Επείγει το θέμα του Ερασιτέχνη!

Ο χρόνος πιέζει για την υλοποίηση της υπόσχεσης του Γιώργου Βασιλειάδη, αναφορικά με τη θεσμική ρύθμιση του ζητήματος βιωσιμότητας του «κυανόλευκου» Γυμναστικού Συλλόγου.

Ερασιτέχνης

Σύμφωνα με την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση (μέσω του κρατικού ραδιοφώνου) του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, η τροπολογία για το θέμα της προστασίας των νέων ΠΑΕ, οι οποίες βρίσκονται στην ίδια θέση με τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, επίκειται να κατατεθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Για εκείνο, όμως, το οποίο δεν υπάρχει κάποια απτή και συγκεκριμένη εξέλιξη, όπως πιστοποιούν οι ιθύνοντες του Συλλόγου, είναι για την υπόθεση της θεσμικής στήριξης της βιωσιμότητας του «κυανόλευκου» Ερασιτέχνη, με τον υφυπουργό να έχει δηλώσει ότι εδώ και καιρό επεξεργάζεται ένα σχέδιο, στο οποίο θα βασιστεί η ουσιαστική επανεκκίνηση του Γυμναστικού.

Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο, από πλευράς των κυβερνητικών φορέων, είχε ειπωθεί προς τους ανθρώπους του Ημίθεου ότι η προώθηση της νομοθετικής διασφάλισης του Ερασιτέχνη «κόλλησε» στις «μνημονιακές απαιτήσεις» και ότι τον Σεπτέμβριο, έχοντας… απεμπλακεί από αυτές, θα τακτοποιηθεί το θέμα, με συνέργεια του υπουργείου Οικονομικών.

Σχεδόν μισό χρόνο μετά, παραμένουμε στο ίδιο σημείο και αυτό – όπως είναι ευνόητο, αλλά και προφανές – ανησυχεί σε υψηλό επίπεδο τους διοικούντες τον Γυμναστικό Σύλλογο, καθώς γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να παρατείνουν άλλο την απέλπιδα προσπάθειά τους να διατηρούν λειτουργικό το Σωματείο υπό αυτές τις συνθήκες και με τον ΑΦΜ να εξακολουθεί είναι μπλοκαρισμένος.

Παράλληλα, εκείνο, που είναι επίσης – ιδιαιτέρως μάλιστα – ανησυχητικό, είναι το πέρασμα του χρόνου χωρίς ουσιαστική εξέλιξη, σε συνδυασμό με την πολύ ισχυρή πιθανότητα διενέργειας εκλογών εντός της άνοιξης, κάτι, που σημαίνει ότι, αν δεν προκύψει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα η τακτοποίηση του μέγιστου αυτού θέματος, η θητεία του Γιώργου Βασιλειάδη ενδέχεται να ολοκληρωθεί, με τον Ερασιτέχνη Ηρακλή να παραμένει «επί ξυρού ακμής»…

Back to Top