Βασιλειάδης: “Παράδειγμα αδικίας ο Ηρακλής – Δεσμεύομαι για λύση για τον ΓΣ”

Ο υφυπουργός αθλητισμού – για πολλοστή φορά – παραδέχθηκε δημοσίως την (προφανή και πανθομολογούμενη) αδικία εις βάρος του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, μίλησε για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το θέμα της ΠΑΕ και δεσμεύτηκε για λύση στο ζήτημα του Ερασιτέχνη.

Ερασιτέχνης, Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Όσα είπε αναφορικά με τον Ηρακλή ο Γιώργος Βασιλειάδης, σε συνέντευξή του στον “Arena 89,4”:

Για τη λέξη «ισονομία» που χρησιμοποιεί συχνά και την υπόθεση του Ηρακλή, που τον έφερε σε άλλη κατηγορία από εκεί που κανονικά έπρεπε ν’ αγωνίζεται: «Το θεσμικό πλαίσιο δνε λειτούργησε με ισονομία και το έχω πει ανοιχτά. Για δεύτερη φορά».

Για το τι απέτρεψε τον Παναθηναϊκό από την εσχάτη τιμωρία: «Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού εφαρμόστηκαν οι κανόνες της λογικής, για τους οποίους τσακωνόμασταν και την προηγούμενη χρονιά. Επειδή αυτά είναι κομμάτια του αυτοδιοίκητου, εκεί δεν μπορείς να παρέμβεις εσύ. Σε κάθε περίπτωση, ο Ηρακλής αδικήθηκε κατάφωρα από το ίδιο το ποδόσφαιρο, από τον τρόπο που λειτούργησαν στην περίπτωσή του τα όργανα του ποδοσφαίρου. Ρο θέμα είναι πώς θα μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο η ιστορική αυτή ομάδα να βρει τον δρόμο της».

Για το ότι αδικήθηκε κατάφωρα: «Είναι προφανές. Είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και ένας από τους λόγους, που εμένα μου επιβάλλει ν’ αλλάξω τον τρόπο που λειτουργεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι και το παράδειγμα του Ηρακλή μέσα στα τόσα άλλα. Για να μπορέσω να λύσω τα χέρια των ανθρώπων που είναι στην Επιτροπή και να μπορούν να γλιτώνουν ιστορικές ομάδες ή οποιαδήποτε ομάδα. Ψάχνουμε να βρούμε μία λύση, που χρειάζεται το πολύπαθο σωματείο σε όλα τα επίπεδα γιατί έχουμε τεράστιο πρόβλημα και με τον Ερασιτέχνη Ηρακλή. Για μένα ήταν στοίχημα να μπορέσω να βρω μια λύση. Ειδικά ο Ερασιτέχνης Ηρακλής είναι πηγή αθλητικής ζωής για τη Θεσσαλονίκη. Εγώ δεν θα κάνω πίσω. Θα βρω λύση».

Για το αν δεσμεύεται να βρει λύσεις για τον Ηρακλή και η ομάδα να ξαναμπεί σε υγειείς βάσεις: «Για τον Ερασιτέχνη δεσμεύομαι ότι θα κάνω ό,τι μπορώ. Δεν υπάρχει περίπτωση ν’ αφήσουμε αυτό το ιστορικό σωματείο από λάθη, στα οποία πρωτοστάτησε η ίδια η Πολιτεία – να μην ξεχνάμε εύκολα το τι συνέβη – να το αφήσουμε στη μοίρα μου. Ψάχνουμε να βρούμε μία οργανωμένη λύση που να δίνει μία προοπτική και θέλω να ελπίζω ότι θα καταλήξουμε κάπου».

Για την ΠΑΕ Ηρακλής και ότι υπάρχει δέσμευση ότι κυβερνητική νομοθετικού χαρακτήρα παρέμβαση ώστε να προστατευθεί η επένδυση του Τομ Παπαδόπουλου: «Επεξεργαζόμαστε ένα πλαίσιο σχετικά με περιπτώσεις σαν του Ηρακλή, όχι μόνο του Ηρακλή. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Εξορθολογισμός στον τρόπο καταβολής των χρεών και αποφυγής λαθροχειριών κατά των νέων ιδιοκτητών. Δεν είμαι σε θέση να πω περισσότερα πράγματα».

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Το ιστορικό φιλικό με την Μπάγερν για τα 70χρονα του Ημίθεου (pics+doc)

Ποδόσφαιρο

Back to Top