Θέλουν ακριβή και πιστοποιημένη εικόνα των υποχρεώσεων

Το ακριβές και επικυρωμένο από τους αρμόδιους φορείς σύνολο των υποχρεώσεων, που θα επωμιστεί η νέα ΠΑΕ, επιδιώκουν να προσδιορίσουν οι διοικούντες του ποδοσφαιρικού Ηρακλή.

Στη Μίκρα είναι αισιόδοξοι για την πορεία των εξελίξεων που αφορά στη σύσταση της νέας ΠΑΕ Ηρακλής, με βάση όλη τη διαδικασία προεργασίας, η οποία έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, αυτό που θέλουν να ξεκαθαρίσει, προκειμένου να γνωρίζουν με απόλυτη ασφάλεια αλλά και ακρίβεια το «που πατούν» στο θέμα του εταιρικού φορέα, ο οποίος θα στηρίξει την προσπάθεια του ποδοσφαιρικού Ηρακλή κατά την επάνοδό του στις επαγγελματικές κατηγορίες, είναι το τι οικονομικό βάρος θα κληθεί αυτός να επωμιστεί, σε σχέση με τις «αμαρτίες» της προηγούμενης ΠΑΕ.

Η διαδικασία της εκκαθάρισης

Η σαφής, λεπτομερής και επίσημη εικόνα σε αυτόν τον τομέα θα προκύψει μόνο μέσω της διαδικασίας της εκκαθάρισης, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις των Ανωνύμων Εταιριών και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι νυν διοικούντες της ποδοσφαιρικής ομάδας έχουν προχωρήσει εδώ και καιρό τις σχετικές προεργασίες.

Με την τοποθέτηση του Εκκαθαριστή και την πρόοδο της συγκεκριμένης υπόθεσης, η εικόνα θα αρχίσει να αποκρυσταλλώνεται, ενώ για απόλυτα και οριστικά μεγέθη υποχρεώσεων, τις οποίες άφησε η προηγούμενη ΠΑΕ, θα μπορούμε να μιλάμε μόνο κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Να επικυρωθούν επισήμως οι υποχρεώσεις της νέας ΠΑΕ

Βεβαίως, το να πληροφορηθούν οι διοικούντες το ακριβές ύψος των χρεών της προηγούμενης ΠΑΕ αποτελεί το ένα σκέλος της καθαρής εικόνας, που επιδιώκουν και πρέπει να αποκτήσουν, σε σχέση με το εγγύς μέλλον της ομάδας.

Αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο όλων είναι ποιο ποσοστό από αυτά τα χρέη θα «κληρονομήσει» η νέα «κυανόλευκη» ποδοσφαιρική εταιρία, καθώς αυτό είναι το κρίσιμο μέγεθος, το οποίο αφορά άμεσα και στην αναζήτηση νέας ιδιοκτησιακής κατάστασης.

Θα αποταθούν, δηλαδή, σε όλους τους αρμόδιους φορείς, προεξαρχούσης της ΕΠΟ, προκειμένου να τους επιδοθεί και εγγράφως το συγκεκριμένο πλαίσιο των υποχρεώσεων του μεγαλομετόχου ή των μεγαλομετόχων της νέας ΠΑΕ Ηρακλής, ώστε αναλόγως να κινήσουν και τις διαδικασίες για επαφές με τον όποιο ενδιαφερόμενο.

Στην παρούσα φάση, η κανονιστική πρόβλεψη απαλλάσσει τη νέα ΠΑΕ από κάθε υποχρέωση της προηγούμενης προς το Ελληνικό Δημόσιο (Εφορία και ΙΚΑ) και της «φορτώνει» το 50% των «ποδοσφαιρικών χρεών», δηλαδή των χρεών προς ποδοσφαιριστές, ατζέντηδες, μέλη τεχνικών επιτελείων, ποδοσφαιρικά στελέχη και ομάδες, που θα προλάβουν να «βγάλουν», μέσω των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ, απόφαση για τα οφειλόμενα προς εκείνους, μέχρι την ώρα που θα συσταθεί η νέα ΠΑΕ.

Στη Μίκρα επιδιώκουν ακόμη και την πλήρη απαλλαγή από το σύνολο των υποχρεώσεων, τις οποίες δημιούργησε η χρήση Παπαθανασάκη, όμως σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο θα επιδιώξουν όταν έρθει η ώρα και οι προαπαιτούμενες εκκαθαριστικές διαδικασίες ολοκληρωθούν, είναι να τους επιδοθεί γραπτή και επικυρωμένη από την ΕΠΟ δέσμευση σχετικά με τα χρέη, που αναλαμβάνει η νέα εταιρία του ποδοσφαιρικού Ημίθεου, ώστε ο κάτοχος ή οι κάτοχοι του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου να γνωρίζουν με ασφάλεια τι έχουν να αντιμετωπίσουν, αποφεύγοντας κάθε το ενδεχόμενο δυσάρεστων εκπλήξεων στην πορεία.

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Το ιστορικό φιλικό με την Μπάγερν για τα 70χρονα του Ημίθεου (pics+doc)

Ποδόσφαιρο

Back to Top