Με οδηγό την άμυνα

Ο Ηρακλής βρίσκεται αγκαλιά με την άνοδο και η αμυντική του λειτουργία είναι από τα δυνατά του χαρτιά.

Ο Ηρακλής ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την μάχη των Play off πετυχαίνοντας το ιδανικό στον πρώτο γύρο των μπαράζ. Οι “κυανόλευκοι” έχουν καταφέρει να κάνουν το τρία στα τρία κερδίζοντας όλους τους αντιπάλους τους, με αποτέλεσμα να εγκατασταθούν στην κορυφή του 1ου ομίλου των μπαράζ ανόδου.

Η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί και σε αυτό το δύσκολο κομμάτι του πρωταθλήματος, έχοντας ως όπλο  την σκληροτράχηλη της άμυνα. Ο Ημίθεος στον πρώτο γύρο των μπαράζ, αντιμετωπίζοντας τις πρωταθλήτριες των άλλων ομίλων έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Αποτέλεσμα της πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας που παρουσιάζει το σύνολο του Ηρακλή καθ’όλη την διάρκεια της σεζόν.

Καταλυτικό ρόλο στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία που εμφανίζουν οι “κυανόλευκοι” διαθέτει και ο Παναγιώτης Βοσνιάδης που με την σταθερή του απόδοση κάτω από δοκάρια έχει καταφέρει σε πολλά παιχνίδια να διατηρήσει το μηδέν.Ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει να δει την εστία του να παραβιάζεται περισσότερους από δύο μήνες. Συγκεκριμένα το τελευταίο τέρμα που έχουν δεχτεί οι “κυανόλευκοι” ήταν την 26η αγωνιστική όταν ο Ηρακλής επικράτησε επί του Καμπανιακού με 2-4.

Η αμυντική γραμμή του Ημίθεου σε συνδυασμό με την αναχαίτιση των αντιπάλων, συμβάλει και στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Ιδιαίτερα στα εντός έδρας παιχνίδια οι πλάγιοι αμυντικοί, κατόπιν εντολής του Σπύρου Μπαξεβάνου πραγματοποιούν συχνά ανεβάσματα, δημιουργώντας ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί τελευταίο κατά σειρά γκολ του Ηρακλή που σημείωσε ο Χρήστος Ρόβας στην αναμέτρηση με τον Απόλλων Παραλιμνίου, με τον ποδοσφαιριστή που δίνει την ασίστ στον Σερραίο επιθετικό να είναι ο δεξιός μπακ των “κυανόλευκων” Χρυσόστομος Ρεβυθόπουλος.

Στην ανάπτυξη της ομάδας συμβάλουν ακόμα και οι κεντρικοί αμυντικοί της ομάδας Μιχάλης Γιαννίτσης και Άγγελος Καραντασιάδης οι δύο στόπερ των “κυανόλευκων” σε πολλές αναμετρήσεις εκμεταλλεύονται τον χώρο που δίνει η αντίπαλη ομάδα και ανεβάζουν ψηλότερα την υπόλοιπη ομάδα. Ενώ ο αρχηγός του Ηρακλή ,Άγγελος Καραντασιάδης που προωθείται στις περισσότερες στημένες φάσεις της ομάδας του μετράει δύο πολύ σημαντικά τέρματα που χάρισαν χρυσούς βαθμούς στο σύνολο του Σπύρου Μπαξεβάνου.

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top