της Νέας Σαλαμίνας, το οποίο είναι, μάλιστα, ιδιαίτερα φιλόδοξο.

Το προσφυγικό Σωματείο της Αμμοχώστου, που εδρεύει στη Λάρνακα, πρότεινε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή στον Παύλο Μυροφορίδη και εκείνος με τη σειρά του αυτόν του κόουτς στον Νίκο Παπαδόπουλο, τον οποίο εμπιστεύεται και με τον οποίο διατηρεί ασφαλή κώδικα επικοινωνίας και συνεργασίας από την περίοδο της συμπαρουσίας τους στον «Γηραιό».

Η Νέα Σαλαμίνα διαθέτει στιβαρή διοίκηση και οικονομικά ισχυρό χρηματοδότη, φιλοδοξώντας να πραγματοποιήσει το άλμα για την κατάκτηση του τίτλου στο κυπριακό πρωτάθλημα και αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο επιθυμεί να οικοδομήσει τη νέα προσπάθεια, βασιζόμενη σε έμπειρα ποδοσφαιρικά στελέχη από τον ελλαδικό χώρο.

Οι εγγενείς αδυναμίες του Ηρακλή

Ανεξαρτήτως με το αν Παύλος Μυροφορίδης και Νίκος Παπαδόπουλος αποδεχθούν τελικά την κυπριακή πρόταση, ή – σωστότερα – αν ο προπονητής (ο οποίος απασχολεί τον Ημίθεο) την αποδεχθεί, είτε εκείνη, είτε κάποια άλλη, που θα του κατατεθεί, το εγχείρημα του Ηρακλή σε αυτήν την περίπτωση είναι εξαιρετικά δυσχερές.

Αν υποτεθεί ότι το καθεστώς Τομ Παπαδόπουλου συνεχίζει στην ΠΑΕ και μετά το καλοκαίρι, παρά τα πολλαπλά προβλήματα, που βρήκε και εξακολουθεί να βρίσκει μπροστά του και αν ακόμη βρεθεί φόρμουλα διαχείρισης των οικονομικών δεδομένων, που το βαρύνουν, είναι σαφές ότι ο Κιλκισιώτης κόουτς γνωρίζει πολύ καλά την ιδιαίτερη κατάσταση λειτουργίας στο εσωτερικό της ομάδας.

Όπως κάθε σοβαρός επαγγελματίας προπονητής, ο οποίος διαθέτει αισιόδοξες προοπτικές για τη συνέχεια της καριέρας του, πολύ δύσκολα θα δεχθεί να μπει στη διαδικασία ενασχόλησης με τους «κυανόλευκους», όσο θα κυριαρχεί αυτή η ιδιότυπη και εξαιρετικά δυσλειτουργική  κατάσταση στον διοικητικό τομέα, η οποία έχει πολλάκις καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Κατά συνέπεια – υπό τις παρούσες συνθήκες – φαντάζει δύσκολη η προοπτική συνεργασίας Ηρακλή και Νίκου Παπαδόπουλου, ακόμη και για τη νέα αγωνιστική περίοδο…

Εκτός, αν αυτές οι συνθήκες ανατραπούν άρδην…

Υ.Γ. Για όσους σπεύσουν να σχολιάσουν με τη ρομαντική λογική του «θα προτιμήσει να πάει στην Κύπρο αντί για τον Ηρακλή;», θα προτείνουμε να αντιμετωπίσουν το θέμα ψυχρά ρεαλιστικά, αναλογιζόμενοι ότι αυτό, που παρουσιάζει στη δεδομένη φάση η ομάδα ΔΕΝ είναι ΗΡΑΚΛΗΣ, όχι μόνο στον αγωνιστικό, αλλά – κυρίως – στον διοικητικό τομέα…

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top