“Καθάρισε” στο τέλος

Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε το δεύυτερο ροζ φύλλο αγώνα ο ΗΡΑΚΛΗΣ απέναντι στην Καρδίτσα (79-68)

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ τα βρήκε σκούρα, το πάλεψε και τελικά “καθάρισε” (79-68) την Καρδίτσα λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης και έκανε το δύο στα δύο.

Οι “κυανόλευκοι” δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά στον αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να φτιάχνουν μια διψήφια διαφορά (8-20) και να ολοκληρώνουν την πρώτη περίοδο με σημαντικό προβάδισμα (13-22).

Η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη γύρισε την κατάσταση στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά χωρίς να καταφέρει να ξεφύγει στο σκορ με το πρώτο ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες (36-36).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο, ο ΗΡΑΚΛΗΣ κρατούσε μπροστά στο σκορ, ωστόσο δε μπορούσε να πάρει σημαντική διαφορά με την Καρδίτσα να προσπερνάει κάποιες φορές. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε μπροστά τους “κυανόλευκους” (56-53).

Τα πρώτα λεπτά στην τελευταία περίοδο δεν διέφεραν σε τίποτα με τη συνολική εικόνα του αγώνα, αλλά κάπου εκεί ο ΗΡΑΚΛΗΣ πάτησε… γκάζι, “καθάρισε” την Καρδίτσα (79-68) κι έτσι οι “κυανόλευκοι” έκαναν το δύο στα δύο.

Εξαιρετική η ατμόσφαιρα στο Ιβανώφειο από τους οπαδούς του ΗΡΑΚΛΗ, όπου δεν ξέχασαν την Ελπίδα Καπουσίζη, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγής πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Πρωταγωνιστής από πλευράς ΗΡΑΚΛΗ ο Κώστας Κακαρούδης όπου στο τέλος έκανε ό,τι ήθελε την Καρδίτσα, ενώ ακολούθησε ο Μιχάλης Γιαννακίδης.

Το διαιτητικό τρίο έδωσε ρεσιτάλ καταγράφοντας 61 (!) ομαδικά φάουλ για τις δύο ομάδες. Επόμενη αναμέτρηση για τον ΗΡΑΚΛΗ στο Μαρούσι κόντρα στην τοπική ομάδα.

Δεκάλεπτα: 13-22, 36-36, 56-53, 79-68

Διαιτητές: Μπήτης-Παφίλης-Μπακάλης

Ηρακλής (Χατζηκυριακίδης): Αγγελακόπουλος 8, Αθανασούλας 7 (2), Σοκ 5 (1), Ρουτκάουσκας 8, Πολυτάρχου 6, Φίλλιος, Κακαρούδης 13 (1), Αποστολίδης 2, Μπένας 6, Καλαϊτζίδης 9 (3), Γιαννακίδης 8 (2), Τζουγκαράκης 7

ΑΣ Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ (Τζήμας): Μόκφορντ, Σαριμπαλίδης 6 (2), Γράβας 8 (1), Παπαχρήστος, Μαυρογιάννης 3, Παππάς 1, Κακλαμάνος 19 (5), Καρράς 5, Ερμείδης 2, Καλλές 12, Μαγκουνής 12 (2).

Σχετικά Άρθρα

Back to Top