Η ντροπή και η περηφάνια

“Ντροπή δεν είναι να παίζεις στην Γ΄εθνική, ούτε να αλλάζεις τον αριθμό του φορολογικού μητρώου της εταιρίας. Ντροπή είναι να στηρίζεις την ύπαρξή σου σε αυτούς που διέλυσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο”. Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει…

Η Σούπερ Λίγκα καλεί τα μέλη της σε νέα συνέλευση την Πέμπτη 3 Μαΐου για να συζητήσουν εκ νέου την προοπτική κατάργηση της ποινής του υποβιβασμού σε περίπτωση μη αδειοδότησης. Μία απόφαση που -αν περάσει- θα ισχύσει και για την επόμενη περίοδο, μιας και δεν προβλέπεται να αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα ο Ηρακλής. Για την σεζόν 2019-2020 θα το ξαναδούν, ανάλογα με το τι θα κάνουν μέχρι τότε οι κυανόλευκοι.

Θα μου προκαλέσει τεράστια έκπληξη αν δεν βρεθεί ο τρόπος για να σωθεί ο Παναθηναϊκός. Το συνδρομητικό κανάλι πιέζει, οι περισσότερες ομάδες το θέλουν, η κυβέρνηση βάζει πλάτη, η ΕΠΟ του Γραμμένου σιωπά, οπότε όλα συγκλίνουν προς την κατεύθυνση ότι οι πράσινοι θα ξαναπαίξουν στην Σούπερ Λίγκα, παρά το γεγονός ότι τα χρέη αγγίζουν εννιαψήφιο νούμερο.

Αλήθεια, πώς νιώθουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για όλο αυτό το σκηνικό; Νιώθουν άραγε ντροπή που ολόκληρος Παναθηναϊκός, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος, παρακαλάει τον Κομπότη, τον Μαρινάκη και τον Μποροβήλο να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής του στην Λίγκα;

Ο Αλαφούζος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, γιατί εκπροσωπεί μόνο τις μετοχές του. Η εκκωφαντική σιωπή όμως των φίλων του Παναθηναϊκού, είναι το πιο ενοχλητικό στην όλη ιστορία. Διότι η ιστορία θα γράψει ότι στο πρωτάθλημα της περιόδου 2018-2019, στην Σούπερ Λίγκα θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός με τις πλάτες ανθρώπων όπως οι προαναφερθέντες. Και αυτό θα ακολουθεί τους πράσινους για πολλά χρόνια.

Και μην πει κανείς ότι το ίδιο θα έκανε κάθε ομάδα. Γιατί γνωρίζουμε μία ομάδα που δεν το έπραξε και χθες έπαιζε στην Λευκάδα. Περήφανος και ανεξάρτητος. Διότι ντροπή δεν είναι να παίζεις στην Γ΄εθνική, ούτε να αλλάζεις τον αριθμό του φορολογικού μητρώου της εταιρίας. Ντροπή είναι να στηρίζεις την ύπαρξή σου σε αυτούς που διέλυσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top