Προκρίνουν την «κυανόλευκη» λύση για τη νέα ΠΑΕ

Επιβεβαιώθηκε η διάθεση της διοικητικής ομάδας να ενισχύσει την παρουσία του Ημίθεου και στη Football League, είτε με μεγαλομέτοχο, είτε με πολυμετοχικότητα.

Τις προοπτικές, οι οποίες υφίστανται για την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, εξέτασαν και εξετάζουν οι διοικούντες της ομάδας και, όπως προέκυψε και από τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη στη Μίκρα, η κοινή συνισταμένη της επιθυμίας όλων είναι και η νέα ΠΑΕ να στηρίζεται σε «κυανόλευκα» εφαλτήρια, υπό οποιαδήποτε μορφή ιδιοκτησιακής έκφρασης.

Βεβαίως, τη συζήτηση απασχόλησαν εκτενώς τα σημαντικότατα ζητήματα, που αφορούν στη σύσταση της νέας ποδοσφαιρικής εταιρίας (ειδική εκκαθάριση, χρέη, ΑΦΜ, ρυθμίσεις), ωστόσο αυτό, το οποίο διατηρεί τεράστιο ενδιαφέρον είναι το θέμα του πως θα διοικηθεί η νέα ΠΑΕ.

Θέληση να συνεχίσουν

Κοινή συνισταμένη των διαπιστώσεων των διοικούντων είναι ότι – κατά γενική ομολογία και απολύτως αυταπόδεικτα – το εγχείρημα της επανεκκίνησης από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σε όλους τους τομείς.

Αυτό, καθώς ο ποδοσφαιρικός οργανισμός του Ηρακλή υπερέβη πλήθος αντιξοοτήτων, οι οποίες για άλλη ομάδα θα ήταν ανυπέρβλητες, δημιουργήθηκε μια ομάδα πρωταθλητισμού, η οποία απείχε αγωνιστικά από όλες τις άλλες, ενώ παράλληλα η σεζόν «βγήκε» σε διοικητικοοικονομικό επίπεδο, με το ποδοσφαιρικό τμήμα να έχει πετύχει την κάλυψη καλύψει των εξόδων του.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι όποτε ο ποδοσφαιρικός «Γηραιός» τα τελευταία χρόνια αφέθηκε σε «αγνώστους» ιδιοκτήτες εκτός της κοινωνίας του Ημίθεου, τα πράγματα οδηγήθηκαν στην καταστροφή, σε αντίθεση με το φετινό παράδειγμα, όπου όλα βασίστηκαν στους ίδιους τους Ηρακλειδείς, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί το – φαινομενικά αδιανόητο – της απόλυτης επιτυχίας.

Κατά συνέπεια, δρομολογούν τη συνέχιση της παρουσίας του «κυανόλευκου» στοιχείου και στα διοικητικά πράγματα της Football League, υπό την παρουσία, βεβαίως, ενός ιδιοκτησιακού καθεστώτος, λόγω της αναγκαστικής επανασύστασης ΠΑΕ.

Μεγαλομέτοχος, με αυστηρά προαπαιτούμενα

Όπως σημειώνουν από τη διοίκηση, αν προκύψει η λύση του ενός ιδιοκτήτη, αυτό θα συμβεί αν και εφόσον βρεθεί ο επιχειρηματίας, ο οποίος θα πληροί σημαντικότατα και αυστηρότατα προαπαιτούμενα:

Να… ξέρει η μάνα του με τι ασχολείται…

Στον Ηρακλή επιμένουν ότι δεν θα ανοίξουν σε καμία περίπτωση την πόρτα σε «νέο Παπαθανασάκη». Οι συζητήσεις γίνονται και θα γίνουν μόνο με ενδιαφερόμενους εγνωσμένης επιχειρηματικής υπόστασης , με συγκεκριμένο κύκλο εργασιών και καταφανέστατη οικονομική ισχύ. Με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι θα διαθέτουν την «έξωθεν καλή μαρτυρία» και όχι με ανθρώπους, τους οποίους δεν μπορεί να τους εντοπίσει κανείς ούτε μέσω… google…

Σαφές και πειστικό business plan, με οικονομικά εχέγγυα

Η προοπτική του στον Ηρακλή να μην βασίζεται σε λόγια και εξαγγελίες προθέσεων, αλλά να καταθέσει ένα σαφές business plan για την ΠΑΕ, απολύτως αποδεκτό από την οικογένεια του Συλλόγου και να καταθέσει παράλληλα και τα απαραίτητα τεκμήρια οικονομικής δυναμικής για την εξυπηρέτησή του.

