Χατζηκυριακίδης: “Επαγγελματική νίκη – Έχουμε άλλους δύο αγώνες”

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια στάθηκε ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, ενώ τόνισε πως η ομάδα ετοιμάζεται πνευματικά για τα πλέι οφ.

Η αρχική του δήλωση:

“Ήταν μια επαγγελματική νίκη για εμάς. Διατηρήσαμε τον ρυθμό μας σε υψηλό τέμπο. Χρησιμοποίησαμε αρκετά παιδιά, σχεδόν όλη την ομάδα, μοιράζοντας τον χρόνο. Ήμασταν συγκεντρωμένοι αμυντικά και είναι ικανοποιημένος απ’ αυτό το κομμάτι. Η επίθεσή μας ήταν αρκετά καλή. Απομένουν δύο παιχνίδια για το φινάλε της κανονικής διάρκειας και δοκιμάζουμε κάποια πράγματα-σχήματα. Θέλουμε να “φορμάρουμε” και κάποιους παίκτες, όπως τον Ουάσινγκτον, για να μπούμε έτοιμοι στη διαδικασία των πλέι οφ. Παίξαμε ακριβώς έτσι όπως θέλαμε να παίξουμε”.

Για το εάν ετοιμάζεται η ομάδα για τους αγώνες των πλέι οφ με τον Απόλλωνα Πάτρας:

“Πνευματικά πιο πολύ προσπαθούμε να ετοιμαστούμε γιατί έχουμε και δύο παιχνίδια για την κανονική διάρκεια. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τα παιδιά συγκεντρωμένα στο τι κάνουμε αυτή τη χρονική στιγμή. Όταν θα έρθει η στιγμή για τους αγώνες με την Πάτρα, έχουμε ακόμα λίγες εβδομάδες μπροστά μας, σίγουρα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά κοιτάμε τα παιχνίδια όπως θέλουμε να τα παίξουμε εμείς. Να βάλουμε κάποια πράγματα που θέλουμε στην ομάδα μας. Από εκεί και πέρα περιμένουμε, προηγούνται τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Έχουμε καιρό μπροστά μας όχι πολύ βέβαια. Είναι δύσκολο να κρατήσεις τους παίκτες συγκεντρωμένους γιατί κι αυτοί αυτό σκέφτονται όπως και όλος ο κόσμος, αλλά έχουμε άλλα δύο παιχνίδια και μας ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο η εικόνα που θα δείξουμε. Σήμερα είχαμε μια καλή εικόνα και θέλουμε να ζεστάνουμε τον κόσμο μας ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε όταν έρθουν τα πλέι οφ να είμαστε πνευματικά αλλά και σωματικά έτοιμοι”.

Για τους αγώνες των πλέι οφ που είναι Σάββατο, Τετάρτη, Σάββατο:

“Αυτό το πρόγραμμα είναι για όλους. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ έχει λίγο μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, αλλά έχει πάρα πολλούς παίκτες. Αυτό κοιτάζουμε τη δεδομένη χρονική περίοδο. Να βάζουμε όσο πιο πολλούς παίκτες μέσα, έτσι ώστε όταν έρθει η στιγμή που θα παίζουμε Τετάρτη-Σάββατο να μπορούμε να περιμένουμε από τον οποιοδήποτε να μας δώσει μια βοήθεια. Σίγουρα είναι δύσκολη σειρά. Σίγουρα έχουμε μειονέκτημα, αλλά πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα μου. Το τελευταίο διάστημα παίζουμε έτσι όπως ακριβώς θέλω. Έχουμε αποκτήσει πολύ πλουραλισμό, έχουμε καλή ψυχολογία. Από εκεί και πέρα υγεία να έχουμε μόνο και το μυαλό συγκεντρωμένο”.

Για τον Ουάσινγκτον και την εικόνα του που βελτιώνεται:

“Γι’ αυτό τον φέραμε εδώ. Για τα πλέι οφ. Ήταν καλός και είχε διάθεση. Ήταν πολύ καλά προπονημένος και είχε διάθεση όλη την εβδομάδα. Έχουμε πολλά σχήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον Ντάριους (σ.σ. Ουάσινγκτον) και με τον Γιάννη (σ.σ. Γκαγκαλούδη), που είναι πολύ δυνατό σαν σχήμα αυτό ειδικά στα γκαρντ, αλλά και με τα υπόλοιπα παιδιά. Το έχω ξαναπεί όμως, πως εμένα με ενδιαφέρει η ομαδική αντίδραση. Δηλαδή είκοσι ασίστ σε μια επαγγελματική νίκη για μένα είναι πολύ θετικό στατιστικό. Κάναμε κάποια λαθάκια, αλλά πήγαμε το παιχνίδι προς τα εκεί που θέλαμε εμείς”.

Σχετικά Άρθρα

Με τον Κρίστιαν Κοβάσεβιτς στο Ιβανώφειο ο Μπομπ Μάνσφιλντ

Μπάσκετ

Σαρικόπουλος: “Κρατάμε τη νίκη και την απίστευτη παρουσία του κόσμου!”

Μπάσκετ

Back to Top