Ο σοβαρός και ο τραγικός

“Η σοβαρότητα είναι κάτι που χτίζεις παιχνίδι με παιχνίδι, με τον μπασκετικό ΗΡΑΚΛΗ να βρίσκεται στο σωστό δρόμο, σε αντίθεση με την παρωδία του ποδοσφαιρικού τμήματος που βυθίζεται όλο και περισσότερο”, σχολιάζει ο Δημήτρης Λεφάκης

Απόψεις

Η ήττα-σφαλιάρα στο Μαρούσι κι ενώ είχε προηγηθεί ακόμη μία για τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, χτύπησε… καμπανάκια στους υπεύθυνους του τμήματος μπάσκετ, πως αν δεν υπάρξουν άμεσες αλλαγές άλλη μία χρονιά θα πάει χαμένη. Η ομάδα δεν έπειθε με τις εμφανίσεις της κι αυτό φαινόταν εντός των τεσσάρων γραμμών.

Η λύση της συνεργασίας με τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη έπειτα από την… σφαλιάρα στο Μαρούσι, ενώ είχε προηγηθεί και η απομάκρυνση του Σέσκους, με τους Μιχάλη Πολυτάρχου και Ρονάλντας Ρουτκάουσκας να ενσωματώνονται στην ομάδα και σε συνδυασμό με την έλευση του Κώστα Μέξα έδωσε μια ηρεμία που οι “κυανόλευκοι” την χρειαζόντουσαν.

Δεν είναι μόνο οι πέντε σερί νίκες που έχει βάλει στο “σακούλι” του ο ΗΡΑΚΛΗΣ, αλλά κυρίως το ότι πείθει με την αγωνιστική συμπεριφορά του. Ακόμη και σε ματς που φαινόντουσαν ή εξελίχθηκαν… ζόρικα η ομάδα του Κώστα Μέξα μπορεί να… χαλάρωσε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν άφησε να απειληθεί στο σκορ σε σημείο να κινδυνέψει να χάσει τον αγώνα. Και αναφέρομαι για το ματς στην Καστοριά, αλλά και το προχθεσινό στην Καβάλα.

Η ομάδα βγάζει μια σοβαρότητα κι αυτό το στοιχείο το αυξάνεις περισσότερο παιχνίδι με το παιχνίδι και όχι από τη μία ημέρα στην άλλη. Σίγουρα το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά ο μπασκετικός ΗΡΑΚΛΗΣ βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Κάτι που αναμένουμε να δούμε και την Τετάρτη (12/12 – 18:00) στο Ιβανώφειο με τον πιο ισχυρό αντίπαλο της κατηγορίας.

Πάμε όμως να δούμε και τι γίνεται λίγο πιο δίπλα από το Ιβανώφειο. Εκεί που τα μάτια μας και το μυαλό μας μπήκαν για δύο αγωνιστικές στη θέση τους, έρχεται η ΑΕ Καραϊσκάκης να σε ξυπνήσει και να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα. Εκεί που λες τώρα η ομάδα θα πάρει μπρος, έρχεται μια σφαλιάρα από την Άρτα μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Τα σημάδια των τραγικών εμφανίσεων επανήλθαν. Με τέτοιες αμυντικές αδράνειες και επιθέσεις χωρίς αρχή, μέση και τέλος, δεν πλησιάζεις καν την υπόθεση “άνοδος”. Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει τον Γενάρη, το σίγουρο είναι πως αν οι υπεύθυνοι της ομάδας θέλουν να δουν τον ΗΡΑΚΛΗ σε θέση ανόδου, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε αλλαγές. Οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να αποφασιστούν γρήγορα και όχι να… κοιτιόμαστε μεταξύ μας στα μέσα της μεταγραφικής περιόδου.

Και επειδή η φανέλα δεν παίζει μόνη της, αυτοί που την φοράνε θα πρέπει να έχουν πίστη και θέληση -πέραν του σεβασμού- ως προς τους στόχους που θέτει η ομάδα. Το θέλετε; Το πιστεύετε; Αποδείξτε το στο χορτάρι. Διαφορετικά κύριοι… αποτύχατε.

Σίγουρα και η Football League έχει πολύ μέλλον μπροστά της και μακάρι να μας διαψεύσετε και στο τέλος να εκτεθούμε εμείς.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το dlefakis10@gmail.com

Back to Top