Περίπατος… και επιστροφή στις νίκες

Ο εξαιρετικός ΗΡΑΚΛΗΣ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα επικρατώντας εύκολα (70-49) του Διαγόρα Δρυοπιδέων στο Ιβανώφειο

Ηρακλής, Μπάσκετ

Εξαιρετικός στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα ήταν ο ΗΡΑΚΛΗΣ, όπου επικράτησε (70-49) του Διαγόρα στο Ιβανώφειο και επέστρεψε στις νίκες, έπειτα από δύο άσχημα αποτελέσματα.

Περιθώρια για νέα απώλεια δεν υπήρχαν για την ομάδα του Κώστα Μέξα. Ο Έλληνας τεχνικός είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του μετά από αρκετό καιρό, με την απουσία τους να στοιχίζει στους “κυανόλευκους”, όπως αποδείχθηκε.

Λίγο ο αποκλεισμός στο θεσμό του Κυπέλλου από τον Διαγόρα, λίγο και τα προηγούμενα αποτελέσματα του ΗΡΑΚΛΗ, έδιναν ένα… mood ανησυχίας στη σημερινή αναμέτρηση. Ωστόσο, στο παρκέ ο ΗΡΑΚΛΗΣ έδειξε τις δυνατότητές του από νωρίς.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε μπροστά τους “κυανόλευκους” με σημαντικό προβάδισμα (+12), αλλά το κυριότερο ήταν πως δέχθηκαν μόλις 4 πόντους (16-4).

Ο Διαγόρας ξύπνησε στη δεύτερη περίοδο, με τον ΗΡΑΚΛΗ να πιάνεται στον… ύπνο. Κακό δεκάλεπτο για την ομάδα του Κώστα Μέξα, που δέχθηκε 26 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, με το ημίχρονο να κλείνει ισόπαλο (30-30).

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε και πάλι στο δεύτερο μέρος, με τον Ημίθεο να πραγματοποιεί στην τρίτη περίοδο εμφάνιση πρώτου δεκαλέπτου και να ξεφεύγει και πάλι με διψήφια διαφορά (49-37).

Οι “κυανόλευκοι” δεν έριξαν ρυθμούς ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τη διαφορά να αυξάνεται συνεχώς και να σταματάει εν τέλη στο +21 (70-49), όπου ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ με αυτή την εξαιρετική του -αμυντική- εμφάνιση επέστρεψε στις νίκες, με επόμενο σταθμό την Αθήνα και την αναμέτρηση με τον Αμύντα (19/1 – 17:00).

Πρωταγωνίστησαν οι Κακαρούδης (16π), Ρουτκάουσκας (13π) και Πολυτάρχου (12π) από πλευράς ΗΡΑΚΛΗ, ενώ ο μοναδικός παίκτης του Διαγόρα με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Μαχαίρας (10π).

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ   70-49

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-4, 30-30, 49-37, 70-49

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σταματόπουλος, Καλογερόπουλος, Ζαχαρής

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αγγελακόπουλος 4, Αθανασούλας 9 (1), Σοκ 6 (2), Ρουτκάουσκας 13, Πολυτάρχου 12 (1), Λιάπης 7 (1), Κακαρούδης 16 (1), Αποστολίδης, Μπένας, Καλαϊτζίδης 3 (1), Γιαννακίδης, Τζουγκαράκης

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ: Κουκάς 6 (2), Νίκου 7 (1), Νοέας 6 (1), Μάρτζος 7 (2), Κόκκαλης 3, Τσιώκος 5, Μοτσενίγος 5 (1), Μαχαίρας 10, Καραλής, Περσίδης, Κυρίλης, Καρασταμάτης

Σχετικά Άρθρα

Back to Top