Ξεκάθαρη η εικόνα των υποχρεώσεων – Προχωρά η σύσταση της νέας ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Και με τον νόμο ανοικτός ο δρόμος για μία νέα, απολύτως βιώσιμη και επιχειρηματικώς ελκυστική «κυανόλευκη» ποδοσφαιρική εταιρία.

Με σταθερούς και μεθοδικούς ρυθμούς προχωρά η υπόθεση του νέου επιχειρηματικού φορέα, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την ποδοσφαιρική υπόσταση του Ηρακλή, μέσω των νομικών και των φοροτεχνικών, οι οποίοι ασχολούνται – σε συνεργασία με τη διοίκηση – με το θέμα της επόμενης μέρας της ομάδας, υπό καθεστώς επαγγελματικής κατηγορίας.

Όπως έχει ξεκαθαριστεί, πλέον, κανείς στη Μίκρα δεν «ποντάρει» στην περιβόητη υπόθεση της απόλυτης «προσωποταύτισης» των χρεών με τους μεγαλομετόχους, οι οποίοι είναι υπαίτιοι για αυτά, με τη λύση να έρχεται – τελικά – από το κανονιστικό πλαίσιο, που αφορά στην περί ΠΑΕ νομοθεσία.

Η εικόνα σχετικά με την περίπτωση του ποδοσφαιρικού Ημίθεου είναι ξεκάθαρη και πολύ υποβοηθητική ως προς το να συσταθεί η νέα ΠΑΕ και να είναι βιώσιμη και ελκυστική για την ανάληψη των τυχών της από κάποιον ή κάποιους, που θα επενδύσουν σε αυτήν.

Παπαθανασάκης για ΔΟΥ-ΦΑΕ και ΙΚΑ

Με βάση το κανονιστικό πλαίσιο, η υπό σύσταση νέα ΠΑΕ δεν θα ασχοληθεί καν με τις υποχρεώσεις της προηγούμενης εταιρικής σύνθεσης προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Η ΔΟΥ-ΦΑΕ Θεσσαλονίκης θα «καταδιώξει» ως υπόχρεο απέναντί της τον Παπαθανασάκη, όπως και οι οικονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Ο βραχνάς των πολλών και δαπανηρών δόσεων προς αυτές τις κατευθύνσεις (στην περίπτωση, βεβαίως, που επιτυγχάνετο νέα ρύθμιση, διότι είναι και αυτό ένα ζητούμενο) θα βαρύνει τον πρώην μεγαλομέτοχο και ο «νέος ποδοσφαιρικός Ηρακλής» δεν θα ασχοληθεί καν με αυτήν την υπόθεση.

Το 50% για τους «πρόσφυγες» της ΕΠΟ

Το μόνο με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί η νέα ΠΑΕ, βάσει των σχετικών διατάξεων, είναι με όσους έχουν προσφύγει στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, εναντίον της προηγούμενης χρήσης, ζητώντας τα οφειλόμενα από τον «Καναδό».

Όσοι ποδοσφαιριστές, μέλη προπονητικού team, εκπρόσωποι ποδοσφαιριστών και ομάδες έχουν προσφύγει στην ΕΠΟ και κερδίσουν τις υποθέσεις τους μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και θα ολοκληρωθεί η σύσταση της νέας ΠΑΕ, θα δικαιούνται από τον «νέο ποδοσφαιρικό Ηρακλή» το ήμισυ (50%) των ποσών, τα οποία θα τους επιδικαστούν.

Το ίδιο ακριβώς θα ισχύσει και για τις οφειλές του Παπαθανασάκη προς την ΕΠΟ ή – αν τυχόν υπάρχουν – προς την UEFA και τη FIFA.

Ρυθμίζει και γίνεται βιώσιμος και ελκυστικός

Ήδη η διοίκηση και οι ειδικοί συνεργάτες της έχουν ζητήσει από την ΕΠΟ μια πρώτη εικόνα όλων των απαιτήσεων, που υπάρχουν για τη νέα ΠΑΕ, ώστε να αρχίσει σταδιακά μία διαδικασία ρύθμισης των οφειλών, μέσω ειδικών συμφωνιών με τους έχοντες λαμβάνειν, με την προοπτική να μην επηρεάσει καταλυτικά την οικονομική προοπτική της νέας «κυανόλευκης» εταιρίας το βάρος αυτών των χρεών.

Όπως γίνεται αυτομάτως αντιληπτό, με τη σωστή προεργασία και τις κατάλληλες ρυθμίσεις, η νέα ΠΑΕ θα προβληματιστεί στο ελάχιστο από το σκοτεινό παρελθόν, που επιφύλαξε στην ομάδα ο Παπαθανασάκης, με αποτέλεσμα το νέο εταιρικό τοπίο στο ποδόσφαιρο του Ημίθεου να θεωρείται απολύτως βιώσιμο και ελκυστικό για κάθε ενδιαφερόμενο να επενδύσει στην «κυανόλευκη» ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top