Σκέψεις για «φρεσκάρισμα» στο βασικό σχήμα

Πρεμιέρα αλλαγών στην ενδεκάδα, μελετά ο Σπύρος Μπαξεβάνος ενόψει της έναρξης των μπαράζ.

Μέχρι σήμερα ο Σπύρος Μπαξεβάνος μας είχε συνηθίσει στο να ακολουθεί μία συγκεκριμένη τακτική στη διαμόρφωση του βασικού σχήματος ενδεκάδας, που εμπιστεύεται. Αυτή αφορούσε στη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις, τουλάχιστον όσον αφορά στο επίπεδο των «πρώτων 11» του Ηρακλή.

Από εκεί και πέρα αναπροσάρμοζε τα πλάνα του, προχωρώντας στις αλλαγές του, αναλόγως με τα δεδομένα και τις καταστάσεις, οι οποίες του προέκυπταν κατά την εξέλιξη κάθε αγώνα.

Βεβαίως, εξαίρεση (που, όμως, ερχόταν να επιβεβαιώσει τον κανόνα) αποτελούσαν εκείνες οι αναμετρήσεις, στις οποίες ο 47χρονος κόουτς είχε να διαχειριστεί αναγκαστικές απουσίες παικτών του βασικού σχήματος, οπότε και επιβαλλόταν να προχωρήσει εξ αρχής σε αλλαγές αναπλήρωσης των απόντων.

Είχαμε συνηθίσει τον Βοσνιάδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιό στόπερ τον Καραντασιάδη, αριστερό τον Γιαννίτση, δεξιό μπακ τον Ρεβυθόπουλο και αριστερό τον Κυριακίδη, στον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής τους Καζναφέρη, Παναγιωτούδη και Τάι, στα άκρα του μεσοεπιθετικού χώρου τους Παπαδόπουλο και Πτηνόπουλο και «φουνταριστό» τον Ρόβα.

Εξάλλου, αυτούς χρησιμοποίησε ως βασικούς ακόμη και στα δύο φιλικά, που έδωσε η ομάδα (με Καρδία και Μακεδονικό) κατά το διάστημα της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεών της, μέχρι την έναρξη των μπαράζ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο «κυανόλευκος» προπονητής εξετάζει σοβαρότερα από ποτέ το ενδεχόμενο να φρεσκάρει το βασικό σχήμα του και να παρατάξει ενδεκάδα κατά τι διαφοροποιημένη, σε σχέση με τη συνηθισμένη του, στον αγώνα της πρεμιέρας των μπαράζ, στη Λευκάδα, απέναντι στον Τηλυκράτη.

Οι υπάρχουσες ενδείξεις δεν αφήνουν περιθώρια για πολλές και θεαματικές αλλαγές, αλλά προδιαθέτουν για πιθανότητα αναδιαμόρφωσης της πρώτης ενδεκάδας, με την είσοδο ενός ή δύο νέων προσώπων σε αυτή.

Στην καθημερινότητα των προπονήσεων στη Μίκρα, ο Σπύρος Μπαξεβάνος δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα και αναμένεται πολύ σύντομα να κατασταλάξει, με συνέπεια να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τελικές επιλογές του για την «κυανόλευκη» ενδεκάδα το απόγευμα της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top