Κυρίτσης: “Μόνο με πολιτική απόφαση θα λυθεί το θέμα του Ερασιτέχνη”

Ο διοικητικός σύμβουλος του ΓΣ και νομικός, Γιώργος Κυρίτσης μιλά για το τεράστιο θέμα του Συλλόγου.

Ερασιτέχνης

Ο Γιώργος Κυρίτσης μίλησε στο Metropolis 95,5:

Για τις πιθανότητες κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας του Ηρακλή: «Δυστυχώς οι αμαρτίες των παλιών διοικήσεων του Ηρακλή συνεχίζουν να ταλανίζουν την ομάδα. Οι ευθύνες βαραίνουν συγκεκριμένου ανθρώπους. Το συγκεκριμένο θέμα αφορά την παλιά διοίκηση της ΚΑΕ. Τότε ο ερασιτέχνης υπέγραφε για οποιαδήποτε επαγγελματική ομάδα. Θα πρέπει να αναφέρω πως μετά το 2012 ο Γ.Σ. Ηρακλής είναι ακέφαλος και ο καθένας μπορούσε να κάνει ότι θέλει. Εγώ μαζί με ακόμα 14 άτομα προσπαθήσαμε να δώσουμε όραμα και να περισώσουμε ότι σώζεται και να δούμε πως μπορούμε να σώσουμε την ακίνητη περιουσία της ομάδας. Μέχρι τώρα το έχουμε το έχουμε καταφέρει και περιμένουμε και την απόφαση του εφετείου για τα χρέη. Πρωτοδίκως είχαμε δικαιωθεί και πιστεύουμε πως θα δικαιωθούμε και στο δεύτερο βαθμό».

 

Ποιο ποσό διεκδικεί το ελληνικό δημόσιο: «Το ποσό αυτό κάθε μήνα μεγαλώνει γύρω στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό έχει φτάσει αισίως πάνω από τα 600 εκατομμύρια. Σε συνάντηση που είχαμε με στελέχη του ΥΠΟΙΚ τους είχαμε ενημερώσει πως δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί αυτό το χρέος και τους ζητήσαμε να βρεθεί μία πολιτική λύση. Ακόμα και το πρωτογενές κεφάλαιο είναι αδύνατο να αποπληρωθεί. Αν δεν υπήρχε η ακίνητη περιουσία, θα είχε βρεθεί λύση, όμως από τη στιγμή που τα στρέμματα του Ηρακλή αποτελούν ένα φιλέτο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τους βολεύει να μη λύνεται το συγκεκριμένο πρόβλημα».

 

Για τους Χορτατζήδες: «Οι Χορτατζήδες είναι περίπου 28 στρέμματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πριν μερικά χρόνια είχε γίνει προσπάθεια να διαλυθεί ο Γ.Σ. Ηρακλής μέσω της περιφέρειας, με την πρόφαση πως έχει πάψει να διατελεί το έργο του. Μετά την κινητοποίηση των φίλων του Ηρακλή αυτή η προσπάθεια κατέπεσε και πλέον μπορούμε να πούμε πως ο Γ.Σ. είναι ένα ζωντανό σωματείο με καθημερινή δράση στα αθλητικά δρόμενα της Θεσσαλονίκης».

 

Τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση το συγκεκριμένο ζήτημα: «Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω πως όσες φορές συναντηθήκαμε με στελέχη της Κυβέρνησης, μας λέμε πως έχουμε δίκιο και πως δεν μπορεί να λυθεί με τεχνοκρατικό τρόπο το πρόβλημά μας, αλλά θα πρέπει να παρθεί μία γενναία πολιτική απόφαση. Περιμένουμε το Υπουργείο Αθλητισμού να προβεί σε κάποια ενέργεια. Θα πρέπει να αποφασίσουν αν επιθυμούν να υπάρχει ο Ηρακλής σαν σωματείο. Αν δεν θέλουν, έχουμε τους τρόπους ώστε να επιβάλουμε τη λειτουργία του. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαλύσει τον Ηρακλή. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν ευθύνες συγκεκριμένων ανθρώπων για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής, αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διαλύσει το σωματείο. Αυτό ευτυχώς δείχνει να το καταλαβαίνει η Κυβέρνηση. Τα χρέη μας είναι εντελώς πλασματικά. Στόχος μας είναι να μην πειραχτούν ούτε 5 εκατοστά από την περιουσία μας. Εμείς την βρήκαμε, από ανθρώπους που την αγόρασαν και τη δώρισαν στον Ηρακλή και αυτό σημαίνει πως δεν ανήκει σε κανέναν. Τέλος, θα πρέπει να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερα τα ερασιτεχνικά σωματεία του συλλόγου».

Back to Top