Άμεση και στενή συνεργασία με την οικογένεια του Ηρακλή

Εδώ έρχεται να προστεθεί και στο ζήτημα των προαπαιτουμένων για την περίπτωση του ενός και μοναδικού μεγαλομετόχου η πρόθεση των νυν διοικούντων να συνεχίσουν στην πραγματικότητα του ποδοσφαιρικού Ηρακλή.

Σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν τα ολέθρια λάθη του παρελθόντος, θα θέσουν ως προϋπόθεση, στον όποιο υποψήφιο πείσει για τις δυνατότητές του, τη στενή και άμεση συνεργασία με τους εκπροσώπους του Συλλόγου, όσον αφορά στη διοικητική καθημερινότητα της ΠΑΕ. Τουτέστιν, να εξασφαλιστεί η παρουσία ανθρώπων της νυν διοίκησης στο ΔΣ της νέας εταιρίας, προκειμένου να υπάρχει άμεσος και συνεχής έλεγχος της κατάστασης από την οικογένεια του Συλλόγου.

Επίσημη έγκριση από όλους τους φορείς του Συλλόγου

Τέλος, όπως ακριβώς προέκυψε η απόφαση για επανεκκίνηση του ποδοσφαιρικού τμήματος μέσω της λύσης της Γ΄ Εθνικής, έτσι και θα προκύψει η έγκριση για τη νέα ιδιοκτησιακή κατάσταση της ΠΑΕ.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης, που «παζαρεύει» την εταιρία με ενδιαφερόμενο υποψήφιο νέο ιδιοκτήτη, αλλά ολόκληρος ο Σύλλογος, ο οποίος αναζητεί την επόμενη μέρα και τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους, που θα αναλάβουν αυτό το δύσκολο και κρίσιμο για το μέλλον της ομάδας εγχείρημα. Συνεπώς, η τελική επιλογή θα ανήκει στους φορείς του Συλλόγου και – προφανώς – στο όργανο της Γενικής Συνέλευσης.

Παρόντες και στην περίπτωση πολυμετοχικότητας

Ακόμη κι αν επιλεγεί η λύση της πολυμετοχικότητας, οι νυν διοικούντες είναι διατεθειμένοι να δηλώσουν το «παρών». Αν δηλαδή σχηματιστεί μία ομάδα επιχειρηματιών του «κυανόλευκου» κόσμου (προφανώς με άξονα εκείνους, που βοήθησαν οικονομικά για να «βγει» η φετινή σεζόν), η οποία θα μοιραστεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της νέας ΠΑΕ, θα εξακολουθήσει να υπάρχει η ανάγκη της παρουσίας των Ηρακλειδέων παραγόντων, ως συνεκτικού και ελεγκτικού στοιχείου της όλης προσπάθειας των πολλών μεγαλομετόχων.

Συμβολή και του κόσμου

Εδώ θα έρθει να προστεθεί και η συμμετοχή της οπαδικής βάσης του «Γηραιού», καθώς σε περίπτωση πρόκρισης της λύσης της πολυμετοχικότητας, σημαντική θα είναι η συνεισφορά και των ανώνυμων Ηρακλειδέων, με την οικονομική στήριξη, μέσω ακόμη και αγοράς μέρους των μετοχών, πέραν του πλειοψηφικού πακέτου.

Πάντως, μέχρι στιγμής, όλα τα παραπάνω αποτελούν σχέδια επί χάρτου και αρχικές σκέψεις, καθώς οι οριστικές αποφάσεις θα προκύψουν μόνο όταν βρεθούμε προ συγκεκριμένων εξελίξεων.

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Θέλει – οπωσδήποτε – τη νίκη… “ξορκίζοντας” την Κοζάνη…

Ποδόσφαιρο

Back to Top