Μήνυμα κυριαρχίας

Το αποφασιστικό «καλημέρα» του Ηρακλή στα μπαράζ και η πειστικότητά στην υπόθεση της κατάκτησης του ενός εισιτηρίου για την άνοδο.

Αδιαπραγμάτευτο μπάσιμο πραγματοποίησε ο Ημίθεος στην καθοριστική διαδικασία των μπαράζ, με αυτό το πολυδιάστατα σπουδαίο «διπλό» στη Λευκάδα. Οι «κυανόλευκοι», γνωρίζοντας ότι έχουν να διαχειριστούν ένα γκρουπ, στο οποίο συμμετέχουν μία ομάδα, που θεωρείται από τους ασχολούμενους με την κατηγορία ως – τουλάχιστον – ισοδύναμή τους (Βόλος) και δύο άλλες (Παραλίμνι, Τηλυκράτης), που είναι, μεν, outsiders, αλλά πρωταθλήτριες και επικίνδυνες, ήθελαν από την αρχή να στείλουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Να δηλώσουν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι «όπως στην κανονική περίοδο δεν μας περιμένατε να κυριαρχήσουμε, λόγω των απίστευτων μειονεκτημάτων, τα οποία είχαμε να διαχειριστούμε, αλλά το πετύχαμε, έτσι και στα play offs εμείς θα πάρουμε αυτό που θέλουμε κι εσείς ψάξτε τον δεύτερο…».

Και το πέτυχε η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου, μέσα από το απόλυτο, το οποίο επιχείρησε και κατόρθωσε στη Λευκάδα, στην πρεμιέρα αυτής της τόσο δύσκολης και ψυχοφθόρας διαδικασίας. Η εκτός έδρας νικηφόρα επιχείρηση ήταν η αποστολή και αυτή εξετελέσθη!

Με το μήνυμα να στέλνεται και να είναι σαφές. Ότι, πέρα από εμφανίσεις και αγωνιστικές αποδόσεις, ο Ημίθεος είναι εδώ και συνεχίζει από εκεί που… το άφησε με το τέλος της κανονικής περιόδου. Να υπερβαίνει κάθε εμπόδιο και να έχει τη λογική του νικητή, του κατακτητή, του κυρίαρχου, ανεξαρτήτως έδρας και μακριά από τη λογική της… «όχι κακής» ισοπαλίας.

Το έδειξε και το απέδειξε αυτό στο «Πλάτωνας Γρηγόρης» ο Ηρακλής. Μπορεί να σπατάλησε περισσότερη από μισή ώρα, μέχρι να βρει ρυθμό και αγωνιστικά πατήματα, αλλά από τη σέντρα ήταν αυτός που κυνηγούσε πρώτα τη νίκη, με τον αντίπαλο, μολονότι γηπεδούχος, να είναι επιφυλακτικός και να προσέχει τα νώτα του.

Πήγε για τη νίκη και δικαιώθηκε. Έστω και στο τέλος, έστω κι αν χρειάστηκε να «μιλήσει» η κλάση του Τάι. Πήρε μία νίκη, που αναγκάζει τους υπολοίπους του γκρουπ να «μαζευτούν» και να κατανοήσουν ότι είναι ευτύχημα για εκείνους το γεγονός ότι υπάρχουν δύο εισιτήρια για την άνοδο και όχι ένα…

Αρκεί οι «κυανόλευκοι» να φροντίσουν να εκμεταλλευτούν τη δυναμική του Καυτανζογλείου τις επόμενες τρείς αγωνιστικές, αρχής γενομένης με τη «κόντρα κορυφής» της Τετάρτης (2/5)…

 

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top