Θέλει να «κτίσει» ψυχολογία για τα εκτός έδρας

Ομάδα, που απογειώνεται στη Μίκρα ο Ηρακλής, ενισχύθηκε με έναν ακόμη σούπερ παίκτη (Κλίντι), αλλά αυτό δεν αρκεί για να βρεθεί στα ψηλά της Volley League…

Βόλει, Ηρακλής

Σημαντική περίσκεψη στα όρια του προβληματισμού έφερε στο τεχνικό επιτελείο και τους ιθύνοντες της ομάδας η εξαιρετική και άκρως ανταγωνιστική εμφάνιση του Ηρακλή στο ντέρμπι κόντρα στον –  υπερπλήρη και δυσθεώρητου budget – Ολυμπιακό. Σχήμα οξύμωρο, βεβαίως, το να προβληματίζεται κανείς από μία εξαιρετική επίδοσή του, αλλά…

Το «αλλά» έχει να κάνει με το γεγονός του απόλυτου κοντράστ μεταξύ του πώς εμφανίσθηκε ο Ηρακλή στο Κλειστό της Πυλαίας, λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση με τους «ερυθρολεύκους» στη Μίκρα, όπου άξιζε – πραγματικά – τη νίκη.

Είναι ξεκάθαρο ότι το αγωνιστικό σύνολο του Γιάννη Ορφανού έχει μία ισχυρά εμπεδωμένη ψυχολογία έδρας, «βγάζοντας» μέσα στο ενθουσιώδες και υποστηρικτικό περιβάλλον της Μίκρας όλα τα προτερήματα, τα οποία διαθέτει αυτή η πολύπειρη επτάδα πρώτης γραμμής, που διατηρεί στο ρόστερ του.

Μάλιστα, στο φετινό δυναμικό προστέθηκε ένας ακόμη πολύ σημαντικός παίκτης, ο Βραζιλιάνος Κλίντι, ο οποίος εντάσσεται στη… συνομοταξία των αθλητών, που όταν τους αποκτά κάποια άλλη ομάδα λέμε μεταξύ μας «που τους βρίσκουν αυτούς…». Φέτος, λοιπόν, το εξαιρετικό scouting του Ημίθεου βρέθηκε σε αυτήν την προνομιακή θέση επιλογής.

Όταν ο κόουτς της ομάδας προλόγιζε το «είδος» του ακραίου, που επιθυμούσε να αποκτηθεί, περιγράφοντάς τον ως «ικανό σκόρερ, αλλά ταυτόχρονα σταθερό υποδοχέα και αμυντικό», πολλοί είχαμε τις επιφυλάξεις μας, ως προς το απόλυτο της επιτυχίας του εγχειρήματος.

Όμως, η έλευση του Κλίντι μας έκανε να πιστέψουμε. Δίμετρος ακραίος, σε εξαιρετική βολεϊκή ηλικία, με «δολοφονικό ένστικτο στην επίθεση, ικανός υποδοχέας, καλός αμυντικός και απειλητικός στο σερβίς, παίκτης, που μας κάνει να απορούμε πώς δεν είχε πρόταση από μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα στη μακρά, μέχρι τώρα, καριέρα του.

Πλην όμως και αυτός δείχνει «μπολιασμένος» στο ιδιαίτερο ψυχολογικό περιβάλλον της ομάδας, καθώς φαίνεται… «εδράκιας». Σκοτώνει κόσμο στη Μίκρα, παθιάζεται με το κοινό, «παίζει» με την κερκίδα και για την κερκίδα, αλλά η ομάδα χρειάζεται τη μεγάλη συνεισφορά του και μακριά από το σπίτι της, διότι εκεί θα κριθεί το αν θα καταλάβει θέση στα υψηλά βαθμολογικά κλιμάκια της Volley League, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Όπως η ομάδα χρειάζεται και από όλη την… ομάδα να «κτίσει» την ανάλογη ψυχολογία για τις εκτός Μίκρας αναμετρήσεις, κάτι, το οποίο επιχειρείται επίμονα να συμβεί, μέσα από τις καθημερινές συζητήσεις μεταξύ τεχνικού επιτελείου και παικτών, αλλά και μεταξύ των – ούτως ή άλλως τεράστιας εμπειρίας – αθλητών των «κυανολεύκων».

Και ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στο Κλειστό των Αγίων Αναργύρων, στην Αθήνα, κόντρα στην ΑΕΚ…

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top