Τους έριξε στη μάχη και βγήκε κερδισμένος

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος έκανε rotation και έδωσε την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές του να αποδείξουν τις ικανότητες τους.

Με αρκετές αλλαγές παρουσιάστηκε ο Ηρακλής κόντρα στην ομάδα του Βόλου χωρίς όμως να αφήσει το επίπεδο να πέσει.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος επέλεξε να αλλάξει την γνωστή καυτή τριάδα των Ρόβα, Παπαδόπουλο και Πτηνόπουλο η οποία πρωταγωνίστησε στην μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν και να ρίξει στην μάχη τους επίσης ταλαντούχους Μεντί, Ντε Σμεντ και Βασίλη Αμαραντίδη. Η νέα επιθετική τριπλέτα του Ηρακλή έδειξε να πατάει ιδιαίτερα καλά στον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας αρκετές επικίνδυνες φάσεις στα καρέ των αντιπάλων τους. Κύριος εκφραστής των “κυανόλευκων” στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο 21χρονός Αμαραντίδης ο οποίος με την διεισδυτικότητα του κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Βόλου.

Ο πανύψηλος Σενεγαλέζος επέστρεψε στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας μετά τον τραυματισμό του και πήρε φανέλα βασικού. Στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε κατάφερε να κάνει ένα μεστό παιχνίδι,  κέρδισε τις περισσότερες εναέριες μονομαχίες και τροφοδότησε σωστά τους συμπαίκτες.Θα μπορούσε μάλιστα να είχε σκοράρει όταν στο 34′ δοκίμασε από μακριά το πόδι του με τον τερματοφύλακα του Ν.Π.Σ Βόλος να σώζει εντυπωσιακά. Ακόμη του πιστώνεται το κλέψιμο στο γκολ που πετυχαίνει ο Παναγιωτούδης.

Από την πλευρά του Γάλλος Ντε Σμεντ πήρε την θέση του Παπαδόπουλου και είχε ένα ρόλο πιο οργανωτικό. Από το πρώτο λεπτό έδειξε διάθεση να πάρει την μπάλα στα πόδια του και να προωθήσει το παιχνίδι της ομάδας του. Βοήθησε και στο ανασταλτικό κομμάτι γυρνώντας αρκετά πίσω. Ενώ ακόμα ανέλαβε τις εκτελέσεις των στημένων φάσεων.

Ικανοποιητική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μάριος Κωστούλας ο Έλληνας ποδοσφαιριστής πήρε την θέση του τιμωρημένου Ταϊ και αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ. Η ποδοσφαιρική ταυτότητα του 22χρονού είναι εντελώς διαφορετική από αυτή του Ταϊ. Ο Κωστούλας είναι ένας πιο αμυντικογενής ποδοσφαιριστής σε αντίθεση με τον Βραζιλιάνο που είναι περισσότερο δημιουργικός. Παρόλα αυτά ο Έλληνας μεσοαμυντικός  είχε μια θετική εικόνα, με τις παρεμβάσεις του βοήθησε τα μέγιστα την ανασταλτική λειτουργία των “κυανόλευκων” ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνέβαλε στην δημιουργία επιθέσεων.

Ο Νίκος Κουρέλλας πήρε φανέλα βασικού με τον Σάββα Κυριακίδη να κάθεται στον πάγκο. Ο 25χρονός αμυντικός ήταν σταθερός καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Παρόλο που οι Βολίωτες χρησιμοποίησαν περισσότερο το δεξί του άκρο για να αναπτύξουν τις επιθέσεις τους.

Ο Λεωνίδας Καστριτσέας επέστρεψε στο αρχικό σχήμα μετά από καιρό παίρνοντας την θέση Μιχάλη Γιαννίτση. Ο 21χρονος αμυντικός είχε μια καλή συνεργασία με τον έτερο κεντρικό αμυντικό τον Άγγελο Καραντασιάδη καθώς οι δύο τους ήταν το κεντρικό δίδυμο στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Ο νεαρός μπακ δέχτηκε πίεση από την ομάδα του Βόλου, χωρίς να όμως υποπέσει σε κάποιο σφάλμα. Ήταν σωστός στις περισσότερες παρεμβάσεις του.

Τέλος ο Γιούδας ο οποίος αγωνίστηκε μετά από αρκετό καιρό, φέρει ευθύνες στο πρώτο τέρμα που δέχεται η ομάδα του αλλά από εκεί και πέρα πάτησε γερά στα πόδια του και είχε μια σταθερή απόδοση.

 

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top