- Bluearena - https://bluearena.gr -

ΗΡΑΚΛΑΡΑ… πάτησε τον Ιωνικό!

Σε ένα απίστευτο ματς με τρομερό φινάλε, ο ΗΡΑΚΛΗΣ “έπνιξε” στο κατάμεστο Ιβανώφειο τον Ιωνικό και έπιασε μόνος την κορυφή της Α2!

Ένα ντέρμπι με τα όλα του στο Ιβανώφειο. Από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι και το τελευταίο και όπως είναι αναμενόμενο η εικόνα του αγώνα δεν ήταν διαφορετική, αλλά σε κρατούσε συνέχεια σε αγωνία.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι για τρία δεκάλεπτα (27-27, 48-47, 61-62). Υπήρχαν κάποια ξεσπάσματα κι από τις δύο πλευρές, αλλά αυτά δεν κρατούσαν για πολύ με συνέπεια ό,τι διαφορά να χτίζεται, επί τόπου να… γκρεμίζεται.

Έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι, ο αγώνας θα κρινόταν στο τελευταίο δεκάλεπτο, πράγμα που δεν έγινε βέβαια, ωστόσο θα μπορούσε να είχε γίνει σε δύο σημεία.

Αρχικά όταν ο Ιωνικός απέκτησε μια διαφορά επτά πόντων (71-78), με τον ΗΡΑΚΛΗ σε εκείνο το σημείο του αγώνα να μην πατάει καθόλου καλά στο παρκέ. Βιαστικές επιθέσεις, άστοχα σουτ κι έτσι ο Ιωνικός έχτισε μια μικρή αλλά σημανιτκή διαφορά για εκείνο το χρονικό σημείο. Οι παίκτες του Κώστα Μέξα δεν είπαν την τελευταία τους λέξη. Ανέτρεψαν την εις βάρος τους διαφορά και αν ο Αποστολίδης έβαζε και την πρώτη βολή από τις δύο, τότε η παράταση δε θα χρειαζόταν.

Ωστόσο, ο γκαρντ του ΗΡΑΚΛΗ έχασε την πρώτη βολή, έβαλε όμως τη δεύτερη και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (82-82).

Στο εξτρά πεντάλεπτο ο Κώστας Μέξας έπρεπε να βρει τρόπους, ώστε να περιορίσει κυρίως επιθετικά τον Ιωνικό και να καταφέρει να πάρει το ματς χωρίς τους Πολυτάρχου και Αθανασούλα, οι οποίοι αποβλήθηκαν με πέντε φάουλ.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν και πάλι μάζι, μέχρι που ο ΗΡΑΚΛΗΣ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Ρουτκάουσκας, για να έρθει η τρίποντη… βόμβα από τον Γιαννακίδη και να βάλει ταφόπλακα στα όνειρα των φιλοξενούμενων για κάποια πιθανή ανατροπή.

Έτσι το φινάλε βρήκε νικητή τον ΗΡΑΚΛΗ, με τους “κυανόλευκους” να πιάνουν μόνοι-πρώτοι την κορυφή της Α2.

Βέβαια η ομάδα δεν έπαιζε μόνη της. Ο κόσμος δημιούργησε μια απίστευτη ατμόσφαιρα στο κλειστό του Ιβανωφείου, δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του Κώστα Μέξα, “πνίγοντας” παράλληλα την ομάδα του Ιωνικού.

Σπουδαίο ματς για τους Κακαρούδη (23π) και Ρουτκάουσκας (23π), που ξεχώρισαν από πλευράς ΗΡΑΚΛΗ, ενώ ακολούθησαν Πολυτάρχου (13π), Σοκ (11π) και Καλαϊτζίδης (10π).

Επόμενος αγώνας για τον Ημίθεο, αυτός του Σαββάτου (15/12 – 17:00) ξανά στο Ιβανώφειο με αντίπαλο τον -επικίνδυνο- Κόροιβο.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως σας τη μετέφερε η BlueArena… [1]

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: Ιβανώφειο

Διαιτητές: Παναγιώτου, Τζαφλέρης, Παντελίδης

Δεκάλεπτα: 27-27, 48-47, 61-62, 82-82 (κ.δ.), 93-90 (παρ.)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Κ. Μέξας): Αγγελακόπουλος, Αθανασούλας 6, Σοκ 11 (2), Ρουτκάουσκας 23, Πολυτάρχου 13 (3), Φίλλιος, Κακαρούδης 23 (1), Αποστολίδης 1, Μπένας, Καλαϊτζίδης 10 (2), Γιαννακίδης 4 (1), Τζουγκαράκης 2

ΙΩΝΙΚΟΣ (Ν. Βετούλας): Βασιλόπουλος 10 (1), Δημητριάδης 15 (2), Καράμπουλας 15, Μπατής 5 (1), Πετροδημόπουλος, Λιακόπουλος 12, Κομποδιέτας 2, Σάφτενααρ 12, Κατούφας 4, Σαχπατζίδης, Κανονίδης 9 (2), Τσαγκαράκης 6 (1)