Τα τρία στοιχεία, που προβληματίζουν τον κόουτς, ενόψει Λευκάδας

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος κοινολόγησε τους προβληματισμούς του, σε σχέση με τον αντίπαλο της πρεμιέρας των μπαράζ.

Ιδιαιτέρως παραστατικός αλλά και αποκαλυπτικός, σε σχέση με τους επί μέρους προβληματισμούς του για την πρεμιέρα των μπαράζ, υπήρξε ο Σπύρος Μπαξεβάνος. Άλλωστε, πλέον, η «κατασκοπεία» των τριών ανταγωνιστών στη μάχη της ανόδου έχει προχωρήσει σε σημαντικότατο βαθμό και είναι επόμενο το να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον 47χρονο τεχνικό.

Ο κόουτς του Ηρακλή, τοποθετούμενος στη συνέντευξή του στο τρίτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, υπογράμμισε τα στοιχεία που τον καθιστούν ιδιαιτέρως σκεπτικό ενόψει της πρεμιέρας των play off ανόδου, η οποία καλεί την ομάδα του να ταξιδέψει μέχρι τη Λευκάδα, για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Τηλυκράτη.

Η έλλειψη άγχους των γηπεδούχων

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος κρίνει ότι, αντιθέτως μα ό,τι ισχύει για την ομάδα του και τον Βόλο, που θεωρούνται τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για την κατάκτηση των δύο προνομιούχων θέσεων, οι οποίες εξασφαλίζουν τα ισάριθμα εισιτήρια ανόδου στη Football League, οι υπόλοιποι δύο συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο γκρουπ των μπαράζ δεν χαρακτηρίζονται από το στοιχείο του υψηλού και έντονου άγχους.

«Ο Τηλυκράτης είναι μία ομάδα, η οποία δεν κουβαλά το έντονο βάρος του άγχους, καθώς δεν είναι από τα φαβορί για την άνοδο και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για εμάς. Η έλλειψη άγχους τον κάνει ακόμη πιο ικανό αντίπαλο και αυτό θα πρέπει να το διαχειριστούμε αναλόγως στην αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής», είναι η σχετική επισήμανση του προπονητή των «κυανολεύκων».

Ο κακός αγωνιστικός χώρος

Ένα πρόβλημα, το οποίο ο Ημίθεος αντιμετώπισε σε πολλά γήπεδα της κατηγορίας καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, εντόπισε ο κόουτς και στην έδρα του Τηλυκράτη. Από την παρακολούθηση αγώνων των Λευκαδιτών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας «Πλάτων Γρηγόρης», το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα ο αντίπαλος, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με την κατάσταση του χλοοτάπητά του.

«Από ό,τι διαπίστωσα μέσα από την παρακολούθηση των αγώνων του Τηλυκράτη, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την κακή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος της έδρας του. Αυτό μας προβλημάτισε συχνά στα εκτός έδρας παιχνίδια μας και φαίνεται ότι θα το βρούμε και πάλι μπροστά μας», σημείωσε ο τεχνικός του Ηρακλή.

Η… παραπλανητική «βιντεοκατασκοπεία»

Τέλος, ο Σπύρος Μπαξεβάνος προχώρησε σε μία επισήμανση, η οποία έχει να κάνει με το… «κατασκοπευτικό» έργο του και το ενδεχόμενο τα όσα μελέτησε γύρω από την ομάδα της Λευκάδας, μέσω των βίντεο από αγώνες της, που παρακολούθησε στο διαδίκτυο, να είναι… παραπλανητικά ή όχι απολύτως υποβοηθητικά.

Εξάλλου, το πρόβλημα του scouting των αντιπάλων σε μία ερασιτεχνική κατηγορία, η οποία δεν διατηρεί επίσημο και σταθερό τηλεοπτικό φορέα κάλυψης των αγώνων, αποτελεί μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, ιδίως όταν αυτοί οι αντίπαλοι προέρχονται από διαφορετικούς Ομίλους.

«Έχω παρακολουθήσει τον Τηλυκράτη μέσω των βίντεο, που έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά πάντοτε υπάρχει το αρνητικό ενδεχόμενο η αποσπασματική μελέτη του αντιπάλου μέσω αυτής της μεθόδου να μην σου λέει όλη την αλήθεια για εκείνον», υπογράμμισε με νόημα ο Γιαννιτσιώτης κόουτς.

 

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top